Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

"Динамо" потрібен Фелікс Магат?

2010-03-09 18:11  

 

Улітку Валерій Газзаєв може очолити збірну Росії. Тоді Ігорєві Суркісу доведеться шукати нового тренера. Хто може ним стати?
09.03.2010 17:40


1983 року Фелікс Маґат як футболіст виграв Кубок чемпіонів у складі "Гамбурга". Як тренер двічі поспіль робив "Баварію" найсильнішим клубом країни, а торік досяг такого успіху з "Вольфсбургом"


- Я сам не зможу виплатити компенсацію за достроковий розрив контракту з "Динамо". Це велика сума. А Російський футбольний союз може, - каже головний тренер киян Валерій Газзаєв, 55 років.

Він не приховує бажання попрацювати зі збірною РФ. Посада стане вакантною 30 червня, коли закінчиться контракт із голландцем Гусом Хіддінком. 4 лютого Росія отримала нового футбольного керманича Сергія Фурсенка. Він заявив, що впродовж двох-трьох місяців назве ім'я нового тренера збірної. Обговорюють прізвища семи-восьми претендентів.

Один із них - Валерій Газзаєв. Контракт із ним у "Динамо" закінчується у червні 2012 року. Але президент клубу Ігор Суркіс каже, що готовий говорити про його дострокове розірвання. Водночас він категорично проти суміщення роботи у клубі та збірній. Шанси Газзаєва на від'їзд додому підвищують дружні стосунки Суркіса та Фурсенка. Вони склалися за часів, коли нинішній шеф РФС був президентом пітерського "Зеніта".

Який тренер потрібен киянам - щоб перемагати в національній першості і, головне, гідно виступати в Європі?


1. Сильний тактик

Фінансові можливості братів Суркісів скромніші, ніж Ріната Ахметова. Якщо "Шахтар" бере обдарованих бразильців і в нападі покладається на їх імпровізацію, то "Динамо" здатне бути конкурентноспроможним завдяки організації гри, нестандартним тактичним задумкам і дотриманню ігрової дисципліни.

Так працюють голландські тренери. Дік Адвокат навів лад у безтурботному "Зеніті" Петржели. Але зараз він очолює збірну Бельгії, тож недосяжний для киян. Зате можна спробувати запросити, приміром, Мартіна Йола. Він має досвід роботи в Німеччині й Англії. Тренує амстердамський "Аякс" й отримує 1,8 млн євро. Суркіси зможуть запропонувати йому принаймні вдвічі більше.


2. Прихильник динамічної гри

Сьомін дещо змінив традиційну "динамівську" гру - його команда віддавала перевагу короткому пасу, "стіночкам". Лобановський вимагав більшої динаміки, активного використовування флангів, забігань. Новому тренерові доведеться брати більше від Лобановського, ніж від Сьоміна - інакше в Європі робити нічого.


Магат не просить шалених грошей на трансфери. Суркісу треба буде тільки не поскупитися на зарплату самому фахівцеві




Тут цікавими можуть бути три кандидатури. Перша - німця Фелікса Магата. Він показує прекрасний результат із молодою командою "Шальке", а торік зі скромним "Вольфсбургом" виграв чемпіонат країни. Магат не просить шалених грошей на трансфери. Суркісу треба буде лише не поскупитися на зарплату самому фахівцеві - не менш як 3 млн євро.

В'ячеслав Грозний ставив гру кільком командам в Україні й Росії.

Юрій Максимов добре зарекомендував себе в "Оболоні". Тепер треба подивитися як працюватиме у Кривому Розі з "Кривбасом".


3. Організатор оборони

Можна зробити ставку і на когось із наставників, які сповідують оборонний стиль гри. Саме він може принести "Динамо" непогані результати в Європі. Тут немає рівних італійцям. Цілком доступним може бути Діно Дзофф, але 68-річний тренер давно не практикував.

Альтернативні кандидатури - Доменіко ді Карло і Франческо Ґвідолін. Другий успішно працював із кількома командами Серії А, зараз очолює "Парму". Перший торік допоміг "К'єво" залишитися у вищій лізі, а цього сезону в 25 матчах його більш як скромна команда пропустила всього 26 мячей

Источник http://gazeta.ua/index.php?id=329946

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.03.2010, 18:11
09.03.2010, 18:11
26321 0
grom62
Автор:
(grom62)
Статус:
Наставник (3803 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть