Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Італія і Німеччина: одностороння любов Выбор редакции

2016-06-28 22:14 До чвертьфінального матчу між збірними Німеччини та Іалії залишилося 5 днів. Матч достойний фіналу будь-якого турніру. ... Італія і Німеччина: одностороння любов

До чвертьфінального матчу між збірними Німеччини та Іалії залишилося 5 днів. Матч достойний фіналу будь-якого турніру. __ Хочу запропонувати вашій увазі матеріал з EURO2016.com, присвячений протистоянню цих команд.

Італія замовила апетитне побачення з Німеччиною у чвертьфіналі - зустріч, простого згадування про яку досить, щоб кинути в холодний піт Бундестім.

Прихильники Скуадри Адзурри розпещені вибором, коли справа доходить до згадки минулих матчів проти Німеччини. Сторони зустрілися у восьми останніх офіційних матчах, і Бундестім ще до перемоги вважав по праву збірну Італії командою-страховиськом для себе.

Італія – Західна Німеччина 4-3 (у додатковий час) 17.06.1970, Кубок світу, півфінал

Ця зустріч у Мехіко на стадіоні Ацтека знаменита тим, що у додатковий час було забито п’ять голів, і ця подія надала можливість фанам (принаймні, італійським!) назвати зустріч "Матчем століття".

Адзуррі тоді швидко відкрили рахунок завдяки Роберто Бонісеньї, але Карл-Хайнц Шнеллінгер урятував німців від поразки не дивлячись на те, що Франц Беккенбауер грав з травмованою рукою на перев'язі. Додатковий час був просто скаженим: Герд Мюллер виводить німців уперед, але Бургніч зрівнює рахунок. Луїджі Ріва виводить Італію вперед, а Мюллер поновлює рівновагу знову.

Потім Джанні Рівера за дев'ять хвилин до кінця додаткового часу приніс перемогу Італії. "Ніхто не забув той матч", згадував Герд Мюллер через багато років. "Він як і раніше зводить мене з розуму, коли я думаю про нього, я не оговталися від нього і до цього дня." Убогою втіхою для Німеччини стала поразка Італії кілька днів по тому у фіналі від Бразилії 1-4.

Італія – ФРН 3-1 11.07.1982, Фінал Кубка світу

Утома гравців стала основним чинником спектаклю у 1982 році. Німецька команда перемогла французів у півфіналі тільки в серії післяматчевих пенальті, позбавивши їх повноцінної підготовки до зустрічі з Адзуррі на Сантьяго Бернабеу. Голкіпер Тоні Шумахер пригадує: «Наша півфінальна гра стала важким випробуванням для нас. Коли ми зустрілися з Італією три дні по тому, ми все ще були надто стомлені. У них була чудова команда, і у нас не було нічого, щоб протиставити їм».

Хоча Антоніо Кабріні не забив у першому таймі пенальті, Паоло Россі забив свій шостий гол на турнірі - всы в останніх трьох іграх. А Марко Тарделлі і Алессандро Aльтобеллі додали ще два для команди Енцо Беарзот перед єдиним результативним ударом Пауля Брайтнера для Німеччини. 40-річний капітан Італії Діно Дзофф належним чином підняв трофей, але залишив святкування для своїх молодших товаришів по команді. "Я залишився в моєму готельному номері," сказав воротар. "Усі просили мене, щоб вийти танцювати і святкувати. Ви дійсно думаєте, що я міг вийти і танцювати в 40 років?"

Італія – Німеччина 2-0 (додатковий) 04.07.2006, Півфінал Кубка світу

Якщо поразки у 1970 та 1982 рока були досить болючими для Німеччини, то ті матчі були програні хоча б далеко від дому. Але такою "комфортною" не стала поразка в півфінальному матчі 2006 року. Після безгольових 90 хвилин у Дортмунді додатковий час став агонізуючим. Два сейви Буффона після ударів Бернда Шнайдера і Лукаса Подольскі проти двох попадань у штанги після ударів Альберто Джилардіно і Джанлуки Замбротти.

Коли замаячила серія післяматчевих пенальті, Фабіо Гроссо шокував господарів чемпіонату, повторивши на радощах крик Тарделлі після його голу у фіналі 1982 року. Алессандро Дель П’єро незабаром подвоїв рахунок. Італія вийшла в фінал, щоб перемогти по пенальті Францію у фіналі.

"Яка гірка пігулка," тренер збірної Німеччини Юрген Клінсманн сказав спустошено після матчу. "Я до сих пір відчуваю тремтіння у моїй спині, коли я думаю про цю гру," Гроссо визнав кілька років по тому.

Італія – Німеччина 2-1 28.06.2012, Півфінал чемпіонату Європи

Рівно чотири роки тому відбувся останній офіційний матч між двома командами в ще одному півфіналі, але в іншому турнірі. Героєм Адзуррі став Маріо Балотеллі – удар головою після передачі Антоніо Кассано і потужний удар у з лінії штрафного майданчика. Святкування другого голу з оголеним торсом може посперечатися з тим, як святкували забиті голи Тарделлі І Гроссо. Месут Озіл забив пенальті в доданий арбітром час, але це нічого вже не змінило. Хоча команда Льова вважалася явним фаворитом до цього матчу.

"Немає непереможних команд," попередив тренер італійців Чезаре Пранделлі перед тим матчем.

Німеччина – Італія 4-1, 29.03.2016, Товариський матч

Німеччина перервала 21-річне семиматчеве очікування перемоги над Італією.

Але це був товариський матч...

А на чиєму боці буде вередлива пані Фортуна цього разу?

http://www.uefa.com/uefaeuro/news/newsid=2385527.html

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

28.06.2016, 22:14
myluch
Автор:
(myluch)
Статус:
Эксперт (15228 комментариев)
Подписчиков:
6
Медали:
Выбор редакции × 11

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть