Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Українське підприємство виробляє унікальні протитанкові ракети та БПЛА, який запускається з БТРа

2015-02-08 17:42 На виставці "Зброя та безпека" та "Авіасвіт" київські зброярі із КБ "Луч" представили свої високоточні ракети, ...

На виставці "Зброя та безпека" та "Авіасвіт" київські зброярі із КБ "Луч" представили свої високоточні ракети, які кращі та дешевші за надсучасні натівські зразки. Саме прикладом продукції цього підприємства президент України Петро Порошенко відкинув усі питання із закупівлі зброї у закордонних виробників.

"Високоточна протитанкова ракета виробництва Франції або США коштує в 14 разів дорожче, ніж аналогічна ракета, яка проводиться на нашому КБ "Луч", при цьому по основних характеристиках вона не поступається", - заявив президент України під час прес-конференції. Судячи з промови, Україна за кордоном буде купляти те, що поки не виробляє сама, наприклад контрбатарейні РЛС та засоби зв'язку, все інше повинні зробити наші виробники. Одним із прикладів такого порівняння слугує переносний протитанковий ракетний комплекс "Скіф". Його прямими конкурентами є розрекламований американський Javelin, французький Milan ER та російський "Корнет". Слід зазначити, що "Скіф" вже успішно використовувався і продовжує воювати у зоні АТО, де довів свою надвисоку ефективність, але представники компанії не стали розповсюджувати будь-які подробиці через секретність інформації.

Головним недоліком всіх конкурентів є те, що оператор повинен знаходитись поруч із пусковою установкою, а у "Скіфа" є виносний пульт керування. І в той час, коли знищення пускової установки загрожує і життю бійця, українська зброя такого недоліку не має. Американський Javelin програє українському "Скіфу" за дальністю бойової дії, яка у два рази менше, 2,5 кілометри проти 5,5 кілометрів, не краще за цим параметром і французький ПТРК, у якого ракета летить лише на 3 кілометри. За цим параметром лише російський "Корнет" зрівнявся із української розробкою. Але головним недоліком "Корнету" є система наведення, яка змушує "вести" ракети рівно по лазерному променю, що дозволяє усім сучасним бронемашинам помітити пускову установку, а автоматика танку самостійно запустить систему створення перешкод, які зіб'ють ракету з курсу. Саме така система, під назвою "Варта" встановлюється на вітчизняні танки "Оплот", аналогічні системи є і у інших країн світу. У "Скіфа" ж дещо інша система наведення, завдяки якій лазерний промінь остаточно наводить ракету на ціль лише у останню секунду польоту, що не дає шансу противнику поставити перешкоди. А завдяки спеціальній траєкторії польоту, ціль вражається у найменш захищену верхню частину танку.

Для досягнення аналогічного результату Javelin обладнали дорогою інфрачервоною головкою самонаведення, яка замінила лазерне наведення, але це збільшило вартість комплексу, довівши його до 100 тисяч доларів за одну ракету. FGM-148 Javelin Та окрім явної переваги у характеристиках, для України вибір вітчизняної зброї більш ніж пріоритетний, бо це дасть змогу розвиватися українським підприємствам. До того ж, як сказав президент України Петро Порошенко: "вчитися, щоб користуватися американською ракетою, треба 2,5 роки, користуватися нашою зброєю ми вміємо".

Слід також зазначити, що КБ "Луч" розробило і новітній безпілотник, який має інноваційну систему запуску. Він транспортується у контейнері, який встановлюється на бойові модулі БТР-3 та БТР-4 та іншої сучасної бронетехніки. Сам БПЛА є багаторазовим і може до двох годин спостерігати у 20 кілометровій зоні. Це дозволяє не тільки вчасно помічати засідки, а й наводити на позиції противника високоточну зброю. КБ луч Сокол 2 БПЛА (укр), проект luch БПЛА "Сокіл-2" Окрім цього, виробник вже давно виробляє різноманітні ракетні боєприпаси для танків та протитанкових гармат, які вже використовуються у Збройних силах України. Непідробний інтерес до продукції українських виробників проявили прямо на виставці і закордонні замовники. Так, представник однієї із закордонних країн, на слова куратора групи, що окрім цієї експозиції ще чекають біля півсотні стендів, відповів, дослівно: "їх може і півсотні, але не всі вони однаково цікаві". Загалом, бесіда київських зброярів та іноземного замовника з Прибалтики, ще до офіційного відкриття виставки, тривала біля півгодини. Іноземці зацікавлені у продукції київських зброярів Нагадаємо, що Петро Порошенко підтвердив отримання дозволу на закупівлю безпілотників і обладнання зв'язку для Збройних сил України, але головна ставка буде робитися на вітчизняного виробника.

PS. Радиоперехват от 31.01.2015: "Р-н н.п. Углегорск Срочно. Ответ на ваш запрос. Связи с подразделениями 13-о гвардейского танкового полка (*Наро-Фоминск) переброшенными на ликвидацию прорыва ВСУ нет. Подразделения ополчения приданные полку в качестве мотострелковой части отходят к н.п. Горловка. В районе работает станция РЭБ ВСУ с не идентифицированными параметрами. Зафиксировано массовое применение подразделениями ВСУ ПТУР с нехарактерной баллистической кривой. "

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

08.02.2015, 17:42
brom53
Автор:
(brom53)
Статус:
Старожил (904 комментария)
Подписчиков:
6
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть