Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Про зміни в молодіжних динамівських командах Выбор редакции

2017-06-05 19:17 Я підтримую ті зміни, які вже відбулися в «Динамо» Ю -21 та Ю -19. Я вважаю, ... Про зміни в молодіжних динамівських командах

Я підтримую ті зміни, які вже відбулися в «Динамо» Ю -21 та Ю -19. Я вважаю, що це правильний та логічний корок. Проблемою Вісенте Гомеса, а потім Унаї Мельгоси стала зовсім інша система підготовки гравців у Києві, ніж це було у Більбао. Мельгоса та Гомес баски по національності, вони працювали в системі «Атлетіка».

Там специфіка роботи із молодими гравцями така, що юні футболісти, які прийшли в команду Ю -19 повинні доходити до дублю команди, або навіть до першої команди, бо трансферна діяльність « Атлетіка» дуже обмежена( можуть грати тільки баски по національності). Одна схема, одні правила підготовки діють роками. В Києві реалії трохи інші. Із Ю -12 ніхто не доходить до дублюючого складу. За цей час проводиться селекція і в команді з’являються нові гравці. За прикладом далеко ходити не потрібно. Минулорічна команда Ю -19, яка восени феєрила в групі ЛЧ, за півроку – рік до старту в цій же юнацькій ЛЧ поповнилася Шапаренком( «Іллічівець), Алібековим та Янаковим( Запоріжжя), Ледневим( Дніпро), Наумцем( «Зоря). Тому потрібні люди, які будуть розуміти наші реалії та працювати із футболістами, які приходять до команди.

Взагалі, ще хотів зупинитися на одному важливому моменті. Я не розумію, як той же Гомес та Мельгоса попали до Києва? Колишній тренер киян Сергій Ребров хотів бачити команду із контролем м’яча, технічно сильних гравців. « Атлетік» ніколи в такий футбол не грав. Там робиться ставка на фізичну міць, вольові якості, бажання, характер, самовіддачу. Як це все поєднати в один механізм – я не знаю. Кажуть, що Рауль Ріанчо запросив цих спеціалістів до Києва. Але це вже справи минулого. Нам потрібно думати про майбутннє

«Динамо» Ю -21

( фото Динамо від Шуріка) Унаї Мельгосу замінив на посаді головного тренера Юрій Мороз, який до цього працював із командою Ю -19. Мельгоса за рік роботи із дублем( до цього працював із Ю -19) зміг підтвердити чемпіонство. Це все було приблизно ясно ще після завершення осінньої частини чемпіонату. Із гравців дублю в першій команді за сезон встигли зіграти Кравченко, Беседін, Тимчик, Оріховський та Очігава. Цього не так мало.

Юрій Мороз зібрав дуже симпатичну команду Ю -19 . Частину гравців вже використовували в дублі цього сезону. Але це не було так ефективно, як би того хотілося. Ще зимою, я писав, щоб було б логічно, якби тренер також пішов на підвищення із гравцями, яких добре знає. Я думаю, що в новому сезоні дублю буде сформовано на основі минулорічної команди Ю -19. Гравці дуже добре знають тренера, а тренер знає всі можливості гравців. Дай Бог щоб вони через певний час всі разом перейшли до першої команди.

В такому разі, як мінімум, частина гравців дублю повинна «подвинутися», або дати дорогу молодим. Тому ж Бущану немає сенсу черговий сезон сидіти в дублі, тим паче, що йому вже далеко за 20-ть. Свій шанс повинен отримати Маханьков. Хтось повинне піти із центральних захисників Бурда , Лук’янчук, Очігава, або навіть двоє, якщо перша команда повернеться до гри в два центральних захисники та видужає Хачеріді. В Ю -19 є Попов та Миколенко. Осман та Михайличенко повинні дати дорогу Дубінчаку. Леднев, Янаков, Булеца, Шапаренко, Алібеков, Смірнов повинні теж мати ігрову практику. Я приходжу до висновку, що якщо вже гравцеві дублю за двадцять, а на нього ще не особливо розраховують в першій команді, варто думати про оренду. Звичайно, якщо є якість амбіції.

*«Динамо» Ю -19

( Динамо от Шуріка)

Новим тренером команди буде Ігор Костюк. Про нього я знаю дуже мало. Наче він є уродженцем Житомирської області( чи батьки звідти походять), свого часу мав великі перспективи, як гравець із поколінням Шевченка, але так і не розкрився у дорослому футболі. Зараз вже не один рік працює в системі «Динамо». Останні роки був помічником у молодіжних командах.

В цьому сезоні «Динамо»-19 теж стало чемпіоном. Це теж стало зрозуміло ще восени. Між –іншим, другою стала «Олександрія», «Шахтар» тільки третій. Частина гравців починаючи із осені вже використовувалася в дублі. Зараз мають перейти майже всі. Костюку потрібно буде будувати фактично нову команду. Це буде дуже важливо, бо у цьому сезоні команда Ю -19 буде грати у юнацькій ЛЧ, навіть якщо перша команда не пройде кваліфікацію. Я не бачу в цьому нічого страшного. Зараз динамівська академія за можливостями є самою сильною в країні. Судіть самі: « Металіст» вже зник, «Дніпро» має не визначений статус, у Запоріжжі немає серйозної команди, «Шахтарю» зараз не до молоді. Все краще, що є в країні можна збирати в себе. До цього ж повинні бути гравці із команди Ю -19, частина гравців, які грали у минулорічній ЛЧ можуть грати і цього року. Мова про пару центральних захисників Миколенко – Попов, атакуючого півзахисника Булецу, флангового хавбека Янакова. Це все люди 1999 року народження. До того ж, можна заявляти ще 4 гравці старше. Я думаю, що Ігорю Костюку не варто жалітися на відсутність кадрів.

Висновок

Подивимося як воно буде. Футбол вміє дивувати, як в приємну сторону, так і негативну. Підтвердження чемпіонств у обох вікових групах є завданням мінімум. Потрібно також думати про вдалий виступ в юнацькій ЛЧ. Два роки ми вже мали можливість виходити до плей –офф. Варто попрацювати над помилками, які є зимою( в дубль взяли багато гравців із Ю -19, а тільки за тиждень –два дали можливість їм готуватися до « Аякса»). Ну і звичайно, що найголовнішим критерієм будуть гравці у першій команді.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

05.06.2017, 19:17
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть