Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Буремні часи Григорія Суркіса

2010-03-12 08:07 Такий початок весни 2010 року міг наснитися президенту Федерації футболу України Григорію Суркісу лише в найбільш ...

Такий початок весни 2010 року міг наснитися президенту Федерації футболу України Григорію Суркісу лише в найбільш жахливих снах.

Такий початок весни 2010 року міг наснитися президенту Федерації футболу України Григорію Суркісу лише в найбільш жахливих снах. До спортивної влади України прийшли люди, які є для нього навіть не опонентами, а найзаклятішими ворогами у футболі.

І що найстрашніше для Григорія Михайловича, що саме ці люди будуть здійснювати контроль над його мрією, бізнес-проектом - Євро-2012.

У четвер, 11 березня, було сформовано новий уряд України. Віце-прем`єром з питань органцізації Євро-2012 у цьому уряді став віце-президент "Шахтаря" Борис Колесніков, який вже давно поставив Суркісу клеймо - "корупціонер з шубами".

Міністром спорту у новому уряді став колишній президент Професіональної футбольної Ліги Равіль Сафіуллін, з яким Суркіс воював останні років вісім, поки той очолював ПФЛ.

І Сафіуллін і Колесніков - це тандем, який працює у футболі на одну людину - Ріната Ахметова. 

Для Суркіса-старшого з його проектом це означає лише одне - повний контроль над Євро-2012 людьми з Донецька, які будуть моніторити кожний тендер, кожний об`єкт організації цього турніру, і навіть кожну копійку, яку витратить Федерація футболу.

З їх попередниками, Васюником та Павленком Суркіс був "у шоколаді". На мирову з Суркісом Колесніков і Сафіуллін ніколи не підуть, для них головне - прибрати головного футболіста з посади президенту ФФУ.

Те що вони зможуть відсторонити Суркіса від гарного кусня "відкатів" по організації Євро-2012 - це не викликає сумнівів. Якщо потрібно, то "борці за чистоту українського футболу" візьмуть собі у помічники і міліцію, і прокуратуру, і СБУ. Тим більше, нині ці посади підконтрольні новій "донецькій владі".

Але на цьому головний ідеолог знищення Сурікса з футбольної карти України не зупиниться.

Тепер завдання максимум - відсторонити ГМС з посади президента ФФУ. Ось тут у Ахметова і Ко будуть серйозні перешкоди.

В УЄФА Суркіс має "залізні" позиції і входить до Виконкому цієї організації. Хоча якщо гарно все піднести Мішелю Платіні, то веселий француз може і згдати Суркісу голосування на виборах президента УЄФА за Йоханнсона, а не за його кандидатуру... 

У четвер пожалітися на Суркіса Платіні вже встиг президент Прем`єр-Ліги Віталій Данілов, зробивши це перед керівниками усіх футбольних ліг Європи.  

Зрозуміло, що підібратися до Суркіса група Ахметова може спробувати через його бізнес, і це найбільше проблемне місце у футбольному бронежилеті Суркіса-старшого.

Хоча і Суркіс буде стояти до останнього. Щоб припинити зазіханння на свою вотчину Суркіс буде доносити до УЄФА щонайменше втручання у роботу ФФУ зі сторони влади. Люди у Ньоні не схвалять насаджування своїх правил гри чиновникам від влади, і будуть це жорстко карати.

Розуміючи це команда "донецьких", підкріплена деякими територіальними багнетами, почала широкомасштабний наступ.

Перший бій Суркіс програв, коли наприкінці минулого року президентом Прем`єр-ліги став Віталій Данілов. Ще одна битва була програна вже на початку березня цього року, коли президентом ПФЛ був обраний Мілетій Бальчос, якого підтримують нові реформатори українського футболу з Донецька. 

Для опонентів Суркіса головним завданням тепер є увести до колетектиних членів ФФУ усіх представників клубів Прем`єр-Ліги та Першої та другої Ліги (нині колективними членами ФФУ є Лише Прем`єр-Ліга та ПФЛ, як органцізації - прим). Це дасть змогу на виборах президента ФФУ, які за графіком відбудуться після 2012 року, цивільно змістити Григорія Михайловича зі своєї посади. Цим зараз і займаються люди зі Сходу. 

Хоча існує ще один варіант - проведення дострокових виборів президента через позачерговий конгрес ФФУ, проведення якого можуть ініціювати.

При такому варіанті можна провести "виховну роботу методами 90-х" з головами обласних футбольних федерацій, іншими колективними членами ФФУ, тим більше, що практика подібної роботи в Україні має великі традиції.  

Варіантів розвитку подій не дуже багато, але мета в коносорціума "Ахметов-Колесніков- Сафіулін" одна - "Суркіс геть!".

Поки в партнерах Суркіса у боротьбі з групою Ахметова значаться потужні фігури Коломойського та Ярославського. Але це все поки...

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.03.2010, 08:07
12.03.2010, 08:07
26529 0
ProFFesor
Автор:
(ProFFesor)
Статус:
Эксперт (8547 комментариев)
Подписчиков:
6
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Германии Аугсбург Штутгарт - : - 10 мая 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Интер - : - 10 мая 21:45
Чемпионат Франции Брест Реймс - : - 10 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть