Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Радбез ООН: Росія розповідає "казки", її не підтримує навіть Китай

2014-04-17 16:36 На засіданні Ради Безпеки ООН вкотре обговорили українське питання. Делегати заслухали доповідь помічника генерального секретаря ООН ...

На засіданні Ради Безпеки ООН вкотре обговорили українське питання.

Делегати заслухали доповідь помічника генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича, який дійшов висновку, що інформація про напади на етнічних росіян на Сході України та в АР Крим була спеціально спотворена Москвою, щоб виправдати втручання Росії.

Водночас він вказав на загрози, які існують для україномовних та кримських татар в АР Крим. На момент написання доповіді більш ніж 3 тисячі кримських татар уже залишили територію Криму через утиски та дискримінацію.

Російський посол в ООН Віталій Чуркін на знову одноосібно захищав позиції своєї держави.

Він різко розкритикував доповідь Шимоновича та намагався переконати делегатів у тому, що російськомовне населення дискримуніється тепер уже у східних областях, а "самопроголошена влада в Києві погрожує силовим приборканням Сходу України". Чуркін також повторив слова Путіна та Медведєва про те, що Україна стоїть на порозі громадянської війни.

Подібні висловлювання викликали неприйняття з боку багатьох членів Радбезу, які зажадали припинити нагнітати брехливу російську пропаганду і розповідати "казки", які лише ще більше нагнітають ситуацію в регіоні. "Систематична і цілеспрямована пропагандистська війна проти України і її тимчасового керівництва, є надзвичайно небезпечною грою", - заявила представник Литви при ООН Раймонда Мурмокайте.

Між тим, представник США при ООН Саманта Пауер заявила , що Росія "добре оркеструє професійну кампанію підбурювання, сепаратизму і саботажу української держави", яка супроводжується "постійною дезінформацією і пропагандою". Вона закликала ООН продовжувати готувати незалежні звіти , які зможуть достовірно спростовувати неправдиві претензії Росії.

На засідання Радбезу російська сторона виявилася в ізоляції. Цього разу її не підтримав навіть традиційний союзник Китай, який обмежився лише тим, що описав кризу як "надзвичайно складну ситуацію" і закликав до деескалації напруженості.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.04.2014, 16:36
ashpa1
Автор:
(ashpa1)
Статус:
Начинающий писатель (112 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Брест Нант 0 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Полесье Заря - : - 5 мая 13:00
Чемпионат Италии Кальяри Лечче - : - 5 мая 13:30
Чемпионат Испании Осасуна Бетис - : - 5 мая 15:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть