Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ростислав Поточняк: "Металіст" має проблеми з командною грою

2012-10-06 08:43 Колишній оборонець "Металіста" не в захваті від гри харків’ян проти "Рапіда", зате хвалить "Дніпро".Українські представники в ...

Колишній оборонець "Металіста" не в захваті від гри харків’ян проти "Рапіда", зате хвалить "Дніпро".
Українські представники в Лізі Європи здобули прогнозовані перемоги: "Металіст" удома переміг 2:0 австрійський "Рапід", а "Дніпро" на виїзді переграв 3:2 шведський АІК. Напередодні тих поєдинків видавалося, що перевага наших клубів буде більш вагомою.

Найперше – з точки зору гри. До певної міри, погодився з цим твердженням колишній оборонець "Металіста" Ростислав Поточняк, один з найбільш легендарних футболістів харківського клубу, включений до десятки кращих футболістів слобожанської команди у 20-му столітті. Володар Кубка СССР-1969 у складі львівських "Карпат" розставив в коментарі UA-футбол власні акценти від побаченого в матчах Ліги Європи.
- Пане Ростиславе, ви очікували, що "Рапід" створить "Металісту" стільки проблем?
- Відповім вам запитанням на запитання: вважаєте, що "Металіст" в цьому сезоні демонстрував добру форму? Відповідь негативна. Звідси й мій висновок: харків’яни зіграли настільки, наскільки вони зараз готові. Добре, що виграли, але австрійці створили нашій команді чимало проблем.
- Вважаєте, що проблеми "Металіста" приховані виключно у його недостатній фізичній готовності?
- То – лише одна зі складових. Кидається в очі, що гравці харків’ян намагаються не стільки демонструвати командний футбол, скільки брати гру на себе. Найбільше цим грішать Тайсон і Соса. Солістів багато, а колектив проглядається лише відносно. Хотілося б сказати, що з часом команда виправиться, але вже середина осені. В принципі, в цей час варто виходити на пік можливостей. Втім, гадаю, з такої групи "Металіст" вийде навіть за рахунок індивідуального класу гравців. Два наступних матчі – з "Русенборгом". Це не той суперник, який здатен створити харків’янам серйозні труднощі. Вважаю, показовим для нинішнього "Металіста" буде найближчий матч проти "Шахтаря". Гірники зараз грають, може, навіть краще, ніж вони здатні. Якщо харків’яни зможуть дати їм бій, то означатиме, що свого торішнього потенціалу команда не розгубила.
ФОТО: На класі. "Металіст" - "Рапід" - 2:0
- "Дніпро" у Стокгольмі теж хоч виграв, але похвилюватися вболівальників примусив…
- Мені гра дніпровців у цьому сезоні дуже імпонує. Вони виглядають набагато переконливішими, ніж "Металіст". Дуже достойно команда Рамоса зіграла у Донецьку й якби господарям не допоміг суддя, то "Шахтар", мабуть, не виграв би. Стосовно гри з АІКом, то тут найперше варто порадіти за результат. Припускаю, що дніпропетровці після успішного поєдинку в Донецьку, після перемоги над ПСВ удома трохи втратили концентрацію. Не виключено, вони тримали в голові майбутній поєдинок проти "Динамо" в чемпіонаті. Принаймні, на такі думки наштовхує гол у роздягальню, пропущений "Дніпром" на останніх секундах першого тайму...
- …і дії Ніколи Калініча, який з п’яти моментів реалізував лише один?
- І це теж. Не знаю, в чому причина такої жахливої реалізації, бо ж не скажеш, що Ніколі не вистачає майстерності. Може, так він налаштувався чи погано себе почував. Так чи інакше, якби "Дніпро" цього матчу не виграв, винуватцем невдачі сміливо можна було б вважати Калініча.
- Гру АІКа можна назвати для "Дніпра" незручною?
- Шведи як шведи. Свого часу я у складі молодіжної збірної СССР грав проти Швеції у Москві. Всі хлопці зростом за 180 см, атлетичні. Спробуй такого хлопа відштовхни! Власне, з акцентом на атлетизм грав й АІК. Не думаю, що для Рамоса то була несподіванка.

- Може, два пропущених голи – то результат не стільки подій на полі, скільки наслідок індивідуальних помилок окремих гравців оборони?
- В порівнянні з минулим сезоном оборона "Дніпра" стала більш організованою й в окремих матчах це помітно. Але загалом дніпровським оборонцям треба грати чіткіше, зосередженіше. Нерідко вони втрачають концентрацію і роблять елементарні помилки. Такі речі називають ігровою дисципліною. Звісно, на прикладі другого голу у ворота Яна Лаштувки я знову можу згадати про недостаток побудови оборони в лінію. Переконаний, що з ліберо такого промаху вдалося б уникнути. Але оскільки Рамос не буде міняти систему тільки тому, що так хочу я, то доводиться сподіватися, що надалі оборонці "Дніпра" будуть більш дисциплінованими. Лінія оборони має постійно бути у грі, на поготові. Наразі ж дії дніпропетровців в захисті пригадали мені слова Євгена Лемешка, котрий якось про нас сказав: "Поки ми самі собі не привеземо, суперник моменту може й не створити".
- Ця фраза, мабуть, яскраво ілюструє перший гол у ворота Лаштувки, коли м’яч до Гельґі Даніельссона відскочив від Євгена Селезньова, наче від стіни…
- Звісно. Але нічого екстраординарного не сталося, бо Селезньов технічним футболістом, м’яко кажучи, не був ніколи. Як вмів, так і зіграв. Але помилка очевидна.
- На вашу думку, рішення Хуанде Рамоса поставити Селезньова на позицію "під нападником" було виправданим?
- Відразу після матчу сам Євген сказав, що йому байдуже, на якій позиції грати й він буде діяти там, де його поставить тренер. Думаю, то не зовсім правильне або не дуже щире твердження. Гравець має грати там, де він здатен принести найбільше користі. Селезньов найефективніший, коли перебуває на вістрі атаки, в гущі подій. Діючи з глибини, як на мене, він не виглядав переконливо. Але переможців не судять. Може, Рамос проаналізував гру АІКа і вирішив, що Селезньов на позиції відтягнутого нападника зможе внести в гру елемент несподіванки. Не виключаю, що тренер на те й розраховував, що Євген увірветься з глибини й використає помилку когось з оборонців. Третій гол у ворота шведів Селезньов забив якраз таким чином. Виходить, що рішення Рамоса було вірним.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.10.2012, 08:43
06.10.2012, 08:43
119139 1 Alexandr_SP
cawka2007
Статус:
Начинающий писатель (66 комментариев)
Подписчиков:
1
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть