Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Бойкот чемпіонату світу Выбор редакции

2018-01-22 13:06 Сьогодні – в День Соборності України – проходить всесвітній день акцій бойкоту чемпіонат світу з футболу ...

Сьогодні – в День Соборності України – проходить всесвітній день акцій бойкоту чемпіонат світу з футболу в Росії в рамках руху «Stop Putin, Stop War».

Акція започаткувалась ще минулого року зі числених звернень «зеленої» депутатки Європарламенту від Німеччини Ребекки Хармс (одна з тих німецьких політиків, яка гостро засуджує дії РФ в Україні та Сирії) з закликом бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в Росії.

В грудневому інтерв'ю Рresseportal вона, наприклад, заявила: «політики та інші відвідувачі повинні триматися подалі від Чемпіонату світу 2018 року. … Росія – не та країна, в якій може проводитися захід такого масштабу».

Хармс також назвала зразковим приклад колишнього президента Німеччини Йоахіма Гаука, який відмовився відвідати зимові Олімпійські ігри в Сочі 2014 року через втручання РФ у внутрішні справи інших країн та окупацію нею територій суверених держав. І закликала 2018-го року вчинити так само. Для відома: http://dynamo.kiev.ua/tags/%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%BC%D1%81/ та https://www.presseportal.de/pm/58964/3804408

Ініціативу Р.Хармс підхопив Світовий Конґрес Українців (СКУ) і також закликав http://www.ukrainianworldcongress.org/news.php/news/1761/lang/ua до бойкоту ігор 21-ого Чемпіонату світу з футболу, але з боку всіх високопосадовців держав світу і міжнародних організацій. І продовжив: «СКУ вважає неприйнятним для високопосадовців держав світу і міжнародних організацій їхати на будь-які ігри Чемпіонату світу з футболу ФІФА в Російській Федерації, що є державою-агресором, яка незаконно окупувала Крим та вже четвертий рік брутально ігнорує міжнародний правопорядок, невпинно ведучи свої збройні дії на Сході України та грубо порушуючи людські права українців і кримських татар. Відвідання будь-яких ігор цього Чемпіонату світу з футболу ФІФА високопосадовцями держав світу і міжнародних організацій зміцнило б імперські амбіції Російської Федерації та заохочувало б її і далі вести свої агресорські дії … Світовий Конґрес Українців закликає свою мережу в 53-ох країнах світу активно спонукати високопосадовців держав свого проживання і міжнародних організацій відмовитись від поїздок на ігри Чемпіонату світу з футболу ФІФА в Російській Федерації у 2018 р. та цим самим виявити свою солідарність українському народу, який захищає територіальну цілісність України та зупиняє просування російської агресії на Захід,” – так заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Центр зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені О.Никонорова, який презентує себе як «Всесвітній рух патріотів України Оpad», 12 січня на своєму сайті http://www.opad.org.ua/news/471-v-ukraini-ta-sviti-vidbudetsia-aktsiia-za-boikot-chs-z-futbolu-v-rosii повідомив, що в Україні та світі сьогодні, 22 січня в рамках кампанії «Стоп Путін! Стоп війна!» проходитиме акція «Відфутболь диктатора», яка полягає в закликах бойкоту чемпіонату світу з футболу-2018.

У Києві акція розпочнеться о 15:45 на Майдані Незалежності. В рамках акції буде оприлюднене звернення від світового українства до дипкорпусу України з проханням вплинути на західних колег і переконати світове співтовариство бойкотувати ЧС-2018 у Росії. Також в рамках акції відбудеться народна забава «Забий Путіну гол».

Організатори акції заявляють, що офіційні особи з числа країн-учасниць ЧС, а також футболісти, футбольні функціонери, вболівальники мають відмовитися від поїздки на чемпіонат до країни, яке веде агресивну, злочинну політику по відношенню до України та Сирії. І наголошують: «Розмови про те, що футбол поза політикою в цій ситуації виглядають як маніпуляції, є свідченням подвійних стандартів і несуть загрозу ефективності спільних дій з боку західної спільноти по відношенню Росії як до країни-агресора. Поїздка на чемпіонат – це загравання з кривавим диктатором, яким є Путін, це також своєрідний акт підтримки кремлівського режиму, що б там не казали функціонери ФІФА. В 1980 році Захід бойкотував Олімпіаду в Москві через агресію СРСР в Афганістані, те ж саме вимагається по відношенню до Росії й сьогодні.

Захід такого рівня не може відбуватися в Росії. Ця держава веде війну в Україні і Сирії, незаконно анексувала Крим і окупувала частину Донбасу, здійснила десятки воєнних злочинів, на окупованих Криму й Донбасі перебувають в заручниках понад 200 громадян України, реальні або умовні тюремні терміни мають близько до тисячі громадян вже самої Росії, засуджених за опозиційну діяльність. Крім того, ця країна порушила принципи спорту, за вживання допінгу РФ навіть позбавили права брати участь в Зимових Олімпійських іграх. Світ має рішуче засудити проведення ЧС-2018 в Російській Федерації. В ідеалі – добитися його перенесення до іншої країни або відмови збірних-учасників ЧС взагалі брати в ньому участь. І ще раз наголошуємо – світ повинен турбуватися про збереження людських життів, а не задкувати перед якимись там " санкціями ФІФА". Ні – футболу на крові!», – такою є позиція світового українства.

Українська діаспора Австралії першою зі світових громад провела протести у рамках всесвітньої акції «Відфутболь диктатора – зупини Путіна!» Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/2386552-ukrainci-avstralii-persimi-vijsli-na-akciu-vidfutbol-diktatora-zupini-putina.html в Австралії.

«Ми хочемо нагадати австралійському суспільству, що РФ – країна-агресор, яка окупувала частину території української держави та веде в Україні війну, що забрала понад 10 тисяч життів українців, – ось чому варто бойкотувати проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії», – прокоментувала куратор акції в Австралії Наталія Альохіна.

Учасники акції у Сіднеї провели мітинг на одній із центральних вулиць найбільшого австралійського мегаполіса – Пітт стріт, в інших містах Австралії українська громада підтримала акцію флешмобом.

Передбачається, що заходи в межах акції в Австралії триватимуть протягом тижня, оскільки напередодні Союз українських організацій Австралії (СУОА) закликав усіх взяти активну участь у міжнародній акції.

Вчора же на центральній Староместській площі у Празі 21 січня в рамках щотижневого Празького Майдану відбулася символічна акція «Stop Putin, Stop War», присвячена Дню соборності України, повідомляє празький кореспондент «Радіо Свобода» – https://www.radiosvoboda.org/a/news/28987980.html

Учасники акції закликали шляхом бойкоту чемпіонату світу з футболу в Росії посилити тиск на цю країну, яка анексувала Крим та підтримує збройний конфлікт на Донбасі.

«Мета акції – нагадати людям про те що відбувається в Україні. Це форма протистояння брехні та великій кількості неправдивої інформації в чеських ЗМІ, інтернеті та чеськомовному середовищі. І ми, українці, які тут живемо, можемо розповісти і допомогти їм розібратися в тому, що відбувається насправді», – зазначила організатор акції Катерина Скрипник.

З нагоди святкування в Україні Дня соборності у празькому греко-католицькому храмі Святого Климентія для української громади також відбулося богослужіння.

Всесвітня акція продовжується…

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.01.2018, 13:06

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть