Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Український футбол: Товар є, а покупця немає.

2012-01-20 12:57  Не кожен європейський клуб "потягне" нинiшню зарплату Мiлевського чи Ярмоленка Англiйський "Лiверпуль" пропонує за Ярмоленка 10 ...

 Не кожен європейський клуб "потягне" нинiшню зарплату Мiлевського чи Ярмоленка

Англiйський "Лiверпуль" пропонує за Ярмоленка 10 мiльйонiв фунтiв стерлiнгiв, Мiлевського хоче купити "Iнтер", Гармаша не проти придбати "Ювентус". Щодня -- новi трансфернi чутки. Та вони з'являються кожного року, а нашi футболiсти так i не переходять до європейських грандiв.

Чому? На цю тему "Експрес" поспiлкувався з колишнiм гравцем "Динамо", а нинi агентом ФIФА Денисом Онищенком та агентом ФIФА Iгорем Кривенком, який доклався до появи у складi "Динамо" Андрiя Ярмоленка.

 



-- Чому ж не купують українцiв?

Д. Онищенко:

-- Цiни на наших гравцiв дуже високi. Європейцi виходять на український ринок, цiкавляться футболiстами, та коли сiдають за стiл переговорiв i дiзнаються цiну на гравця, дають заднiй хiд.

Українськi футболiсти коштують набагато дорожче вiд хорватiв чи iнших балканцiв. Той же Андрiй Ярмоленко -- не мiльйон євро, а в десять разiв бiльше. Друга причина -- Україна не є членом Євросоюзу, нашi гравцi вважаються в Європi легiонерами, i це додає труднощiв у працевлаштуваннi.

I. Кривенко:

-- Не купують наших, бо президенти українських клубiв правлять за них шаленi суми. Такого класу гравцiв можна знайти на iншому ринку за набагато меншi грошi. А нашi клуби не горять бажанням розставатися з українцями, бо ж у прем'єр-лiзi -- лiмiт на iноземцiв. Продадуть найкращих -- хто буде грати?

-- Чому такi високi цiни на українцiв?

Д. Онищенко:

-- Та тому, що на них дефiцит i великий попит в самiй Українi. У нас же немає другого Ярмоленка чи Коноплянки. Лiмiт на легiонерiв автоматично пiдвищив вартiсть українцiв. Усi хорошi гравцi мають у нас хорошi контракти. Не кожен європейський клуб "потягне" нинiшню зарплату Мiлевського чи Ярмоленка. Тому нашим гравцям добре в Українi, i вони не рвуться за кордон.

I. Кривенко:

-- Нинi є три футбольнi ринки, якi живлять майже всi клуби Європи. Це Латинська Америка, Африка (Кот-Д'Iвуар, Гана, Нiгерiя) i колишня Югославiя. Тут продають дешевих гравцiв, з яких шлiфують коштовнi дiаманти.

Бачте, "Металiст" має зв'язки в Латинськiй Америцi i бере звiдти за досить невеликi грошi першосортний товар. Менi навiть важко уявити, скiльки б коштував українець класу Тайсона, Крiстальдо чи iнших. Неймовiрних грошей!

-- Чи перейде в це трансферне вiкно бодай один українець у провiдний європейський клуб?

Д. Онищенко:

-- У цьому мiжсезоннi -- сумнiваюсь. Та якщо наша збiрна успiшно виступить на Євро-2012, ймовiрнiсть таких трансферiв стане досить високою.

-- I. Кривенко:

-- Якби не було лiмiту, можливо, українцiв грало б менше, але вони були б значно вищого класу. Погляньте на Мiлевського. Вiн може клеїти дурня, бо знає, що його все одно поставлять у склад. Через лiмiт четвiрка українцiв повинна бути на полi, тож Браун Iдейє не конкурент Мiлевському. Артемовi конкуренти -- Кравець, Зозуля, але вiн смiється з такої конкуренцiї. Мiлевський мiг би прогресувати, але йому цього не потрiбно, бо має гарантоване мiсце у складi.

Хоча є iнший приклад. Якби не було лiмiту, не розкрився б талант Андрiя Ярмоленка. Його ставили у склад через безвихiдь, називали дерев'яним, нiяким... А тепер Ярмоленко -- топ-футболiст збiрної України.

Источник: Экспресс Максим Качурівський

Фото з сайту footballday.com.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.01.2012, 12:57
20.01.2012, 12:57
85578 0
SER_FOOTBALL
Автор:
(SER_FOOTBALL)
Статус:
Наставник (2072 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Монпелье Нант 1 : 1 Закончился
Чемпионат Украины Минай Черноморец - : - 27 апреля 13:00
Днепр-1 Динамо - : - 27 апреля 13:00
Чемпионат Англии Вест Хэм Ливерпуль - : - 27 апреля 14:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть