Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

То таке з Фергюсоном, кажеш?

2015-09-05 04:10 "Лєгєтімний Фанат" мене зачепив. Неприємно. "ТО ТАКЕ", фанат, - це ти. А на фото - Мирон ...

"Лєгєтімний Фанат" мене зачепив. Неприємно. "ТО ТАКЕ", фанат, - це ти. А на фото - Мирон Богданович Маркевич з тренером Фергюсоном.

Дозволі собі звернутись до всіх рускоязичних пошановувачів як футболу, так і зокрема персони добродія Богдана Маркевича.

Панове, хочу нагадати: Україна - одна з найбільших держав європейського континенту за територїєю і населенням.

Відповідно, і цілком природньо присутність такого явища, як діалект, є щонайменше обов’язковою умовою мовотворення, а відтак і спілкування на теренах нашої Батьківщини.

У нас у Львові, як у і Винниках ( ну, відки родом згаданий вище пан Мирон), вислів "ТО ТАКЕ" окрім Богдана Маркевича вживається щонайменше добрим півтора-двома мільйономи чоловік (це не рахуючи сусідніх областей). Причому жодного, будь-якого завуальованого змісту, ніякого глумливого підтексту, а тим більше натяку на земляцтво з Богдановичем (та й дійсно, смішно, це не ми його земляки, це він - наш) в цьому фразеологізмі ніхто не вбачає. В нас "то таке " приблизно, як у вас, правильно-мовних , "увы", "как бы", "ибо", окстись" і т.п., тобто майже нічого не означає. Як здебільшого і всі фразеологізми. Поширено вживається наліво і направо поміж усіма верстами і соціальними прошарками мешканців як Львова, так і його околиць щонайменше.

ВІдтак вираз «то таке», приліплений з чиєїсь ’’доброї’’ волі до Маркевича виглядає недоречним, дивним, відверто недоладним, а то і просто нахабним в тому сенсі, що, на мою думку, містить в собі елемент зневажливої поблажливості, натяк на второсортність лексики п. Маркевича. Я ще б не здивувався, що для москалів, скажімо, присутність у нашій мові діалекту було би відвертям на рівні з’їдених на сніданок немовлят. Але ж ми то українці. Нехай і російськомовні. І ми прекрасно знаємо, що навіть в самій Київській області не всі вживають тотожно однакові з мешканцями самої столиці слова, вислови, порівняння, метафори… Діалект, бо.

…Так, ще роки два назад я тут на сайті встрявав у гострі, мало не кроваві суперечки з приводу: патріот Маркевич, чи ні, хороший тренер, чи ні, і чи тренер взагалі. Нині потреба у цьому відпала. Мирон Богданович і без мене усім все довів. Навіть Фергюсону.

Хлопці, то може облишимо нарешті те «ТОТАКЕ»?

Їй богу , перед сером Александром Чепменом невдобно якось.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

05.09.2015, 04:10
sergakk
Автор:
(sergakk)
Статус:
Наставник (2439 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 1
Топ-матчи
Чемпионат Франции Монпелье Нант 1 : 1 Закончился
Чемпионат Украины Минай Черноморец - : - 27 апреля 13:00
Днепр-1 Динамо - : - 27 апреля 13:00
Чемпионат Англии Вест Хэм Ливерпуль - : - 27 апреля 14:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть