Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Статистика втрат легіонерів від Динамо і Шахтаря

2023-06-02 10:38 Спочатку цитати. Андрій Богушевський: «Ну як "Динамо зберегло ввесь склад"? Де Пена, Вербіч, Вітіньо -три людини ... Статистика втрат легіонерів від Динамо і Шахтаря

Спочатку цитати.

Андрій Богушевський: «Ну як "Динамо зберегло ввесь склад"? Де Пена, Вербіч, Вітіньо -три людини які грали фактично на одній позиції, заміни яким не знайшлось. Ми грали одним флангом».

Ярослав: «Хіба в нас ніхто не пішов з легіонерів? Хіба Забарного не продавали взимку, а він ще навіть не встиг навіть зрівнятись з Миколенко»

Це коментарі до мого попереднього посту.

Дякую всім і поважаю всіх коментаторів, які висловили свою думку щодо мого опусу, навіть тих, хто вважає мене «кротом» і навіть кольорових, з якими не згоден майже на всі сто відсотків (хоч по оцінці технічного оснащення гравців в багатьох випадках згоден).

Та все ж таки повернусь до оцінки втрат Динамо й Шахтаря перед цим сезоном. Але перед тим, як почнемо оцінювати втрати, прошу звернути на одне, експерти прогнозуючи майбутнього чеипіона сезону 2022/2023 років оцінювали склади Динамо і Шахтаря ПЕРЕД сезоном 2022/2023, тобто до 23 серпня 2022 року: не протягом сезону, не в зимову перерву, а ПЕРЕД початком сезону.

Я вибачаюсь, що погарячкував, написавши, що Динамо зберегло минулосезонний склад. Звичайно це не так. У Динамо також, як в Шахтаря були втрати.

Нижче наведена таблиця втрат легіонерів Динамо й Шахтаря на 23.08.2022 р.

Гляньте: проста арифметика: з Динамо пішло 7 легіонерів, а з Шахтаря – 14.

Давайте тепер оцінимо вклад цих легіонерів у гру команди в тому незавершеному сезоні. Можна, звичайно, оцінити по трансферній вартості: 3,8 млн. євро середня вартість динамівського легіонера і в 15,75 млн. тих же європейських тугриків оцінюється в середньому легіонер Шахтаря. Але вартість гравця нічого скаже нам про його вклад в гру команди. Тому важливість легіонерів для команд проаналізуємо за іншими показникама. Вони також наведені в таблиці.

Почнемо з Динамо.

З семи легіонерів, що покинули киян лише де Пена зіграв в більше ніж в половині ігор сезону 2021/2022 р. (16 з 18 матчів). Але в середньому він грав трохи більше тайму (46 хв.) і не зіграв і половини можливого часу в тому сезоні (46 відсотків).

Всі інші, які б вони не були талановиті, не були основними гравцями. Вербич, який раніше виділявся своїми проривами і забиванням голів, в сезоні 2021/2022 відіграв лише 25% можливо часу. Вітіньо хоч і забив 3 голи, але лише 3 рази зі своїх зіграних восьми ігор виходив в основі і перебував на полі 21% можливого часу.

В середньому легіонери Динамо в тому останньому передвоєнному сезоні грали за матч по 41,1 хвилину і зіграли лише 19,5 % можливого часу.

Звичайно може б вони, якби залишились, зіграли б краще ніж в тому сезоні. Так може, але це все лише вигадки збудженого розуму. Бо гляньте на того ж Еріка Раміреса, який повернувся в Динамо взимку 2023 року. В весняній частині нинішнього чемпіонату тренери дали йому зіграти 289 хвилин в 12 матчах, але лише двічі його випустити в старті. Він не зіграв жодного повного матчу ( в середньому 24 хвилини за гру, найбільше знаходився на полі 75 хвилин в матчі з Колосом).

А тепер перейдемо до Шахтаря.

Як видно з таблиці Шахтар полишили 14 легіонерів. Але яких легіонерів! Додо грав в 14 матчах з 18, всі в стартовому складі і був замінений лише раз ( в грі з Десною на 75 хвилині). Дві гри був в запасі (з Чорноморцем і Вересом) і дві пропустив через дискваліфікацію. Всього ж відіграв 77% часу з можливого в тому сезоні. А нині запалює в Фіорентині, зігравши на сьогодні в 32 іграх з 37 по 71-ій хвилині за гру в середньому.

Більше 50% можливого незакінченого сезону відіграли Майкон (66%), Тете (60%), Марлон (56%), Маркос Антоніо (55%), Соломон (53%).

В середньому легіонери Шахтаря зіграли по 43,3 % можливого часу. Динамівські легіонери, як вище було сказано, зіграли по 19,1 % від можливого.

Тобто втрати Шахтаря були куди жахливіші, чим втрати Динамо. А якщо згадати, що Динамо перед нинішнім сезоном підписало ще і Лонвейка з Перрісом, то вибір експертів щодо майбутнього чемпіона здавався очевидним. Але… Але сталось не так як гадалось. І слава менеджменту Шахтаря, який зумів посилити команду своїми ж списаними гравцями і який знайшов (вкрав) тренера, який зумів їх розкрити.

Про інші заслуги і "заслуги" менеджменту донецького клубу - не пишу. Це не тема нинішнього посту.

З повагою,
Скіф.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.06.2023, 10:38
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть