Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Україна Японія. Вчимось на власних помилках. Выбор редакции

2018-03-26 20:01 Я трохи почитав відгуки після гри останньої збірної. Треба сказати, що склад був дійсно майже оптимальним ... Україна Японія. Вчимось на власних помилках.

Я трохи почитав відгуки після гри останньої збірної. Треба сказати, що склад був дійсно майже оптимальним на сьогоднішній день. Все ж у збірної не має величезного багатства із кадрами. Та я впевнений, що із наявними гравцями можна показувати значно більш якісний футбол. В принципі перший тайм був достатньо якісним.

Був рух вперед, був контроль, була агресія. Зрозуміло, що про зіграність Марлоса, Циганкова, Коноплянки, Зінченко і Кравця казати важко. Марлос – взагалі інородне тіло в цій команді. Коноплянка майже без практики. Зінченко грає лівого захисника в клубі, а Циганков за останній рік в цей дир-дир вже не грає.

І все ж з цієї солянки щось таки зліпилось. Бо були у першому таймі достатньо цікаві атаки. А рахунок міг бути значно більшим. Особисто мені сподобався Циганков. Віктор давав рух вперед, як завжди гарно навантажував штрафну. Для мене він кращий гравець першого тайму. Що відбулось у другому таймі? Ми побачили Буяльського і Ротаня. Обидва повністю провалили гру. Ротань не встигав страхувати зони. Центр поля був повністю програний. Я давно пишу, що це не гравці рівня Динамо, не гравці рівня збірної. Руслану вже пора завершувати давно виступати на такому рівні. Можна ще пограти десь в Казахстані чи Китаї. Буяльський – гравець, який проводить один якісний матч, а потім на 3 матчі пропадає. І йому вже 25. В такому віці гравець повинен показувати стабільність. Цілком можливо, що треба змінити Динамо на ту ж Бельгію. Можливо там він знайде стабільність. Тоді і збірна отримає якісного гравця.

По суті збірна заграла у другому таймі лише останні 10 хвилин. Ті самі, коли Марлос, який ще в першому таймі мав можливість грати із Циганковим, а у другому втратив цю можливість, бо для Буяльського цей виклик у збірну скоріше за все буде останнім, був замінений на Бєсєдіна. Дали шанс, не скористався. А от Бєсєдін додав. Який же Артем молодець. Вийшов і одразу дав агресію, швидкість, відбір. Так треба собі вигризати місце в збірній. 10 хвилин другого тайму, які дали позитив, – 10 хвилин Бєсєдіна. Все що було до – дно. Ні бажання, ні змісту, ні якості. Я не розумію лише того, чому Шевченко не викликав Шапаренко. Для його футболу Микола – найпотрібніший гравець. Саме його треба було випускати у другому таймі. Він би дав швидкість, техніку, агресію, загострення в лінії атаки. А Буяльський нажаль – повний провал в атаці. Ротань – повний провал в захисті. Головне – зробити правильні висновки. Сподіваюсь, що так і буде.

Все ж Японія – дійсно не Саудівська Аравія. Це командо суттєво сильніша за кадровим потенціалом і балансом у грі. Вже 3 роки як команду очолює боснієць Халіходжич. Команда має малюнок гри і достатньо якісний набор гравців. Символічно і те, що і Японія, і Україна залишились без головної зірки на матч. У нас це Ярмоленко, у них це Кагава. Гравці Дортмунда, партнери. Не виключаю, що вони будуть разом дивитись цю гру. Більшість японських збірників грають в Німеччині. Такий собі кістяк. Головне тріо ветеранів в цьому складі – капітан команди Макото Хасебе, відомий більшості Кейсуке Хонда і гравець Інтера, який зараз грає за Галатасарай, Юто Нагатомо. Це гравці, які мають біля 100 матчів за збірну кожен. Окрім того не викликані і інші зіркові гравці. Це захисник Саутгемптона Майя Яшида і нападник Лестера Шинджи Оказакі. Впевнений, що ці гравці поїдуть на ЧС. Тобто зараз відбуваються смотрини більш молодших гравців. А от зірки, що сходять, грають в Бельгії і Португалії. Так, це не такі вже молоді гравці, як у нас. Та це тріо Маріока, Кубо і Накаджима. Маріока провів чудове півріччя за Беверен, і перейшов в січні 2018 в Андерлехт, де сходу став лідером команди. Кубо відомий ще по Янг Бойз, він добре відомий Пятову і Ракицькому, бо саме його голи дали перемогу швейцарцям у протистоянні із шахтою. Та головна зірка, що сходить – Шоя Накаджима. Гравець португальського Портімоненсе за яким ведеться справжня охота грандів. Маленький і швидкий гравець із чудовою технікою, баченням поля, швидкістю і гольовим чуттям. Так, зрозуміло, що його порівнюють із Мессі. Куди ж без цього. Саме його вихід на заміну і гол стали вирішальними в матчі із Малі 23 березня. Для Шої це був дебютний матч за збірну, дебютний гол і такий важливий на 90+4, який врятував Японію від поразки. Середній вік навіть цієї, суттєво омолодженої, команди майже 28 років. Та більшість гравців основної групи – хлопці 24-26 років. Дійсно молодих гравців, як у України, в обоймі не має. Наймолодший гравець старту – воротар Косуке Накамура, якому вже 23 роки.

Японія – маленька команда. Дуже схожа із Мексикою. Не має високих гравців. Тому це компенсується швидкістю, технікою і агресією. На стандартах ця команду дуже небезпечна, бо грає на випередження, грає нестандартно. Атаки побудовані на швидкісних проникненнях в зони за рахунок передач за спини захисникам. Ця команда готова віддати супернику м’яч. Однак, швидкі атаки – справжня загроза. Якщо ми будемо обрізатись в центрі, то наш захист будуть розривати.

Я сподіваюсь, що експерименти другого тайму першого матчу в матчі відповіді не повторяться. Приємна новина – від’їзд Коваленко в молодіжку. Хай феєріт там. А від нашої команди я сподіваюсь побачити гру. Більш якісну і агресивну, ніж в першому таймі першого матчу. Чекаю на Бєсєдіна зі старту. Чекав би і на Шапаренко, та його в команді не має. Тому вірю в свою Збірну!

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.03.2018, 20:01
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Брест Нант 0 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Полесье Заря - : - 5 мая 13:00
Чемпионат Италии Кальяри Лечче - : - 5 мая 13:30
Чемпионат Испании Осасуна Бетис - : - 5 мая 15:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть