Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Зозуля став жертвою російської пропаганди, – El Pais

2017-02-06 14:03 Найбільша за накладом газета Іспанії El Pais спробувала пояснити своїм співвітчизникам, чому ультрас "Райо Вальєкано" прийняли ... Зозуля став жертвою російської пропаганди, – El Pais

Найбільша за накладом газета Іспанії El Pais спробувала пояснити своїм співвітчизникам, чому ультрас "Райо Вальєкано" прийняли Романа Зозулю за нациста і що взагалі відбувається в Україні.

"Український футболіст Роман Зозуля був відкинутий ультрас "Райо Вальєкано", які підтримують проросійських сепаратистів, через свою нібито нацистську ідеологію і фінансування правих воєнізованих груп, незважаючи на відсутність жодних доказів.

У той же час, російські засоби масової інформації, в основному агенція новин "Спутник" та канал "Russia Today" розв'язали кампанію з дезінформації. Вони намагаються пов'язати український націоналізм, який представлений серед деяких членів проурядових військових формувань, що воюють на Сході України проти проросійських бойовиків, з ідеологією нацизму.

Зозуля, який народився в Києві, показав себе як палкий націоналіст та захисник ідеї повернути Донбас військовим шляхом. Роман виступав за "Дніпро", коли розгорівся конфлікт, а однойменне місто, третє за величиною в Україні, стало авангардом військової операції, спрямованої на повернення території, захопленої повстанцями.

Одіссея імені Зозулі розпочалася в Іспанії у серпні, коли він прибув у аеропорт Сан Пабло з гербом України на футболці, з символом, який у нашій країні багато ЗМІ помилково ототожнювали з батальйоном "Азов", ультраправою воєнізованою групою, інтегрованою в українську армію.

"Russia Today" стверджував, що неонацистська ідеологія дуже присутня в Україні і, особливо, серед добровольців, що борються на фронті проти проросійських бойовиків. Однак партії, які представляють найбільш радикальне праве крило, отримали близько 6% на останніх українських виборах, а це нижчий показник, ніж в інших політичних утвореннях, що сповідують схожу ідеологію в країнах-членах ЄС. "Російська пропаганда пов'язує Майдан з неонацистами. Цей міф розвінчується в день виборів," – говорить Борха Лашерас, директор Європейського центру іноземних справ у Мадриді.

Зозуля активно допомагає своїй країні у війні як через фінансові внески, так і створенням благодійного фонду "Народна Армія". Гравець був удостоєний орденом "За оборону країни". Крім цього, Роман виставив на аукціон свою медаль фіналіста Ліги Європи, щоб допомогти дітям, які постраждали від війни.

Сторінки Зозулі в соціальних мережах демонструють його сильні націоналістичні настрої. Він ніколи не приховував свого захоплення Бандерою, суперечливою фігурою українського народу.

Немає жодних доказів, що Зозуля використував нацистські символи. Також його не було помічено за расистськими чи антисемітськими висловлюваннями. Він, на відміну від Ді Каніо чи Георгіоса Катідіса, не вітав фанатів фашистським жестом", – пише El Pais.

https://football24.ua/zozulya_stav_zhertvoyu_rosiyskoyi_propagandi__el_paiz_n364197/

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.02.2017, 14:03
batir
Автор:
(batir)
Статус:
Опытный писатель (290 комментариев)
Подписчиков:
26
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Монпелье Нант 1 : 1 Закончился
Чемпионат Украины Минай Черноморец - : - 27 апреля 13:00
Днепр-1 Динамо - : - 27 апреля 13:00
Чемпионат Англии Вест Хэм Ливерпуль - : - 27 апреля 14:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть