Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

5 найвідоміших голів-привидів в історії. ВІДЕО

2012-06-29 19:33  На жаль для всіх шанувальників збірної України по футболу, у матчі між нашою національною командою та ...

 На жаль для всіх шанувальників збірної України по футболу, у матчі між нашою національною командою та збірною Англії угорський рефері Віктор Кашшаї не зарахував гол Марка Девіча на 63-ї хвилині зустрічі, помилково вважаючи, що м'яч не перетнув лінію воріт. Цей інцидент може стати ключовим у дискусії про необхідність введення технології визначення голу.



Champion.com.ua пропонує Вашій увазі матеріал Грехема Данбара (Associated Press) про 5 найбільш відомих голів-привидів в історії.

Україні потрібно було перемогти Англію, щоб потрапити в чвертьфінал, але на 63-й хвилині, при рахунку 1-0 на користь англійців, їй не зарахували гол. На телевізійних повторах, які з’явилися через якусь мить, було чітко показано, що після пострілу Марка Девіча м’яч повністю перетнув лінію воріт перед тим, як його вибив захисник Джон Террі.

Президент УЄФА Мішель Платіні просував ідею введення п'ятого арбітра за ворітьми як альтернативу електронній технології визначення голу та відеоповторам, які, він боїться, будуть неминучим кроком.

Після скандального випадку у вівторок в Донецьку здається, що вже не повинно існувати жодних перепон на шляху до надання суддям високотехнологічних засобів, щоб вони могли робити правильні рішення.

Тим не менш, уболівальники ніколи не втомлюються обговорювати знамениті голи-фантоми:

1966 р. - Англія проти Німеччини, фінал Чемпіонату світу.


 

Один з найбільших матчів у світі футболу створив один із найсуперечливіших інцидентів в 140-річній історії міжнародної гри.

На стадіоні "Вемблі" проходив фінал Чемпіонату світу, в якому грали господарі турніру та команда Західної Німеччини. Йшов перший тайм додаткового часу, рахунок був 2-2. Форвард англійців Джефф Херст отримав м’яч у штрафному майданчику, різко розвернувся і вистрілив по воротах. Після удару м’яч потрапив у перекладину та відскочив вниз, але за лінією чи до лінії воріт – точно не відомо. Англійські гравці розпочали святкувати взяття воріт, німецькі гравці – сперечатися з арбітрами. Швейцарський суддя Готтфрід Дінст після консультації зі своїм азербайджанським лайнсменом Тофіком Бахрамовим вказав на центр поля – 3-2.

Пізніше Херст завершив свій хет-трик і Англія виграла з рахунком 4-2.

2005 р. - "Ліверпуль" проти "Челсі", півфінал Ліги Чемпіонів, матч-відповідь.

 

 

 

Ліверпуль вийшов у фінал найпрестижнішого клубного турніру в світі завдяки єдиному суперечливому голу, який був забитий в двох складних матчах проти "Челсі".

На 4-й хвилині на Енфілді Луїс Гарсія скористався тим, що м'яч перескочив через воротаря Петра Чеха і вдарив шкіряного в напрямку воріт. Захисник лондонців Вільям Галлас, який стояв у воротах, вибив м’яч. Проте, словацький арбітр Любош Міхел зарахував взяття воріт, яке пізніше назвали голом-привидом. Міхел потім заявив, що в іншому випадку він вилучив би Чеха за фол на Бароші.

Після цього "Ліверпуль" виграв пам'ятний фінал у Стамбулі, відігравши три голи Мілана після першого тайму у другій половині зустрічі. Перемога була отримана по пенальті.

2010 р. – Англія проти Німеччини, Чемпіонат світу, другий раунд.


 

Помста Німеччини за 1966 рік. Наближався кінець першого тайму гри в Бломфантіні, Південній Африці, і англійці, програючи 2-1, вважали, що зрівняли рахунок після дальнього удару півзахисника Френка Лемпарда, коли м’яч впав якраз за лінією воріт Мануеля Нойра, а потім відскочив назад. Уругвайський рефері Джордж Ларріонда подивився на свого лайнсмена і дозволив продовжувати гру.

Англія програла з рахунком 4-1.

2012 –р. "Челсі" проти "Тоттенхема", півфінал кубку Англії.

 

 

 

Знову "Вемблі". Знову "Челсі", яке вигравало 1-0 на початку другого тайму у "Тоттенхема". Під час боротьби у воротарському майданчику Хуан Мата зробив удар по м’ячу у напрямку до гравців, які захищали лінію воріт. Зі своїх позицій за лінією, захисники Бенуа Ессу-Екотто та Ледлі Кінг заблокували м’яч і вивели його із небезпечної зони. Рефері Мартін Аткінсон зарахував гол, який розлютив гравців Тоттенхема.

"Челсі" виграли гру 5-1 і пройшло далі. Аткінсон працює помічником рефері Ховарда Веба на Євро 2012.

2012 р. - Україна проти Англії, груповий етап Євро 2012.

 

 

Цього разу Україні, країні, яка приймає масштабне змагання Євро-2012, не зарахували гол у грі, яку їй так необхідно було виграти. Йшла 63-тя хвилина матчу у Донецьку, коли удар Марка Девіча пролетів повз воротаря Джо Харта, завис над сіткою і перетнув лінію до того, як його виніс Джон Террі (футболіст, який грав за Англію на полі в Бломфантіні і за Челсі на Уемблі). Угорський рефері Віктор Кашшаї, який вважається одним з найпрофесійніших у світі, поглянув на свого асистента і дозволив продовжувати гру.

Через півгодини Україна вилетіла із змагань.

Грехем Данбар, Associated Press

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

29.06.2012, 19:33
29.06.2012, 19:33
104665 4 kolbaf, max36, dk61, ANTIKACAP
Johny
Автор:
(Johny)
Статус:
Наставник (2322 комментария)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 2
Топ-матчи
Чемпионат Франции Монпелье Нант 1 : 1 Закончился
Чемпионат Украины Минай Черноморец - : - 27 апреля 13:00
Днепр-1 Динамо - : - 27 апреля 13:00
Чемпионат Англии Вест Хэм Ливерпуль - : - 27 апреля 14:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть