Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Такий тренер потрібен збірній

2009-10-09 14:30 Віталій Кварцяний: Наставник луцької «Волині» Віталій Кварцяний поділився з журналістами своєю думкою напередодні вирішального для нас ...

Віталій Кварцяний: Віталій Кварцяний:
Наставник луцької «Волині» Віталій Кварцяний поділився з журналістами своєю думкою напередодні вирішального для нас матчу Національної збірної України проти англійців.

- З нинішнім складом збірна України здатна вирішити глобальне завдання - вийти у фінальну частину чемпіонату світу. Але для цього наша команда на кілька днів повинна перетворитися на зовсім інший колектив. Це як на полюванні: коли лайки кусають дикого кабана, він брикає, але нічого не може поробити і падає навзнак. Так і у футболі: варто кожному гравцеві кусатися, проявляючи спортивну агресію і жагу до перемоги - й суперник може не проявити свої кращі якості. Потрібно ризикувати: одне діло програти 0:1, і зовсім інше - 1:8.

Гра збірної Англії не без вад. По одному з бачених мною її матчів можу судити, що інколи вона віддає суперникові територію. Начебто англійці володіють перевагою і виграють з крупним рахунком, але при цьому оголюються їхні проблеми в побудові гри. І якщо суперник зуміє мобілізуватися, то може сміливо йти в атаку. Та й немає у нашої збірної іншого виходу: сподіватися на очманілий гол і піклуватися лише про те, як би не пропустити, неправильно. Але, з іншого боку, якщо програли в Лондоні з рахунком 1:2, то чом би не виграти у матчі-відповіді 2:1?

Сьогодні у нас є кадрові проблеми. Особливо гострі вони в задній лінії: Мандзюк пропускає гру з-за дискваліфікації, Михалик лише повернувся в стрій після довгої перерви, Чигринський і Русол виявилися в лазареті. Латати «проломи» покликані молоді гравці, в яких зовсім ще мало досвіду на найвищому рівні. Адже оборона - наша Ахіллесова п’ята. Скільки безглуздих голів було забито нам буквально з-під носа центральних захисників! Думаю, що поява в збірній Хачеріді повинна принести користь. Особливо, якщо врахувати стандарти, при яких варто чекати небезпеки від Тері, Фердинанда або Джеррарда.

Знаючи характер Жені, упевнений: він постарається виправдати довіру тренера. В усякому разі, у грі на «другому поверсі» він не поступиться. Уміє поборотися Хачеріді і внизу. Для цього хлопця не існує авторитетів. Мій колега Володимир Журавчак про нього так сказав: «Якщо Хачеріді нормально зіграв проти «Барселони», чом би йому не зіграти так і проти Англії?»

Півзахист у нас в цілому непоганий. Ось тільки Тимощуку необхідно розвернутися лицем до чужих воріт. Аж надто багато він робить зайвих передач назад і впоперек поля. А в грі з Англією потрібно нагнітати, не даючи суперникові схаменутися. Інакше тебе затопчуть. Треба бити частіше, і це не лише вноситиме нервозність у дії воротаря, але й змусить його рано чи пізно помилитися. Хорошу форму останнім часом набрав Назаренко. Якщо місяці два тому він «повзав», то зараз розігрався і приносить чимало користі «Дніпру».

Є в середній лінії і Гусев з Ярмоленком - я б на них теж поставив. Чи є сенс ставити Алієва, який довгий час не грав? Не думаю. Він може зіграти 20, нехай навіть 30 хвилин. А на 33-ій несподівано здригнеться від потужності і натиску англійців і спіткнеться. Втратить м'яч, його підхопить суперник, проведе атаку, заб'є гол - і пиши пропало.

У лінії атаки нинішнього зразка немає гравців, здатних представляти небезпеку для такого серйозного суперника, як Англія. Селезньов - непоганий футболіст, проте у нього недостатня кваліфікація для зустрічей з командами такого рівня. А ось Шевченко вже не той - у нього немає енергії на всі 90 хвилин. Хоча за рахунок майстерності він може забити із стандарту, віддати гострий пас - і це його сила.

Гоменюк - гравець нестандартний. Але в той же час, вважаю, йому не вистачить концентрації постійно чіплятися за м'яч. Англійські ж захисники звиклися справлятися з високорослими гравцями, а з тими, що мають скромніші антропометричні дані - тим більше. На падіння ж в штрафній Мілевського в надії заробити пенальті суддя не реагуватиме.

Що стосується воротарської позиції, то, не дивлячись на багатющий досвід, Шовковський відрізняється невезучістю. Прикрі голи унаслідок рикошетів або помилок на виході переслідують його в 70 відсотках матчів. І, що образливо, в найвідповідальніших матчах. Про його менш досвідченого донецького колегу П’ятова цього не скажеш. У нього різного роду рикошетів значно менше, до того ж він молодий і сміливий.

http://www.fc.volyn.net/

 

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.10.2009, 14:30
09.10.2009, 14:30
16832 0
lytsk
Автор:
(lytsk)
Статус:
Начинающий писатель (166 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть