Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Командний чемпіонат світу 2022: у фіналі зустрінуться Китай і Узбекистан.

2022-11-25 12:42 Командний чемпіонат світу 2022: у фіналі зустрінуться Китай і Узбекистан.

Четвер, 24 листопада 2022 13:10

Командний чемпіонат світу 2022: у фіналі зустрінуться Китай і Узбекистан

https://www.fide.com/news/2103

За бронзу зіграють Індія та Іспанія

За винятком гросмейстера Ганса Німанна, який залишився за кордоном для участі в інших турнірах, гравці та капітан збірної США повернулися додому на День подяки, традиційне свято в США.

У четвертий четвер листопада американці співають народну пісню «Прості дари»

https://www.youtube.com/watch?v=xCD3Z7sCyFI

та гімн «Збираємось разом».

We Gather Together, Chris Brunelle, 38.1K subscribers

https://www.youtube.com/watch?v=L2MADFWecOI

Після напруженого півфінального 1-го раунду, у якому обидва матчі завершилися внічию, у 2-му раунді слова подяки прозвучали від команд-переможців Китаю та Узбекистану.

Після першого раунду шанувальник шахів Нехама Джоанес, чиє ім’я на івриті נחמה означає «втіха», сказала, що їй шкода гравців, які зіграли внічию: «обидва шахісти не виграють», тому вони не задоволені. Нехама вивчила правила гри в шахи, коли їй було сім років, а зараз їй 11, і дівчині подобається спостерігати, як усі шахісти дуже старанно думають і залишаються зосередженими.

Півфінал:

раунд 1

Доктор Цвіка Баркай, голова Ізраїльської федерації шахів, ударив у гонг, щоб розпочати перший раунд півфіналу.

Індія та Узбекистан зіграли внічию в матчі 1 раунду з рахунком 2:2.

The first match between India and Uzbekistan. Photo: Maria Emelianova/Chess.com.

На першій дошці Відіт Сантош Гуджраті зіграв внічию з Нордірбеком Якуббоєвим, хоча в якийсь момент його позиція виглядала дуже небезпечною. На другій дошці Ніхал Сарін і Джавохір Сіндхаров швидко обміняли більшість фігур і розділили очко.

На третій дошці С. Л. Нараянан чорними фігурами поступово переграв Шамсіддіна Вохідова, вивівши свою команду вперед. На щастя для Узбекистану, на четвертій дошці лавина пішаків Джахонгіра Вахідова знесла оборону С. П. Сетурамана.

Китай та Іспанія також зіграли внічию 2-2. Після того, як партії на дошках 1 і 3 завершилися внічию, Давид Антон Гіхарро, який грав на другій дошці чорними, повчально переграв Сюй Сян’ю та вивів свою команду вперед.

Сюй Сян'ю - Девід Антон Гіхарро

Білі опинилися у цугцвангу, адже практично будь-який крок веде до матеріальних втрат. Сюй Сян’ю спробував 33. e5, але після 33…dxe5 34. fxe5 Rc5! Чорні виграли пішака і впевнено реалізували свою матеріальну перевагу. | 0-1, 48 ходів

У короткому інтерв'ю Антон Гіхарро (на фото нижче) сказав, що ця гра може бути його улюбленою перемогою на турнірі.

Однак Китай зрівняв рахунок після того, як Ді Лі переміг Мігеля Сантоса Руїса на дошці 4.

https://chesspro.ru/chessonline/app2//59628

2 раунд

На початку другого раунду півфіналу 14-річний Джонатан Таль, член Тель-Авівського шахового клубу, ударив у гонг.

Узбекистан переміг Індію з рахунком 2,5-1,5. На першій дошці Нордірбек Якуббоєв у дуже складній боротьбі виграв чорними фігурами Відіта Сантоша Гуджраті.

Джавохір Сіндхаров вміло натиснув на слабкі місця пішаків Ніхала Саріна, а потім атакував на королівському фланзі.

Javokhir Sindarov (left) vs. Nihal Sarin, with Ivan Sokolov watching. Photo: Maria Emelianova/Chess.com.

Джавохір Сіндхаров - Ніхал Сарін

52.Фxd3! змусив чорних негайно здатися, оскільки 52... Фxd3 зустрічається з 53. Лf7+ Кxf7 54. Лxf7+ Лg7 55. Лxg7+ Крh8 56. Лd7+ 1-0

Індія відповіла на дошці 3, де С. Л. Нараянан переміг білими Шамсиддіна Вохідова, але цього було недостатньо, щоб врятувати матч, оскільки партія між Джахонгіром Вахідовим і Крішнаном Сасікіраном завершилася внічию.

Тим часом Китай переміг Іспанію з рахунком 3:1. На другій дошці Сюй Сян'ю чорними зіграв внічию з іспанцем Давідом Антоном Гіхарро. Даніїл Юффа замінив Мігеля Сантоса Руїса на четвертій дошці та зіграв унічию білими проти Ді Лі.

Вирішальні результати були були досягнуті на дошках 1 і 3. Лу Шанлей білими бездоганно перетворив свого додаткового пішака на повне очко проти Хайме Сантоса Латаси, тоді як Бай Цзіньші холоднокровно погасив ініціативу Олексія Широва і здобув другу перемогу для своєї команди.

Гімн "We Gather Together" був написаний після того, як Іспанія програла в битві під Тюрнхаутом і зазнала майже 50% втрат. Ця битва відбулася в 1597 році проти голландців і англійців. Цього разу суперником Іспанії був Китай, і втрати були такими ж серйозними. З восьми ігор, зіграних сьогодні (4 в 1 турі та 4 у 2 раунді), Іспанія отримала 3 з 8 очок або 37,5%.

Перемога в бою

У гімні "We Gather Together" є слова «Тож із самого початку боротьби, яку ми вигравали». Ця лірика стосується Китаю на цьому турнірі. З початку командного чемпіонату світу ФІДЕ 2022 року 19 листопада Китай був нестримним. Команда домінувала в групі А, здобувши 4 перемоги в матчах і одну нічию.

Вчора Китай подолав Польщу з однією перемогою та однією нічиєю. У двораундовому півфіналі Китай зрівнявся з Іспанією в 1 раунді, а потім виграв з рахунком 3:1 і вийшов у фінал.

Народна пісня «Прості подарунки» містить слова: «Це подарунок прийти туди, де ми повинні бути». Учора узбецька перша дошка Нордірбек Якуббоєв заявив, що його команда має намір виграти золото в Єрусалимі, як це було в Ченнаї на Олімпіаді-2022.

Jakhongir Vakhidov draws his game to secure a place in the final and is congratulated by captain Ivan Sokolov. Photo: Maria Emelianova/Chess.com.

Золотий п’єдестал узбеків чи місце китайців?

Interview with GM Ivan Sokolov, captain of Uzbekistan | World Team Ch - Semifinals | FIDE chess

139K subscribers, 920 views, Nov 24, 2022

https://www.youtube.com/watch?v=cZEztj-SYFc

Завтрашній фінал визначить володарів золотих медалей цього чемпіонату та другого місця. Також завтра відбудеться «малий фінал» між Іспанією та Індією для визначення третього і четвертого місця.

The start of the second match between China and Spain. Photo: Maria Emelianova/Chess.com.

Кожен матч почнеться на годину раніше, ніж у попередні дні. У п’ятницю, 25 листопада, о 14:00 відбудеться 1 тур. за місцевим часом та 2 тур о 17 годині. Якщо буде потрібен тай-брейк, його зіграють о 19:30.

Will Uzbekistan score the double this year and win both the Olympiad and the World Teams? Photo: Maria Emelianova/Chess.com.

Текст: WIM Олекса Рут, прес-секретар ФІДЕ, Єрусалим

Фото: д-р Марк Лівшиц і Марія Ємельянова

Офіційний сайт: worldteams.fide.com

https://www.fide.com/news/2103

https://www.chess.com/news/view/2022-fide-world-team-chess-championship-semifinals

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.11.2022, 12:42
25.11.2022, 12:42
426093 2 kna, sureman
Internat
Автор:
(Internat)
Статус:
Наставник (3798 комментариев)
Подписчиков:
7
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Франции Тулуза Брест 0 : 2   19 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть