Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Магнус Карлсен не впевнений, що він буде захищати свій титул чемпіона світу з шахів.

2022-04-20 08:04 Магнус Карлсен не впевнений, що він буде захищати свій титул чемпіона світу з шахів.

Magnus Carlsen. Photo: Maria Emelianova/Chess.com.

https://www.chess.com/news/view/carlsen-reiterates-uncertainty-of-defending-world-title

By Peter Doggers, 19-04-2022

"Якщо хтось очікує або сподівається, що я скажу "так", я повинен їх розчарувати", - сказав Магнус Карлсен в інтерв'ю найбільшій норвезькій online газеті в понеділок { «Верденс ганг» (норв. «Verdens Gang», «VG» — світ у русі) https://en.wikipedia.org/wiki/Verdens_Gang }.

Чемпіон світу повторив свої попередні заяви, що не впевнений, що знову буде захищати свій титул.

Власний заголовок VG робить всю історію ще більш зловісною: «Тут Карлсен пояснює, чому він, ймовірно, відмовиться від титулу чемпіона світу».

https://en.chessbase.com/post/carlsen-interview-vg-april-2022

Alireza Firouzja. Photo: Maria Emelianova/Chess.com.

Після згадки в 2018 році, що він може відмовитися від титулу без бою (https://www.nrk.no/sport/carlsen-apner-for-a-droppe-vm_-_-jeg-har-ikke-vaert-motivert-nok-1.14343954), а потім припущення в кінці 2021 року, що він може зіграти свій наступний матч, тільки якщо його суперником стане гроссмейстер Аліреза Фіруджа (https://www.chess.com/news/view/magnus-carlsen-defend-world-chess-title-alireza-firouzja), Карлсен вчора знову повторив свою невпевненість у тому, що зіграє ще один матч.

«Зізнаюся, після чемпіонату світу були моменти, коли я шкодував про те, що сказав. Чому я не міг просто спростити і сказати, що я закінчив?» — запитав Карлсен. Норвезька зірка хоче прийняти рішення пізніше, але зауважила: «Якщо хтось очікує або сподівається, що я скажу «так», я повинен підготувати їх до розчарування».

У певному сенсі нове інтерв’ю з Карлсеном не відкриває надто багато нової інформації, але трохи більше пояснює, чому саме він не проти відмовитися від титулу без бою. Здається, причина в тому, що він не отримує особливого задоволення від шахів, коли захищає титул.

«Ми повинні повернутися до мого першого матчу на чемпіонаті світу, коли це було простіше і краще», – сказав він. «Перед матчем 2013 року — скажімо, між 2010 і 2013 роками — багато в чому я був переконаний, що я найкращий, і насолоджувався цим життям».

Трохи пізніше в цьому інтерв'ю Карлсен додає: «Я багато в чому відчував, що занадто багато моєї особистості пов’язано з титулом чемпіона світу — і мені це ніколи не подобалося».

Мислення Карлсена під час його останнього матчу проти гроссмейстера Яна Непомнящого в Дубаї минулого року здебільшого зводилося до того, щоб переконатися, що він не програє, щоб він міг покинути, залишаючись непереможним. Пізніше він поділився своїми почуттями зі своєю командою на чолі з гроссмейстером Пітером Нільсеном: «Я сказав Пітеру та команді, що мені дійсно хочеться покінчити з цим».

Нільсен прокоментував «Verdens Gang»: «Якщо кар'єра Карлсена як чемпіона закінчується на цьому, це дійсно відбувається на вершині. Коли ти тренер Карлсена, неминуче насолоджуватися цими численними перемогами, але Дубай був перший раз, коли я відчув, що він повинен показати наскільки він насправді найкращий».

Карлсен: «Я хотів залишити боротьбу поки я на вершині, і це найімовірніше, що станеться, але хто знає. Я змінював мої власні думки раніше, але коли я відчував щось так довго , я рідко в кінцевому підсумку йшов іншим шляхом. Тож ні, я не ближче до наступного матчу чемпіонату світу, ніж був одразу після останнього».

Якщо Карлсен справді зніметься з наступного чемпіонату світу (попередньо запланованого на початок 2023 року), то матч, швидше за все, буде зіграно між переможцем Турніру кандидатів ФІДЕ (претендентів) і тим, хто посяде друге місце, оскільки такою була процедура у разі зняття з чемпіонату 2021 року.

Повне інтерв’ю (норвезькою мовою) можна знайти тут:

https://www.vg.no/sport/i/G3Llvl/her-forklarer-carlsen-hvorfor-han-trolig-gir-fra-seg-vm-tittelen

https://www.chess.com/news/view/carlsen-reiterates-uncertainty-of-defending-world-title

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.04.2022, 08:04
20.04.2022, 08:04
388093 3 fanofdynamo, kna, sureman
Internat
Автор:
(Internat)
Статус:
Наставник (3798 комментариев)
Подписчиков:
7
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть