Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Роздуми про Динамо.

2013-08-06 10:25         Взагалі, писати, особливо, ніколи. Так, забіжиш сюди, почитаєшь щось цікаве, покритикуєш нецікаве ...

        Взагалі, писати, особливо, ніколи. Так, забіжиш сюди, почитаєшь щось цікаве, покритикуєш нецікаве - і досить. Але зараз є трохи часу, у лекціях перерва, колеги по дворовому футболу відпочивають на водах і, виконуючи побажання одного, з моєї точки зору, одноманітного писця, котрий пише кожен день, і каже, спробуй, буцімто, сам, спробую і я щось настучати.

До того ж і тема, як я вважаю, розкрита не повністю. А тема ця, звісно, яка - учорашня гра Динамо. Може, вже, й позавчорашня, якщо сьогодні не вистачить часу для закінчення блогу, вночі я відпочиваю.

       Не буду переказувати те, що написали інші. Як ніколи, майже половина блогів написана кваліфіковано, було що почитати, не відвертаючи обличчя від звичайного невігластва. Почитав багато і можу стверджувати, що самі кваліфіковані, з моєї т.з., блоги, саме тут, на цьому сайті. Не буду стверджувати, що я коріфей у цій галузі, у кожного свої помилки, і в мене свої.

     Одначе, потішив вислів одного з спеціалістів, що він тепер зрозумів про неготовність Динамо обігрувати Шахтар. А що, до вчорашньої гри це було неясно? Команда, яка звикла грати погано і все гірше, закупила п*ятьох-шістьох нових перспективних гравців і враз повинна обігрувати многорічного чемпіона? Звичайно, виграти у гірників хтось і може, але не Динамо, поки що, бо настрій на киян робиться особливий. Могли б, звичайно, випадково і виграти, але на саме цей випадок, і робляться суддівські призначення. Таких суддів, які судили матчі у Луганську та Луцьку, на принципову гру Шахтаря не призначать НІКОЛИ (ну, може, після зміни влади в країні). І даний фактор є одним з вагомих, але не головним. 

     Є ще багато складових. Про незіграність новачків писати не буду, не я перший. Але, не проводячи детального часового аналізу, можу стверджувати, що Динамо, як мінімум, 30% ігрового часу гру вело, і цього, для початку, немало. Критикувати можна скільки завгодно, але не бачити прогресу за цей короткий час не може, тільки, той, хто не хоче його бачити. 

     В футболі, як і в економіці, повинні бути пропозиція та попит, без цього ні там, ні тут, прогресу не буде. Для футбола попит - це можливість захисних порядків дати своєчасний і точний пас у напад. В Динамо ця частина налагоджується, але, на жаль, випадає важлива складаюча - воротар, у нього, Коваля, попиту немає, в кращому випадку, м*яч вибивається у боротьбу, в гіршому - захисникам супротивника.     Далі - пропозиція. Для цього елементу повинен бути максимально налагоджений рух, здебільше, у середній лінії нападу. Пас треба віддавати на хід, що добре відпрацьовано у Шахтарі, тобто м*яч доставляється на те місце, де повинен опинитися нападаючий, а не туди, де він знаходиться. Більшість команд ЧУ пас віддають на гравця, і часто можна бачити, як ігрок нападу, розставиивши руки, опирається на захисника і намагається прийняти м*яч. Це була улюблена гра Мілевського, прийняти круглого спиною до чужих воріт і спробувати розвинути атаку далі. Блохін, схоже, намагається зламати цю гру, зробити її інакшою, динамічною, але для цього треба, щоб кожен знав маневр партнера і цього, на жаль, ні за тиждень, ні за місяць, награти неможливо. Закиди, що тренер в Динамо десь вже біля року, сприймати на серйозному рівні складно. 

     Не знаю, чи дивились ви гру того самого Норшеланду з Зенітом? Після гри з Шахтарем, де наш чемпіон відзначився на всю Європу, з команди пішло 11 основних гравців. Така втрата дуже болюча для любого клубу. Але данці грали с Зенітом на рівних саме тому, що питання попиту і пропозиції у Норшеланді на високому рівні. Команда усю гру проводила дуже пристойно, загрози воротам Зеніта були багаторазовими, але ... . От тут вступає в силу інший фактор - клас гравців, особливо у завершальній стадії. Добрі попит і пропозиція - це, здебільшого, клас тренера, а в завершальній стадії цього мало. Порівнюючи з Норшеландом, скажу, що в Динамо, до недавнього часу, були поганими попит з пропозицією, але за рахунок середнього класу гравців ми трималися, спочатку, першими, потім другими, тепер треті і, можливо, станемо четвертими, на місці ніхто не стоїть, а стартові можливості у Динамо найгірші серед ведучої четвірки. 

     Завдяки витраченим грошикам, скоріш за все, клас гравців підніметься. А от як бути з попитом та пропозицією, з чисто-Блохіновскими аспектами? Виходячи з досвіду збірної, все повинно бути добре, але, все ж, збірна - не клуб, тут свої умови, стосунки, структура і таке інше. Час покаже.

     Звичайно, хтось, вже, втомився читати, можливо, й зовсім нецікаво, але я продовжу.

      Дуже показовою, ще, була гра за суперкубок Німеччини. Грали дві великі, на сьогодення, команди. Одна з них, нещодавно, перемогла іншу у матчі за КЧ. Обидві команди німецькі, але які ж вони різні. Не будемо брати до уваги Гвардіолу, все ж Баварія його командою, ще, не стала. А от Борусія, повністю, команда Клоппа. Я б сказав, що ця команда не німецька у традиційному розумінні цього поняття. Там не дуже висока надійність у захисті, до неї Клопп, чистокровний німець, привчити команду не може, поки що,  але імпровізація у нападі - це, тільки, його надбання, причому такої гри не показує ні один з мирових лідерів. Чекати цього ж від Блохіна складно, Клопп один і неповторний, але, сподіваюсь, у Олега Володимировича є свої козирі, інакше Динамо прийдеться скрутно. Звичайно, перемагає, здебільше, команда з надійною грою у всіх лініях, але нам усім подавай, насамперед, напад, красиві голи, саме, нашої команди. 

    Буде Динамо збалансоване у всіх лініях, зможе воно перемагати не тільки у внутрішніх іграх, як робить це Шахтар, але й лідерів у Європі - цього треба чекати, причому не тиждень і не місяць, а набагато довше. Короткочасні завдання вирішуються скоріше, але й мають короткочасний результат.

     Під кінець, все ж, ще про одну проблему. Ну, не сподобається мені, що повноцінної заміни, відповідно ліміту, стає все менше. А вони необхідні вкрай, Гусєв вже давно не показує тієї гри, котра відповідає рівню команди. А замінити його, по великому рахунку, ніким. Де ті молоді гравці, взяті з Металурга, чому необачно відпустили Богданова? Ці питання, якось, не вкладаються у грамотну стратегію. Окрім того, мені здається, що, коли основа команди своя, українська, то й налаштувати на самовіддачу, на боротьбу команду легше, а для легіонерів поняття честі клубу і таке інше ніколи не буде на першому місці. Звичайно, результат потрібен сьогодні, але потім прийде завтра і післязавтра, а команда, не підготувавши свої кадри, залишиться, знов, на мілині.
    І, наостанок, ще трохи про воротаря. Я цілком підтримую Блохіна, котрий відмовляється обговорювати окремих футболістів. Футбол - гра командна, і дії кожного гравця залежать від командних дій. Мессі в Барселоні і в збірній Аргентини - два різні гравці. Одначе воротар - окрема постать, і я впевнений, що Коваль, поки що, не відповідає рівню майбутнього Динамо і, мені здається, не буде відповідати. Цей висновок не по останній грі, він зроблений мною давно, всупереч думці більшості. Може, Бойко марно відпустили, не розгледіли в ньому сильнішого, може розраховують на Рибку, котрий зараз тренується з Динамо-2, але з цією позицією щось треба робити. Звичайно, буває по-всякому, але коли вротар виручає у одному випадку з чотирьох, треба замислитись про іншого. Класний кіпер пропускає один гол з чотирьох, а не три.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.08.2013, 10:25
Kopna
Автор:
(Kopna)
Статус:
Начинающий писатель (167 комментариев)
Подписчиков:
0

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть