Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Стратегії розвитку крізь призму трансферних пошуків. ч.1. Выбор редакции

2020-12-22 22:09 Всі вболівальники Динамо живуть надіями на те, що команда буде розвиватись, відроджуватись, ставати сильнішою. Кожна людина ... Стратегії розвитку крізь призму трансферних пошуків. ч.1.

Всі вболівальники Динамо живуть надіями на те, що команда буде розвиватись, відроджуватись, ставати сильнішою. Кожна людина має свої погляди на розвиток і перспективи. Багато хто з нас не бачить ніяких перспектив при президенстві родини Суркісів. Наявність грошей і амбіцій абсолютно не гарантують те, що гроші раціонально використовуються і менеджмент в Клубі знаходиться на високому рівні.

Навіть великі гроші не гарантують цього при менеджменті слабкого рівня. Менеджмент в Динамо – загадка. Вся структура керівництва надзвичайно заплутана. Цілком можливо, що це лише враження ззовні. Та все ж так влаштовані люди, що ми віримо у світле майбутнє. В цьому є суть людства. Тому і зараз прихід Луческу, яким би він не був суперечливим, для декого є символом змін і нових надій. Досвідчений тренер, який вміє вибудовувати структуру не тільки гри, а і координації в менеджменті.
З самого початку були одразу надії на різкі зміни. Вони не стались. По суті команду залишили лише Кадірі і Фран Соль. Булєца ніколи не був складовою Першої Команди. Повернулись Родрігес, Супряга, Тимчик і Лєднєв. Всі вони є в основній обоймі. Свій шанс отримав і скористався Ілля Забарний, частково скористався і Руслан Нещерет. Гіо Цитаішвілі шансом не скористався. Вихід в груповий етап ЛЧ – був період очікування трансферів. Прийшли Клейтон і Бєлуце. За ті місяці, які вони знаходяться в Команді, ми їх майже не бачили. Румун запам’ятався провальним виходом на заміну в Угорщині. Бразилець і далі набирає форму. Стратегія розвитку першої частини сезону – дати можливість проявити собі тим, хто був в обоймі. Не вводити в Динамо нових гравців. Логіка у цього рішення є.

Що буде цієї зими? Під кінець року Луческу почав все більше акцентувати увагу на обмеженому кадровому потенціалі. І що якщо йому не придбають сильних гравців, то раніше наступної осені не треба вимагати від нього результатів. Молоді потрібен час на навчання. Вже відомо, що на зустрічі між ІМСом і румуном була досягнута домовленість про підсилення. Як вона буде реалізовуватись? Це і є той шлях, яким піде Динамо. Придбання готових гравців буває різним. Готового гравця можна також брати на перспективу. Для прикладу можна взяти 2-х гравців. Це такий собі примітивний порівняльний аналіз. Придбання гравця в центральну зону на позицію опорного півзахисника. Нещодавно ми почули інформацію про те, що Сан Пауло не виплачує компенсацію по Че Че і Динамо може повернути бразильця. Гравець основної ротації бразильської команди. Я б сказав, що він грає на одній позиції з Шапаренко. І точно нічим не сильніший в свої 28 за 22-х річного Миколу. Гравець добротний. Але чи підсилить він Динамо? Ні. Габріель Меніно. 20-ти річний бразилець, про інтерес до якого від Динамо писали ще влітку. Молодий, агресивний гравець, який прогресує такими темпами, що отримав нещодавно виклик до першої збірної своєї країни. Ще молодий але вже із досвідом. Його прихід одразу підсилить гру Динамо в центральній зоні. Як при грі на оборону, так і при грі на атаку. Підсилить суттєво. Так, але тут і цінник стоїть куди вищий за Че Че. Стратегія розвитку має багато різних граней. Тому я наведу декілька трансферних варіантів.

                                                            Матеус Енріке

Типова історія по роботі з нікому невідомими гравцями. 2,5 роки тому Греміо бере нікому невідомого 20-ти річного гравця за 145 тисяч євро. За 1 рік доводить його до того, що він дебютує в складі першої збірної Бразилії. І є стабільним гравцем олімпійської збірної на сьогодні. Це є селекція. Взяти молодого хлопця і вивести на новий рівень, розкрити талант. Тепер за цього гравця треба віддати кругленьку суму. Це шлях придбання собі в склад готового і сильного гравця. Таким його зробили в Греміо за 2,5 роки. Зараз це один з найкращих гравців місцевого чемпіонату, який може заграти у більшості сильних команд Світу одразу. Технічний рівень, швидкість прийняття рішень, виконання, перший пас, вміння просувати м’яч як за рахунок швидкісних ривків, так і за рахунок розрізних пасів. Жорсткість при відборі. Величезний об’єм роботи. І вміння грати у високий пресинг, накривати, закривати зони. Так стратегія розвитку Динамо буде означати, що ми готові брати дорогих гравців у молодому віці, які одразу готові грати, суттєво підсилити Команду і на яких через 2-3 роки можна буде заробити ще більше.

                                                                 Крістіан

20-ти річний бразилець Атлетико Паранаенсе. Це його перший сезон у дорослому футболі. 26 матчів за сезон, 4 з них в Копа Лібертадорес. Є забиті голи і в чемпіонаті і в кубку. Універсальний гравець, який може зіграти як опорника, так і центрального півзахисника. Мобільний, вибуховий, швидкісний, з поставленим ударом, пасом і якісним прийняттям рішень в обмеженому просторі. Молодий і талановитий гравець, який може стати гравцем достатньо високого рівня. І хоча це не гравець з юнацької команди, а вже основний у своїй команді, та це зразок стратегії розвитку, коли за відносно невеликі гроші, але це точно не буде так вже дешево, біля 4-5 млн, можна придбати гравця на виріст. Це не той варіант, щоб гравець одразу сходу підсилив команду. Потрібен період, мінімум півроку, коли буде період навчання, виходи здебільшого на заміни. Потім буде ще рік-два, коли гравець буде в основній обоймі прогресувати активно, мати більше часу. І тільки на третій сезон це буде гравець, який готовий до найвідповідальніших матчів. Це такий собі стандарт від Луческу по роботі з молодими бразильцями.

                                                             Рамірес

33-х річний гравець центра поля із світовим ім’ям. За спиною більше 50 матчів за збірну Бразилії, титули в Англії і Португалії, в тому числі і ЛЧ. Досвідчений гравець у тому віці, коли ще можна пограти 3-4 сезони на хорошому рівні. Зараз бразилець є вільним агентом. І тому це стратегія розвитку, коли в команду запрошують досвідчених гравців, які можуть допомогти у відповідальних, важких матчах здобувати результат. Передавати майстерність в іграх, в тренуваннях. Дядько для молодих гравців, як українців, так і бразильців. Високий рівень заробітної плати, але і авторитет. Така стратегія для розвитку у Луческу не спостерігалась раніше. Але все може бути вперше.

Це лише декілька прикладів. Насправді їх може бути більше. Про стратегії розвитку буду говорити і далі, в наступних трансферних матеріалах. Хочеться більше орієнтирів від Динамо. Бо поки ми маємо лише Клейтона. Яка це стратегія розвитку? Колишній талант, який з якихось причин не виправдав авансів. Є команди, які спеціалізуються на реанімації таких гравців. Луческу, доречи, як тренер також займається такою практикою. Це не основна стратегія, це лише частина загальної стратегії. Кого можна згадати? Хорвата чи бразильця Едуардо. Можливо, що Клейтон також стане подібним випадком. В будь-якому випадку ця зима буде показовим виміром стратегії розвитку, яку вибере Динамо.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.12.2020, 22:09
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть