Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Олігархи, як рятівники українського футболу

2017-05-03 23:49 Ні для кого не секрет, що футбол – вже давно став бізнесом. Всі футбольні клуби намагаються ... Олігархи, як рятівники українського футболу

Ні для кого не секрет, що футбол – вже давно став бізнесом. Всі футбольні клуби намагаються заробити, як можна більше грошей, щоб як мінімум протримати команду. Після воєнного конфлікту з Росією зробити це стало ще важче, єдині команди, які вільно себе почувають – це клуби власниками, якими є олігархи.

Ринат Ахметов - «Шахтар»

Власником донецької команди є Рінат Ахметов, саме він допоміг зробити зі скромного середняка – лідера, гранда українського футболу. Статки Ахметова складають мільярди, саме на його гроші донецький клуб купував молодих, невідомих бразильців і продав їх за шалені гроші в топ-клуби Європи. За часів Ахметова донецька команда виграла багато трофеїв, серед них навіть «Кубок УЄФА» 2009 року. Тому можна сказати, що саме Ахметов зробив з «Шахтаря» топ команду.

Ігор Суркіс – «Динамо Київ»

Відомий український підприємець, власник київського «Динамо» також багато чого зробив для українського футболу. Крім трофеїв, Суркіс зумів запросити в Україну гравців, яких важко було представити в нашому чемпіонаті – це: Джермейн Ленс, Юнес Беланда, Мігель Велозу. Мало хто думав, що гравці такого рівня погодяться грати в Україні, але саме Суркіс зумів домовитися про трансфер цих гравців, які змогли вивести наш чемпіонат на новий рівень, зробити його більш яскравим.

Ігор Коломойський – «Дніпро»

За часів Коломойського, дніпровська команда змогла стати одним з грандів українського чемпіонату. «Дніпро» в останні роки регулярно входив в топ-4 нашого чемпіонату. Також команда змогла розкрити дюжину гравців, які стали лідерами збірної України: Євген Коноплянка, Руслан Ротань, саме в дніпровській команді, вони зіграли по-новому. В 2015 році «Дніпро» взагалі створив казку для всієї України, скромна українська команда змогла дійти до фіналу «Ліги Європи», де поступилася «Севільї». І лише зараз, в складний для країні час у «Дніпра» почалися проблеми. Команда може навіть зникнути, але те що Коломойськй зробив для «Дніпра і українського футболу неоціненно.

Євген Геллер – «Зоря»

Український бізнесмен, політик, також має свій вклад в історію українського футболу. Геллер зумів зробити команду, яка регулярно знаходиться в верхній частині турнірний таблиці, та кожен рік з 2014 виступає в Єврокубках. До президенства Геллера, луганська команда виступала в Європі, аж в 1973 році, а зараз вона є регулярним учасником Єврокубків. Також слід згадати, що «Зоря» в 2016 році вперше була фіналістом Кубка України. Великих трофеїв клуб поки що не має, але я думаю, що це лише питання часу.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

03.05.2017, 23:49
03.05.2017, 23:49
270684 1 ivigo
auto-aleksej-6
Подписчиков:
1
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть