Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Анатолій Крощенко: Гра "Шахтаря" - то успіх окремого клубу, але не українського футболу

2012-10-03 14:03   Переконливі дії гірників у матчі другого туру групового турніру Ліги чемпіонів проти туринського "Ювентуса" для ...

 

Переконливі дії гірників у матчі другого туру групового турніру Ліги чемпіонів проти туринського "Ювентуса" для колишнього нападника "Шахтаря" Анатолія Крощенкасюрпризом не стали. Разом з тим досвідчений фахівець, з яким юніорська збірна України вигравала срібло чемпіонату Європи-2000, вважає, що сповна українському й італійському чемпіонам у вчорашньому матчі завадила розкритися надзвичайна нервова напруга.

- "Шахтар" зіграв на своєму рівні, - каже Анатолій Миколайович кореспондентові UA-футбол. – Зіграв так, як діяв у позаминулому єврокубковому сезоні – переконливо, чітко витримуючи власний ігровий почерк. Щоправда, даючи оцінку донецькій команді, відразу зазначу, що гра "Шахтаря" у матчі проти "Ювентуса" - то успіх окремого клубу, але не українського футболу. Мусимо тішитися бодай тим, що у складі гірників грали Андрій П’ятов, Ярослав Ракицький і Олександр Кучер. Вони – наче доповнення до донецького варіанту збірної Бразилії. Зрештою, оскільки перед Мірчею Луческу обмежень не ставлять, його варто похвалити. За те, що зібрав кваліфікованих футболістів, здатних реалізовувати його тренерську концепцію.

- Вважаєте, вчора "Шахтар" продемонстрував свій максимум?

- Донеччани зіграли переконливо, але еталонною їх гру ще не назвеш. Стосовно дій в атаці у Луческу претензій до підопічних бути не може. Футболісти грали розмаїто, використовуючи добре відпрацьовані колективні маневри й не раз ставили ними своїх візаві з "Ювентуса" в тупикове становище. А ось в обороні помилок вистачало. Мабуть, через те, що захисники "Шахтаря" не звикли постійно грати на такому рівні концентрації й час від часу гублять своїх опонентів. Повірте, що чотири вірних моменти для взяття воріт П’ятова – то дуже багато. Але загалом у мене іноді виникало відчуття, що "Шахтар" грав не в Турині, а на "Донбас-Арені".

- Вам не здається, що Луческу все ж перехитрив наставника "Ювентуса"? Все-таки "Шахтар" рідко застосовує пресинг з такою інтенсивністю, як у туринському поєдинку…

- Здебільшого гірники таким чином грають удома, де вони почувають себе більш розкуто. Може, якраз у цьому й приховується певна несподіванка. Гості продемонстрували надзвичайну щільність при опіці опонентів, всюди встигали й цим до певної міри шокували суперника. Особливо це стосується перших хвилин 20-ти.

- Гірники впоралися з опікою Андреа Пірло?

- Однозначно судити важко, адже кілька гострих пасів Андреа в напрямку своїх нападників віддав. Інша річ, що форварди своїх шансів не реалізували. Якби ті передачі перетворилися в голи, то вашого питання не було б.

- Хочете сказати, що Алессандро Матрі і Мірко Вучініч на вістрі туринської атаки не впоралися зі своїми обов’язками?

- На їх дії вплинуло нервове навантаження навколо цього матчу. Нападникам "Ювентуса" бракувало холоднокровності. Разом з тим, у них не було таких "дохлих" моментів, як у Генріха Мхітаряна, коли Джанлуїджі Буффон врятувати вже не міг й залишалося лише влучити у кут. Проте вірменин пробив неточно. Судячи по цьому епізоду й деяких інших роблю висновок, що гірникам для перемоги забракло індивідуальної майстерності.

- Мхітарян показав себе як лідер "Шахтаря"?

- Йому було важко. Він діяв старанно, але трохи скуто. Туринці зіграли з Генріхом дуже дисципліновано, а сам вірменин спершу відчутно нервувався. Хоча не лише він. Суперники хвилювалися не менше, просто їх досвід і загальний клас дозволяли приховати ці психологічні моменти. Аби бути більш стабільним, Мхітаряну ще треба трохи пограти на такому рівні.

- Серед гравців "Шахтаря" найбільше хвалять Вілліана. Чи не виникло у вас враження, що він часто надто захоплювався індивідуальною грою і не бачив партнерів?

- Щоб дати чітку відповідь, треба сісти й проаналізувати показники тактико-технічних дій. Візуально ж як колишній нападник можу сказати, що обводка на чужій половині найчастіше додає команді впевненості й дозволяє створювати чисельну перевагу, а з нею – гольову гостроту поруч з воротами суперника. Якщо судити з цієї точки зору, то Вілліан зі своїми обов’язками впорався. Одна справа, коли гравець з п’яти обводок зіпсує чотири. Коли ж з п’яти обводок не вдалися лише дві, дії можна вважати позитивними. Повторюся, спеціально не підраховував, але зовні обводки у виконанні Вілліана були в більшості успішними. Через те роблю висновок, що він зіграв з користю для команди.

- Думаєте, після туринського матчу "Шахтар" має кращі шанси на вихід до 1/8 фіналу, ніж "Ювентус"?

- Суто математично – так. Насправді ж уся боротьба ще попереду. Старт і фініш групового турніру розділяє значний часовий проміжок. Зараз гірники перебувають в прекрасній фізичній формі. Чимало залежатиме від того, як надовго Луческу зможе втримувати команду в цьому стані. Зрештою, два роки тому "Шахтар" вже демонстрував, що здатен провести усі шість матчів групи на одному рівні. Правда, від стану суперників теж буде залежати чимало. Про силу ж "Челсі" і "Ювентуса" зайвий раз говорити не варто. Уся боротьба попереду.

 

                                                                                                                                                                                         ua-football

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

03.10.2012, 14:03
03.10.2012, 14:03
118583 1 kvestor
scouter7
Автор:
(scouter7)
Статус:
Старожил (551 комментарий)
Подписчиков:
0
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть