Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Цей пам'ятний 1986...

2009-06-30 02:15 Хай ляже у нові літа стежина ваша золота Добірка матеріалів ("Спортивна газета", ©15, 30 грудня 1986 ...
Хай ляже у нові літа стежина ваша золота
Добірка матеріалів
("Спортивна газета", ©15, 30 грудня 1986 р.)

Материал прислал UDK


Шлях, пройдений до кінця

       Результат може здивувати розум, але залишити холодним серце. Тренери і гравці київського "Динамо" не раз нинішнього року дивували своїми перемогами весь футбольний світ. Та дивовижні результати команди не залишили серце холодним, бо, крім усього іншого, її до перемог вела ще й пристрасть...

       Як ветеран київського "Динамо" не можу зараз не згадати найвищого злету рідної команди 1975 року, коли вона привезла на Батьківщину один з найпочесніших трофеїв європейського клубного футболу - Кубок володарів кубків. Нині, хоча до фіналу цього турніру ще досить далеко, наважуся передбачити, що "Динамо" здатне повторити почесне досягнення. Цьому підтвердження - європейський рівень гри клубу.
       В.МУНТЯН, заслужений майстер спорту ("Спортивна газета", © 1 від 1 січня 1986 р.).

       У підготовчий період перед нашим колективом виникло вельми незвичне й досить складне завдання - підготувати до старту в чемпіонаті країни практично нову команду або, якщо бути точнішим, створити резервний її варіант. Складність у тому, що конкретні плани збірної та клубу різняться. Незважаючи на труднощі, тренери вважають, що все йде за планом. Та лише перші старти покажуть, наскільки близькі ми до істини...
       В.ЛОБАНОВСЬКИЙ, старший тренер "Динамо" (лютий).

       Перед жеребкуванням я нездужав і до Цюріха не поїхав, хоч уже оклигав. Коли дізнався, що нам доведеться грати з київським "Динамо", то знову захворів і пролежав ще три дні.
       В.МАРКОВИЧ, старший тренер австрійського "Рапіда" (лютий).

       Ми зустрічалися з майбутнім володарем Кубка кубків. Динамівці грають у важкий для суперника футбол, тому що грають просто. Кого я вважаю кращим у складі "Динамо"? Лобановського.
       В.МАРКОВИЧ (березень).

       Після нищівних поразок у двох матчах з київським "Динамо" керівництво "Рапіда" розірвало з В. Марковичем контракт. Очолив команду О. Барич.
       Австрійське агентство преси АПА (березень).

       Четвертий тур чемпіонату СРСР змоделював ситуацію, коли провідні клуби країни гратимуть без футболістів, закликаних під прапори збірної. Якщо довіряти першим враженням, то в уяві вимальовується бідний на голи і мало цікавий для глядачів футбол. У матчі з "Нефтчі" кияни спромоглися лише на нічию, втративши очко.
       А.БІБА, заслужений майстер спорту (березень).

       Перед матчем з "Дуклою" ситуація для "Динамо" ускладнилася травмами Без-сонова, Балтачі й Кузнецова. До того ж на основних гравців команди останнім часом випало величезне навантаження: протягом місяця - п'ять зустрічей всесоюзного чемпіонату, ігри в складі збірних, у рамках європейського клубного турніру. Цього можна було уникнути, спланувавши належним чином календар внутрішньої першості. Зараз уже пізно щось змінити, залишається сподіватися на переміни в майбутньому...
       В.ВЕРЕМЄЄВ, начальник київського "Динамо" (квітень).

       Перший поєдинок за вихід до фіналу Кубка кубків закінчився для нас поразкою з різницею в три м'ячі. Однак будьмо реалістами: різниця в майстерності між обома командами значно глибша - "Дуклі" ще пощастило.
       Чехословацький щотижневик "Гол" (квітень).

       Минулої п'ятниці, 2 травня, наші земляки на стадіоні у французькому місті Ліоні виграли в мадрідського клубу "Атлетіко" й заволоділи Кубком кубків. Одинадцять років блукав наш давній знайомий по Європі, щоб повернутися туди, де свого часу йому було влаштовано незабутню зустріч.
       "Спортивна газета" (травень).

       Киівське "Динамо" - гідний володар Кубка кубків. Підопічні Лобановського показали тотальний футбол, видовищний і досконалий. Це воістину найкраща команда, яку ми бачили протягом останнього часу.
       Іспанська газета "Иа" (травень).

       Давно вже жоден футбольний клуб не дарував нам такого відчуття повноти й багатства, як київське "Динамо". І давно вже ми не отримували насолоди від такої майже бездоганної гри. Швидкість, точність, розум, різноманітність, нестандартність, сила і витонченість, індивідуальні дії й колективність - коли футбол досягає настільки гострого сприйняття, то стає одночасно і спортом, і грою, і мистецтвом, і чарівним видовищем. Його не порівняєш ні з чим іншим. Він - унікальний!
       Ж.ТІБЕР, головний редактор видання "Франс футбол" (травень).

       Протягом більш ніж року всі ми переконуємося в тому, що навіть найкращі футболісти в чужих руках стають невпізнанними. Без тренера-однодумця, без тренера, якого вони знають, якому цілком довіряють, а він знає всі їхні можливості, вони перетворюються на сіру масу. Тому й нема у нас упевненості, що через місяць у Мексіці кияни зіграють так, як у європейському клубному турнірі.
       О.БОРИСОВ, народний артист СРСР (травень).

       Чотири поразки і нічия, шість м'ячів пропущено і лише один забито - такі підсумки безпосередньої підготовки збірної СРСР до чемпіонату світу. Вони, переконаний, важким пресом психологічної скутості тиснуть на футболістів нашої команди.
       А.БІБА, заслужений майстер спорту (травень).

       Коли у квітні Е. Малофєєв запропонував гравцям збірної назвати склад мексіканського варіанту команди, то Олег Блохін включив до нього дванадцять киян...
       Чехословацький журнал "Штарт" (травень).

       Президія Федерації футболу СРСР розглянула питання про підготовку збірної країни до фінальних ігор чемпіонату світу 1986 року. Враховуючи особисте прохання Е. Малофєєва, а також те, що до складу збірної країни входять дванадцять спортсменів команди "Динамо" (Київ), президія Федерації футболу СРСР звільнила його від обов'язків старшого тренера й рекомендувала призначити головним тренером збірної СРСР В. Лобановського.
       ТАРС (травень).

       Рішення прийняти пропозицію очолити збірну СРСР за 20 днів до початку світової першості і за 8 днів до від'їзду в Мексіку В. Лобановський мотивував тим, що не має права боятися відповідальності: "Коли у збірній дев'ять футболістів моєї команди, я все одно відповідаю за її реноме і турнірну долю". (Представництво "Динамо" до дванадцяти гравців розширив сам В. Лобановський).
       "Спортивна газета" (травень).

       Французькі тренери й футболісти, наче передбачивши розвиток ситуації довкола радянської збірної, прискіпливо й не раз подивилися відеозапис фінального матчу розиграшу Кубка володарів кубків. "Радянська збірна - наш найсерйозніший суперник", - одностайно підсумували вони.
       "Спортивна газета" (травень).

       Чемпіонати світу бачили чимало перемог, але виграш збірної СРСР у команди Угорщини залишиться в історії світового футболу, як один з надзвичайних.
       Бразільська телекомпанія "Маншеті" (червень).

       ...Радянська команда пішла вперед, окрім усього іншого, в розробці можливих варіантів атаки. Цим вона, безперечно, відкрила новий шлях розвитку футболу. Для цього в неї є дисципліновані і водночас надзвичайно обдаровані гравці... Можливо, ось він, футбол XXI століття.
       Французька газета "Екіп" (червень).

       Наша команда впевнено перемогла в своїй групі насамперед завдяки правильній установці сил, розумній організації гри, раціональній тактиці. В цьому - заслуга тренерського складу і футболістів, які сумлінно й чесно поставилися до справи.
       Л. Яшин, заслужений майстер спорту (червень).

       ...ЗА 13 хвилин до закінчення матчу СРСР - Бельгія Кулеманс прийняв м'яч, перебуваючи в явному офсайді. Коли свисток судді промовчав, він вразив ціль. Радіти успіху він почав лише через кілька секунд, переконавшись, що гол зараховано.
       Чехословацький журнал "Штарт" (червень).

       Пеле: "Збірна СРСР показала в Мексіці блискучий футбол. Лише прикра несподіванка завадила їй досягти більшого".
       Мексіканська газета "Хорнада" (червень).

       Зрозуміло, ми незадоволені результатом виступів у світовому фіналі. Тепер тиждень попрацюємо над відновленням сил - і включимося до розиграшу першості країни.
       В.ЛОБАНОВСЬКИЙ (червень).

       Колегія Держкомспорту СРСР розглянула підсумки виступу збірної СРСР на чемпіонаті світу. Відзначено, що керівництво команди зуміло створити колектив, який у ряді матчів продемонстрував атакуючий футбол, хорошу фізичну та морально-вольову підготовку. Разом з тим збірна не змогла продемонструвати свої кращі якості в матчі з командою Бельгії.
       "Футбол-хоккей" (серпень).

       Уявляється, що боротьба за чемпіонський титул ще не завершилась, хоча в багатьох оглядах промайнула думка про безперечність чергового успіху київського "Динамо". В двох останніх матчах кияни недорахувалися трьох очок, розрив з "Динамо" московським, який ще недавно здавався величезним, скоротився до чотирьох. І, хто знає, можливо, призначені на кінець сезону зустрічі московських і київських одноклубників стануть своєрідним фіналом чемпіонату. Утім, попереду ще один складний іспит - у складі збірної матч з французами в Парижі.
       О.ГОРБУНОВ, футбольний оглядач журналу "Спортивные игры" (вересень).

       Саме радянській збірній ми зобов'язані найкрасивішими моментами гри Франція - СРСР. Завдяки їй був настільки високим технічний рівень зустрічі. Радянські футболісти піднесли нам чудовий урок ефективності, технічної віртуозності, тактичної майстерності.
       Ж.-Ф.РЕТАКЕР, оглядач газети "Екіп" (жовтень).

       П'ятого листопада на Республіканському стадіоні в Києві динамівці не тільки подолали грізний "Селтік". Вони ще й перебороли самих себе. Склалася така ситуація, коли "Динамо" програвати не мало права. Адже тоді багато хто міг би забути і весняний тріумф у Ліоні, й успішні ігри киян v складі збірної СРСР.
       С.РЕШКО, заслужений майстер спорту (листопад).

       Дехто стверджував, що нічого особливого не сталося, що й не було за плечима виснажливого сезону, що кияни зовсім не стомилися, що можна виступити проти "молодого" й амбіційного московського "Динамо" граючись. Одразу й не зрозуміти повністю, не відчути і по достоїнству не оцінити ті надзусилля, прояви мужності й волі, майстерності, що дозволили киянам стати господарями становища. Нічия наблизила їх до лідера на відстань простягнутої руки.
       В.БЕРЕЗОВСЬКИЙ, оглядач щотижневика "Футбол-хоккей" (грудень).

       Чудовому тренеру Лобановському вдалося створити колектив, який грає у футбол майбутнього. Перебуваючи в Києві на останньому матчі першості СРСР, я ще раз пересвідчився в цьому.
       Д.ШОМЬЄ, заступник головного редактора тижневика "Франс футбол" (грудень).

       Гра київського "Динамо" здається простою й точною. Вона наче походить із самих витоків футболу.
       К.БЕРЖЕЛЕН, держсекретар у справах молоді і спорту Франції (грудень).

       Цей тривалий футбольний рік потребуватиме й тривалого осмислення...
       В.ЛОБАНОВСЬКИЙ (грудень).

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.06.2009, 02:15
30.06.2009, 02:15
10842 0
russo
Автор:
(russo)
Статус:
Начинающий писатель (69 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть