Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Мудрість ішака-2

2023-10-09 03:48 УЄФА може скасувати своє рішення про повернення до змагань російських збірних U-17 (з новин). -А скажіть, ...

УЄФА може скасувати своє рішення про повернення до змагань російських збірних U-17 (з новин).

-А скажіть, Ходжа-джон, це хіба не чудово, що російських юніорів повернули на європейську арену? Діти чому повинні страждати? - запитав у шановного мудреця Абдулазіз - колишній секретар парткому, а нині мулла і невтомний борець за впровадження в кишлаку Чукуркул законів шаріату.

Усі аксакали, що зібралися в чайхані, на знак згоди підняли догори піали з чаєм.

Насреддін на хвильку замислився.

-Знаєте, я вам одну бувальщину розповім. Колись бухарському еміру з Єгипту прислали екзотичний подарунок - двох нільських крокодилів. Не знаючи, що з ними робити, володар наказав випустити їх до озера неподалік від свого палацу. І вже за кілька тижнів земноводні так обжилися на новому місці, що з'їли майже всіх качок, що мешкали в цьому водоймищі. А оскільки були ці ненажери різностатєві, у них невдовзі вилупилися з яєць 7 крокодильчиків, які теж вимагали чогось їстівного. І тоді турботливі батьки зосередили увагу на декханках, які прали у озері свою білизну. Це не сподобалося еміру, що турбувався про добробут власних підданих, тому все крокодилове сімейство виловили і помістили у спеціально збудованому басейні на території гарему. Їжі для них там було вдосталь: злодії та дисиденти, засуджені до страти; євнух, що згадавши минуле, поліз під спідницю
одній з еміровських дружин; одаліска, котра невідомо як нагородила всемогутнього неприємною хворобою. Та несподівано сусідні еміри та падішахи забили на сполох: "Цементний басейн - не місце для ні в чому не винних тварин". " За що страждають юні крокодилята"? Сонцеподібному набридло це чути, і нільські дарунки разом із своїми дітлахами знову опинились в озері. Й все пішло як і раніше, аж поки на берег водоймища не прийшла із служницею 8-річна улюблена донька еміра. Дівчинка побачила на піску кумедну істоту, яка щойно вийшла з води трохи погрітися на сонці, й простягнула руку, щоб попестити це дивне тваринятко.

-Що, крокодил з'їв нещасну дитину? - перебив Ходжу 80-річний колишній вчитель Шухрат, якого свого часу підозрювали у розбещенні неповнолітніх.

-На щастя це було наймолодше з крокодильської малечі. Та кращі лікарі емірату майже тиждень чаклували, щоб врятувати пальці дівчинки. А зубасте сімейство відтоді вже назавжди оселилось у цементному басейні на території емірського гарему. - закінчив свою розповідь головний бухарський мудрець.

-І який зв'язок між крокодилами й юніорською збірною росії? - з дитячою простодушністю поцікавився 95-річний Малік.

-Запитайте у мого ішака, - Ходжа Насреддін чемно розпрощався з аксакалами, й осідлавши свого вухастого супутника, залишив чайхану.

Євген Шрайман

P S. Перша оповідь про візит Ходжі Насреддіна до сучасного узбецького кішлака з"явилася у моєму блозі 16 березня цього року. Далі буде?

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.10.2023, 03:48
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2200 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Украины Динамо Верес 3 : 0 Закончился
Лига чемпионов Боруссия Д ПСЖ - : - 1 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть