Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Павло Шкапенко: За грою мені подобається не стільки «Шахтар», скільки «Металіст» і «Дніпро»

2013-11-19 21:13   Розмова з Павлом Шкапенком, екс-футболістом київського «Динамо»У розіграші футбольної Прем’єр-ліги завершилося перше коло. За підсумками ...

 

Розмова з Павлом Шкапенком, екс-футболістом київського «Динамо»
У розіграші футбольної Прем’єр-ліги завершилося перше коло. За підсумками стартових 15-ти матчів турнірна таблиця має дуже незвичний вигляд. Київське «Динамо» — лише п’яте. Команду Олега Блохіна на одну позицію випереджає одеський «Чорноморець».

Чинний чемпіон — донецький «Шахтар» — третій. На другій позиції — «Дніп­ро», а на чолі турнірної таблиці — харківський «Металіст». Цікаво, що в 15-му турі жодна з команд чільної п’ятірки не змогла здобути перемоги.

шкапенкошкапенко

Проміжні підсумки чемпіонату в інтерв’ю «Газеті» підбив відомий у минулому футболіст Павло Шкапенко.

— Павле Леонідовичу, в 15-му турі ніхто з лідерів не здобув перемоги. В чому причина — чемпіонат вирівнявся?

— Найперша — команди знизу турнірної таблиці на полі б’ються до останнього, а лідерам чемпіонату потрібно ще грати в єврокубках. Тому все логічно. Хоча, якщо розглядати за грою, «Динамо» повинно було перемогти «Зорю». Кияни створили багато моментів, але не реалізували їх. Те саме з «Металістом». Просто треба працювати над реалізацією, а так грали непогано. Щиро кажучи, приємно, коли аутсайдери та середняки б’ються до останнього, неначе в остаточному протистоянні. Це — правильно. І це робить наш чемпіонат цікавішим.

— У грі «Динамо» помітили поліпшення?

— Кияни грали добре, моментів мали багато. Просто не пощастило, це був день «Зорі». Другий гол вийшов курйозним, якби не він, «Динамо» могло б і дотиснути луганчан. А так, я вважаю, до столичної команди претензій не мало б бути. Зрозуміло, що «Зоря» закрилася, грала на контратаках. Цього і її тренер Юрій Вернидуб не приховував. Луганчани обрали правильну тактику. Хоча «Динамо» виглядало гідно, без реалізації моментів перемогти нереально.

— Усе частіше вболівальники та фахівці говорять про відставку Олега Блохіна. Наскільки доречними вважаєте ці розмови?

— До зимової перерви залишилося кілька турів. Нині нічого не варто змінювати. Правильно каже президент «Динамо» Ігор Суркіс: мовляв, у нас усе гаразд, і нічого наразі не змінюватимемо. Якщо тепер удатися до змін, нічого хорошого не вийде. Потрібно дограти осінню частину чемпіонату.

— «Металіст» нині перебуває на першому місці. До снаги харків’янам утримати цю позицію?

— Щиро кажучи, мені «Металіст» цьогоріч подобається, як і «Дніпро». Можу побажати їм тільки успіху. За грою вони заслуговують на перше місце. У харків’ян багато травмованих. Якби всі були в строю, то відрив від переслідувачів був би ще більшим. Також хотів би відзначити ситуацію зі столичним «Арсеналом», який то знімається з чемпіонату, то залишається.

— А що робити в такому випадку? Зменшити кількість учасників у Прем’єр-лізі?

— Не знаю, для таких рішень є Федерація футболу України. Зменшувати кількість команд не варто, 16 учасників — оптимальна кількість для нашого чемпіонату. Неприйнятно, коли команди під час чемпіонату то грають, то не грають. А що робити — нехай вирішує керівництво. Потрібно сісти та з’ясувати: має клуб господаря чи ні, гратимуть «каноніри» чи знімаються. Потрібна конкретика.

— Ви сказали, що Вам до вподоби «Дніпро». Але й минулого сезону «дніп­ряни» восени виглядали дуже впевнено, а навесні «здулися». Чи може так само трапитися і в цьому чемпіонаті?

— «Дніпру» потрібно взимку підсилитися. Він має надто коротку лаву запасних, якщо враховувати, що грає в Лізі Європи. Якщо «Дніпро» хоче в Лігу чемпіонів, йому потрібно два-три нові футболісти. А так, за грою мені подобається не стільки «Шахтар», скільки «Металіст» і «Дніпро». Дуже добре, що в нашому чемпіонаті загострюється конкуренція в боротьбі за перше місце.

— «Чорноморець» — у групі лідерів, посідає четверте місце. Але в 15-му турі одеситів ледве врятував один бал, який вони здобули, забивши «Карпатам» наприкінці гри. Що про них скажете?

— «Чорноморець» і так стрибнув вище від голови. З такою кількістю футболістів дуже складно грати на два фронти. Нині на їхньому боці — футбольне щастя. Однак без підсилення одеситам буде дуже складно. А тепер можна тільки привітати хлопців, вони — молодці, непогано грають у Лізі Європи. Дай Бог, щоб у нас було побільше таких команд, як «Чорноморець» і «Ворскла». Вони реально на щось претендують, а не прос­то животіють. Потішила «Волинь», не очікував, що так зіграє зі «Шахтарем». Лучани виступили гідно й перемогли за грою.

— У матчі «Карпати» — «Чорноморець» нічия була справедливим підсумком зустрічі?

— Вважаю, що справедливим. «Чорноморець» міг зрівняти рахунок і раніше. Але не пощастило. «Карпати» завжди були непоступливими вдома. «Чорноморець» нині теж перебуває на хорошофму рівні. Все справедливо.

Источник:  gazeta.lviv.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

19.11.2013, 21:13
19.11.2013, 21:13
161765 0
fantovas
Статус:
Старожил (876 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть