Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Український старт. Як ми розпочинали попередні відбори

2012-09-10 14:41                       Український старт. Як ми розпочинали попередні відбори Перед стартовим поєдинком нашої збірної у кваліфікації до ...

                      Український старт. Як ми розпочинали попередні відбори

Перед стартовим поєдинком нашої збірної у кваліфікації до ЧС-2014 uFootball пропонує пригадати всі попередні дебюти жовто-синьої команди

Євро-96

7 вересня 1994
Україна - Литва 0:2


Це була справжня катастрофа.

Ще під час жеребкування нам здавалось, що після віце-чемпіона світу Італії всі інші команди в приблизно рівних шансах. І що з Хорватією ми точно поборемось. Але - Олег Базилевич своїми амбіціями досперечався з тодішнім тренером Динамо Йожефом Сабо до того, що в збірній на стартовий матч з Литвою (яка вже спробувала на смак офіційні матчі у відборі до ЧС-94) майже не було. І як наслідок - бездарна гра, логічний результат.

ЧС-98

31 серпня 1996
Північна Ірландія - Україна 0:1 (Ребров, 79)


Наскільки шокуючою була поразка в попередньому старті, настільки ж несподіваною стала перемога в Ольстері. Ні, звісно ж, ми всі сподівались, але після провалу у попередньому циклі, коли нас обійшла навіть Литва - аргументів "за" знайти було важко. Але їх знайшов ударом головою невисокий динамівський форвард, що вийшов тільки на заміну.

Євро-2000

5 вересня 1998
Україна - Росія 3:2 (Попов, 14, Скаченко, 24, Ребров, 74, пен)


Це було друге національне футбольне свято в історії України. Першим стала перемога Динамо над Спартаком з таким же рахунком за 4 роки до того. А тут уже було міцне Динамо Лобановського, підсилене кращими донетчанами і кількома легіонерами. Стосовно одного з них, московського торпедівця Сергія Скаченка, точились довгі і жаркі дискусії. Йожеф Сабо, що тоді тренував збірну, ризикнув поставити його в основу - і вгадав. Можливо, єдиний раз у випадку із Скаченком - але в такий важливий і потрібний момент!

ЧС-2002

2 вересня 2000
Україна - Польща 1:3 (Шевченко, 11)


Цього стартового матчу ми чекали, як ніякого іншого. Попередній відбірковий цикл показав, що у нас є потенціал. Йожефа Сабо змінив сам Валерій Лобановський. Головна зірка, Андрій Шевченко, ганяв усю Серію А в футболці Мілану. Група у нас була без грандів. Ну все, просто все складалось на нашу користь. Крім збірної Польщі та їх натуралізованого пана Олісадебе. А ще невдало зіграв у рамці В'ячеслав Кернозенко, який цим матчем перекреслив собі кар'єру в збірній.

Євро-2004

7 вересня 2002
Вірменія - Україна 2:2 (Серебреніков, 2, Зубов, 33)


Після провалу "Нашої мети 2002", після невдачі з підписанням Мірослава Блажевіча і Леонідом Буряком на посту головного тренера - навряд чи хтось чекав особливого успіху, навіть у групі з євроневдахами (так тоді було) греками та іспанцями. Але що ми втратимо очки в Єревані, та ще й ведучи в рахунку 2:0...

ЧС-2006

4 вересня 2004
Данія - Україна 1:1 (Гусін, 56)


Коли новий головний тренер збірної почав обіцяти вихід в фінальну частину з першого місця в групі - з нього дивувались і навіть глузували. Та і дебют у Олега Блохіна не склався, товариські матчі більше лякали, ніж радували. От і в Копенгагені швидкий гол не стільки засмутив, скільки став логічним для українських футбольних душ - мовляв, як і очікувалось. Але в другому таймі ми відігрались. А далі була епічна серія матчів, яка завершилась достроковим виходом з дійсно першої позиції.

Євро-2008

6 вересня 2006
Україна - Грузія 3:2 (Шевченко, 31, Ротань, 61, Русол, 80)


Після тріумфу на мундіалі (хто міг мріяти про чвертьфінал!) до слів і дій Блохіна ставились вже зовсім інакше, ніж два роки тому. Здається, і він сам до своєї роботи і своїх можливостей також. Принаймні, гра команди не покращилась аж настільки, щоб говорити про якісний стрибок - а результат зник. Грузинів в стартовому поєдинку ми обіграли, але з серйозними труднощами. Які, як виявилось, символізували.

ЧС-2010

6 вересня 2008
Україна - Білорусь 1:0 (Шевченко, 90+4)


Останній свій відбір наша збірна розпочала дуже важко. Якби не той необов'язковий пенальті, який заробив хитрим ударом в "опорну" руку Тимощук, було б зовсім сумно. А так Олексій Михайличенко нібито й вдало розпочав свій етап роботи в збірній - який завершив такою ж сумною грою, але вже без дурного пенальті і результату.

Отже, з 8 стартових матчів у відбіркових циклах збірна України виграла рівно половину, 4. Програла і зіграла унічию по два рази. Різниця м'ячів - 12/12. Тобто результати, в принципі, непогані. Інша справа, що ще жодного разу ми не стартували матчем з настільки сильним суперником...

Олександр Стрижук, uFootball.com.ua 

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.09.2012, 14:41
seroxa
Автор:
(seroxa)
Статус:
Опытный писатель (460 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 1
Топ-матчи
Чемпионат Испании Реал Кадис 0 : 0   4 мая 17:15
Чемпионат Украины Металлист 1925 Ворскла - : - 4 мая 18:00
Чемпионат Франции Монако Клермон - : - 4 мая 18:00
Чемпионат Италии Монца Лацио - : - 4 мая 19:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть