Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Лабіринти королівського гамбіту

2021-10-04 05:41 Матч “Динамо” - “Шахтар”... О, такі поєдинки — це завжди річ особлива! Незважаючи на те, якими ...

Матч “Динамо” - “Шахтар”... О, такі поєдинки — це завжди річ особлива! Незважаючи на те, якими б незрозумілими, хоча, можливо, і зовсім не випадковими, не були у кожної з команд результати попередніх матчів. І розглядати і перебіг поєдинку, і його результат можна було б з різних точок зору.

Ну, хоча б з такої.

.. Луческу і грав, і тренував у Італії, а, отже, як футбольний творець, формувався у великій мірі під впливом саме італійського футболу. Його тенденцій і його реалій. “Шахтар” тренує нині італійський тренер, але це вже представник іншої футбольної генерації. Отож протистояння і думок, і творчих намірів таких футбольних мислителів (і кажу це без перебільшення!) не може не викликати пильної зацікавленості.

І гра команд була загалом рівною, і результат нульовим. У таких протистояннях частенько перемагає той з суперників, кому пощастить забити один-єдиний гол. А коли рівність рахунку не порушена, завжди виникає питання — а наскільки були б вагомими козирі тієї чи іншої з команд, коли б довелося відіграватися. Але подібне питання у цьому матчі не постало. І є нагода поговорити не про забиті чи не забиті голи, а про живий і квітучий нерв гри, що відбувалася.

“Динамо” у останні два сезони навчилося і протистояти пресингу, і у свою чергу активно і ефективно пресингувати. Та і “Щахтар”... хочл там і вийшло на поле немало бразильців, але ж це вже не бразильський футбол, а європейський. Бо все ж італійський тренер з відповідним баченням футболу, бо все ж і швидкості, що демонструються, і рівень організації гри, і бразильський артистизм, поставлений у жорсткі рамки ігрової дисципліни, а не вільного (а то і божевільного...) пошуку.

Отож хоч і обидві команди досить уміло могли б застосовувати пресинг, але ж... подібний тактичний прийом виявляв себе не часто. Бо суперники намагалися так вести гру, щоб можливості для пресингу були мінімальними. Гірники на початку матчу діяли так, як вело себе “Динамо” у відповідних матчах — не поспішали переходити на динамівську половину поля, а, перейшовши, постійно перекидали м'яч з флангу на фланг.

Та і “Динамо”... особливо це було помітно у одному з епізодів: динамівські захисники і півзахист за таким закрученим варіантом перепасовувалися, що виникало враження — пресингу від суперника в цей момент не було, але пресингу чекають... і до пресингу готові і морально, і в ігровому плані.

Луческу зумів здивувати. Випустивши новачка Вітіньйо мало не на весь матч. Це був ризик, аде він виправдався. Це була... імпровізація?! Але ж давно відомо, що імпровізація особливо ефективна тоді, коли постає на основі детальної попередньої підготовки.

І тут згадується матч “Динамо” з “Олександрією”. Цілий тайм у складі “Динамо” відіграв Шкурин (теж, по суті, новачок у складі команди!), але ж... головні загрози воротам суперників були від Циганкова. Так, Шкурин один раз таки зіграв дуже гостро, але складалося враження, що він у першу чергу відволікав на себе увагу, а реальна загроза йшла насамперед від Циганкова.

А увага суперника — це суттєво! Згадаймо, що коли Циганков одержав мяч на правому фланзі (де він переважно фігурував раніше), олександрійці його зустріли згуртовано і жорстко. А то і жорстоко. Щось подібне було і в матчі, про який іде мова. Тоді м'яч отримав Буяльський. І його теж “зустріли”. І “зустріли” його технічні бразильці не менш гаряче і жорстко, аніж залюблені у красу футболу олександрійці.

Отож до цих обдарованих гравців “Динамо” усе ж виявили немалу увагу. Так, ударами по ногах... Але ж виявили.

Але усе ж завершу думку, розпочату вище. Якщо і справді ж демонструвався варіант, коли Шкурин відволікав на себе увагу, а Циганков реально загрожував воротам суперника, то хитрий лис Луческу, ніби туза у рукаві, міг приберігати також інший варіант. Варіант, коли Циганков, добре виявивши себе у одному матчі, у матчі наступному відійшов би у тінь і вже лише переважно привертав би до себе увагу, а на передній план вийшов би Шкурин.

Може, саме цей варіант ми і бачили у матчі з “Шахтарем”. Але на передньому плані був не Шкурин, а Вітіньйо. І це було ефективним. Бо і несподіваним.

Та це лише припущення, а наскільки воно дотичне до наявної та і майбутньої динамівської гри, побачимо.

Отож будемо дивитись.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.10.2021, 05:41
04.10.2021, 05:41
376552 3 Internat, mwrek, yarameel
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть