Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Підсумки року. Які сюрпризи нас чекають взимку? Выбор редакции

2020-12-17 17:34 Зараз такий період, що всіх цікавлять трансфери. Жива тема. Для Динамо, яке вже достатньо давно не ... Підсумки року. Які сюрпризи нас чекають взимку?

Зараз такий період, що всіх цікавлять трансфери. Жива тема. Для Динамо, яке вже достатньо давно не купувало якісних гравців, ця тема актуальна. Ми ж часто чуємо від Луческу слова, що для розвитку в команді потрібні бути легіонери з багатьох країн. Сукупність культур і шкіл, на його думку, дають кращий командний прогрес.

І дійсно в його колективах, в тому числі і в шахті, завжди були не тільки бразильці і українці, а і хорвати, румуни, чехи, серби, нігерійці, аргентинці. В Динамо насправді також є поляк, словенець, уругваєць, бразилець, румун, данець, люксембуржець і грузин. Бо що б там не казали, а Цитаішвілі хоча і має український паспорт, але залишається грузином. Національностей багато. Тому вся суть у підвищенні якості наявних гравців.
Однак сьогодні я підіб’ю підсумки 2020 року. Короновірусний футбол вже увійшов у літопис футболу. Через багато років всі будуть згадувати цей період, як щось таке, що підірвало в житті і спорті всі устої. Динамо також відчуло наслідки, особливо це стосується листопаду і грудня. Найважливішого періоду. Не зважаючи на всі складнощі, що майже вся команда була викошена позитивним тестами, тренерському штабу вдалось витиснути майже максимальні результати. Хоча після останнього матчу залишився осад. Осад від того, що команда не вийшла налаштованою вигризати результат у матчі з Колосом. Тим самим колосом, який звільнив Михайличенка і привів в Динамо Луческу. А міг і взагалі залишити без ЛЧ. Ці втрачені 2 очки в 13 турі у підсумку можуть стати вирішальними, яких не вистачить для перемоги в чемпіонаті.

Сезон розпочали шокотерапією. Я маю на увазі прихід в Динамо Луческу. Завжди є очікування і результати очікувань. Особисто я чекав в Динамо на хорвата Ненада Бієліца. Було багато сказано слів, що Динамо йому не цікаво, що він має дуже багато куди цікавіших пропозицій. Але зараз він очолює скромний Осієк, який веде боротьбу із Загребом за золоті нагороди. І показники по набору очок вищі, ніж в попередньому клубі. Це дуже важливо. Луческу – та історія в яку жодна людина у здоровому глузді повірити не могла.

Саме від цього і треба відштовхуватись у подальших прогнозах. ІМС спроможний здивувати. Так, далеко не тільки приємно. Тому якщо казати про трансферне вікно, то очікувати можна як чергові придбання вільних агентів сумнівної якості, так і достатньо дорогих гравців. Пам’ятаю в якому я був шоці, коли підписали Драговіча. Ні, мова не про сьогоднішній стан цього гравця. Коли його підписували, то це був вибух. Слідкував за хлопцем з його юнацьких років, коли він у 18 заграв за свою збірну і в дорослому футболі. А потім Ленс, Мбокані, Беланда, Кранчар, Раффаел, Тремуліна… Це ж гравці збірних Нідерландів і Франції. Можна уявити зараз, що ми підпишемо таких збірників? Я слабо уявляю. Але після приходу в Динамо Луческу… Очікувати можна все. В тому числі і чергових Клейтонів.

Результати осені можна сміливо оцінити на тверду 5. Мова про наявний склад, про ковідную епопею і травми Бурди і Тимчика. Ще раз перераховувати досягнення не варто. Ми всі їх знаємо. Як і те, що в основному складі своїми шансами скористались Забарний, Шапаренко і Нещерет. На підході був вже і Лєднєв. Думаю, що йому б ще пару тижнів і він би повністю увійшов в стартову обойму. Та наразі попереду трансфери. Неочікуваними можуть бути як трансфери на вхід, так і трансфери на вихід.

Буду робити прогнози. Руслан Нещерет витіснить зі старту Бущана, який буде запасним. Тут все логічно. Жора провів декілька сильних матчів, але і провалив ряд важливих. Він показав себе дуже слабким на виходах. Якщо ви почули перепалку в матчі із Колосом, то Кенджьора прямим текстом сказав Бущану, що він не хоче допомагати захисту. Мова саме про гру на виходах. Нещерет може і здійснив помилку у матчі із шахтою, та він ризикував свідомо. У 18 років можна вчитись. Руслан для мене перспективніше у всіх компонентах гри. І вже час грати. Невипадково він з 16 років готується грати за першу команду. Час настав. Денис Бойко дійсно або поїде в оренду, або залишиться третім воротарем. Саме тому, якщо він поїде, то виникає логічне питання по третьому воротарю. Це буде Моргун чи буде придбаний перспективний воротар, а може навпаки воротар, якому вже 36-37, який буде передавати досвід. Ви ж знаєте, що Андрій Пятов з 01.01.21 вільний агент?

Є таке відчуття, що основна четвірка в захисті буде складатись з Тимчика, Попова, Забарного і Миколенка. В основну обойму потраплять Скорко, Боль і Вівчаренко. Допускаю, що буде придбаний досвідчений центрбек з лівою робочою ногою в ротацію. Хоча не варто забувати, що Бурда в середині березня буде вже готовим грати. Перспективи Шабанова достатньо туманні. Караваєв, Сідклей і Кендзьора… Хтось з них, а може і всі вони, можуть залишити Динамо. Сирота може залишитись в ротації. Та він не матиме дуже багато часу.

Півзахист – та ланка, яка потребує максимальних інвестицій. Нам добре відомо, що основне тріо – Сидорчук, Шапаренко і Буяльський. Ясна справа, що Шепелєв, Гармаш і Андрієвський мали свій час. Припускаю, що мінімум один гравець буде придбаний. А може і два. Тут все залежатиме від того, чи збирається Луческу робити ставку на Бєлуце, чи буде шукати гравця в опорну зону. Так само, як і на позицію Буяльського потрібен гравець, який може робити набагато більше в плані індивідуальних дій в атакувальній фазі. Та й при роботі на відбір. І це будуть трансфери готових майстрів, а не перспективних юнаків. Суб’єктивно можна сказати лише те, що тільки Шапаренко має чіткі перспективи в майбутньому Динамо. Чи є в дублі гравці, які можуть зайти в першу команду? Наразі я таких не бачу. Навіть Надольський, який провів сильну весну, зараз не показує змістовного футболу.

Чи буде придбаний гравець в групу атаки? Лінкольн, Маркос Пауло? Можна допустити, що мінімум один швидкісний і універсальний гравець може бути придбаний. Як і те, що будь хто може залишити Динамо. Всі окрім Циганкова, Бєсєдіна і Супряги. Родрігес, Лєднєв, Цитаішвілі, Вербіч, Де Пена, Клейтон. Це історія, коли по іменам багато гравців, кожен з них доволі непоганий гравець, але абсолютно не видатний. Видатний в Динамо тільки Циганкова. І тому для нього потрібні партнери, які спроможні робити різницю. Це дорого. З молоді на сьогодні виділяється потенціалом лише Назарі Волошин. Але йому лише 17 років.

Стратегія розвитку Динамо може мати два напрямки. В першому випадку, якщо ми збережемо сьогоднішній склад, а значить і напрямок розвитку, то мова про технічне домінування навіть з такими суперниками, як Брюгге чи Ференцварош стояти не буде. Тут іде мова виключно про роботу на фізику. Перемога за рахунок фізичних якостей. Перебігати, перетерпіти і скористатись своїми шансами. Якщо йти другим шляхом, тобто шляхом побудови технічної, швидкісної команди з високим футбольним IQ, то потрібні відповідні трансфери в півзахист і атаку. Це міжсезоння і покаже який фундамент почне закладати Луческу. Впевнений, що він хоче будувати футбол на майстерності і інтелекті. Чи будуть під це виділені інвестиції?

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.12.2020, 17:34
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 1 : 0   19 апреля 22:00
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть