Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Оновлена петиція членам ФІФА, Виконавчому Комітету ФІФА: Виключте Росію (РФС) з числа членів ФІФА

2014-03-17 07:44 Звертаюся до всіх небайдужих до долі нашої країни! Адреса тексту оновленої Петиції до ФІФА з проханням ...

Звертаюся до всіх небайдужих до долі нашої країни! Адреса тексту оновленої Петиції до ФІФА з проханням розглянути питання про виключення Росії (РФС) з числа членів ФІФА та позбавлення Росії права на проведення ЧС 2018.https://secure.avaaz.org/ru/petition/Chlenam_FIFA_Vikonavchomu_Komitetu_FIFA_Viklyuchte_Rosiyu_RFS_z_chisla_chleniv_FIFA/?

nUjBehb У ці, вкрай складні для України часи, кожен з нас може посприяти мирному захисту нашої держави від військових агресорів.

ПЕТИЦІЯ

про розгляду Конгресом ФІФА питання про виключення Російського футбольного союзу з числа членів ФІФА та позбавлення Російської Федерації права на проведення ЧС 2018

Членам ФІФА

Виконавчому комітету ФІФА

Конгресу ФІФА

Спортивної спільноти України та світу

З початку березня 2014 р. і по сьогоднішній день світова спільнота є свідком військового вторгнення Російської Федерації на територію України. Вторгнення пояснюється, зокрема, наявністю на території України екстремістів, радикалів, націоналістів, які, на думку керівництва російської держави, загрожують безпеці російських громадян на території України.

Лідери багатьох країн світу та міжнародні організації рішуче засуджують дії РФ на території України, а міжнародні юристи стверджують про порушення норм міжнародного права.

Разом з тим, дії РФ грубо порушують також і міжнародні футбольні норми.

Так, статтею 3 Статуту ФІФА суворо заборонено дискримінацію будь-якого роду у відношенні країни, приватної особи, групи осіб за расовими ознаками, за кольором шкіри, етнічним, національним чи соціальним походженням, за статтю, мовою, релігійними чи політичними поглядами.

А стаття 4 Статуту ФІФА покладає на ФІФА обов’язок підтримувати дружні відносини в суспільстві задля гуманістичних цілей.

Вказані норми Статуту ФІФА – це основоположні принципи, на яких має ґрунтуватися діяльність ФІФА та членів ФІФА. Саме тому і ФІФА і всі її члени зобов’язані утримуватися від будь-яких форм і проявів дискримінації та прагнути до дружніх (мирних) відносин у світі.

З боку Російської Федерації має місце порушення ст. 3 та ст. 4 Статуту ФІФА, які проявляються в наступному:

  • має місце дискримінація українських громадян та інших осіб, які проживають на території України за національним походженням, за мовою та за політичним поглядами (фактично має місце дискримінація держави Україна та націй – українців і кримських татарів).

  • порушується принцип дружніх (мирних) відносин в суспільстві (фактично відбуваються незаконні воєнні дії на території незалежної держави).

У свою чергу, ст. 13 зобов’язує кожного члена ФІФА виконувати вимоги Статуту та інших документів ФІФА, а ст.ст. 14, 15 Статуту вказують, що підставою для призупинення членства та виключення члена з ФІФА є серйозне порушення Статуту ФІФА.

Враховуючи викладене та реальний стан подій на території України, учасником яких є Російська Федерація, вбачаємо наявність достатніх підстав для розгляду Конгресом ФІФА питання про виключення Російського футбольного союзу з числа членів ФІФА та позбавлення Російської Федерації права на проведення ЧС 2018.

У зв’язку з цим просимо:

1.Членів ФІФА надіслати Виконавчому комітету ФІФА письмову пропозицію про розгляд питання щодо виключення Російського футбольного союзу з числа членів ФІФА та позбавлення Російської Федерації права на проведення ЧС 2018.

2.Виконавчий комітет ФІФА скликати у встановленому порядку позачерговий Конгрес ФІФА на якому розглянути питання про виключення Російського футбольного союзу з числа членів ФІФА та позбавлення Російської Федерації права на проведення ЧС 2018.

3.Конгрес ФІФА розглянути питання про виключення Російського футбольного союзу з числа членів ФІФА та позбавлення Російської Федерації права на проведення ЧС 2018.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.03.2014, 07:44
PiterNak
Автор:
(PiterNak)
Статус:
Наставник (2341 комментарий)
Подписчиков:
12
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть