Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Фаны Карпат объявляют протест!

2012-03-14 18:48 Весьма интересное сообщение пришло мне на ящик, и ознакомившись всё же решил это сообщение продублировать и ...

Весьма интересное сообщение пришло мне на ящик, и ознакомившись всё же решил это сообщение продублировать и здесь. Тем паче, тема, как говорится, крайне животрепещущая и весьма неординарная.

Проще говоря, наша власть в лице некоторых, особо озабоченных футболом (хотя, куда правильнее было бы, что бы они озаботились прежде всего, социальной составляющей жизни собственного народа), в прямом смысле слова пытается посредством принятия некоего законопроекта, самым серьёзным образом ущемить не только права фанов как болельщиков, но и права, как свободного человека!

А это, извините, не фунт изюма! Собственно говоря, вот полное письмо-призыв львовских фанов, кстати, уже наверное размещённое и на иных ресурсах. Язык оригинала, стилистику и орфографию оставляю неизменённой.

   "Ми протестуємо"!

- "У всіх містах України, де знають, що таке справжня підтримка улюбленої команди відбуваються протести з боку фанатів. Вони висловлюють своє невдоволення тим, що 16 березня, найімовірніше, депутати Верховної Ради проголосують за Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів). Фанати розцінюють цей закон не інакше, як повне нівелювання їхніх прав. Четверо активних уболівальника «Карпат» Брілок, Джордан, Гладіатор та Ангел (чи не найшанованіший фанат «Карпат») виступили з різкою критикою цього Проекту.

«Багато хто думає, що фанати – це лише школярі та студенти. Абсурд. У тій же Верховній Раді також є фанати, які розповіли, що прийняття цього закону (9662 від 29.12.2011) заплановано на 16 березня. І у мене є переконання, що його таки приймуть. Усі знають, як голосують в нашій країні. Якщо це відбудеться, то під дію закону потраплять не лише фанати, але й всі, хто прийдуть на стадіон. Буде заборонено ледь не все» – обурюється Ангел.

«Для чого все це робиться? На мою думку, вся справа в тому, що влада боїться проявів патріотизму на стадіонах. Нам спробують заборонити кричати «Слава Україні!». Влада боїться, що ці та інші патріотичні гасла збурять новий майдан. Але фанати – не туристи, намети ставити ми не будемо. У нас інші методи» – продовжує один з найвідоміших фанатів «Карпат».

«Стадіони зроблені для того, щоб люди мали видовище. Але нам не дають можливості зробити це видовище. От, скажімо, фаєри. Вони – поза законом. Але подивіться, що відбувається щосуботи та щонеділі біля клубів та ресторанів. Там такі фаєр-шоу, що стадіон ховається. Неможливо з дитиною ввечері погуляти. І нічого – ніхто цього не забороняє. А фанатам не можна. І це при тому, що жодних травм чи заяв про травми від фаєрів не було. Ну, за винятком хіба одного негідника, який намагався зірвати наш прапор в Києві. Я також звертаюся до міліції. Хлопці, задумайтеся хто ви і звідки. І подумайте, що ті, хто видає ці закони завтра буде громадянином Росії чи Ізраїля, а ви залишитеся тут. Ми ж платники податків і ви живете за наші гроші. Прошу поміркованих депутатів не приймати цей закон. Бо воно ще аукнеться. У нашій країні нема передумов щодо його прийняття. В нас не перевертають машини після матчів. У нас все спокійно» – підсумовує Ангел.

«Якщо вникнути в цей закон то аж страшно робиться, а фанати – не з лякливих. Скажімо, можна буде проносити прапори розміром не більше 1,5 на 1,5 метра. Але це дрібниці. Сказано, що прапор має бути виготовлений з нелегкозаймистого матеріалу. Це абсурд – будь-яка тканина займиста, якщо її підпалити. То виходить, що нам треба нести прапори з заліза? Але ж і залізо заборонено! У нас є прапор з клубним гербом розміром 5 на 3,5 метри. Нам його, очевидно, не можна буде проносити. Також не можна буде переходити з сектора в сектор. Але ж не рідко наш перформенс передбачає пересування, рух, динаміку. Нас хочуть посадити на стілець, скрутити руки, зав’язати рота і сказати: «уболівайте», ось вам видовище. А якщо ми порушимо правила – ласкаво просимо на 15 діб до буцегарні» – ділиться думками Гладіатор.

«На мою думку, прийняття цього закону буде свідченням того, що влада готується до Євро. Мовляв, ось, подивіться, як ми працюємо. Тепер у нас точно все пройде успішно, без інцидентів. Та нехай влада не хвилюється, ми не збираємося зривати Євро. Ми взагалі його ігноруватимемо. Не тільки фанати «Карпат», схожі протести відбуваються і в інших містах. Взагалі, на час чемпіонату ми плануємо поїхати геть з міста, щоб на нас потім собак не понавішували. Тому, якщо Євро провалиться – ми не винні» – каже Джордан.

«Мабуть, виникнуть логічні запитання: а чому фанати не будуть підтримувати збірну України? Спробую пояснити. Уся справа в тому, що міліція володіє так званими «чорними списками». Ми не знаємо, хто є в цьому списку. Але здогадуємося. Бо протягом останнього часу до наших друзів-фанатів та й до нас самих, зверталися представники правоохоронних органів. Нас везли в райвідділ і просили підписати документ. У ньому зокрема був пункт, який забороняє нам підтримувати «Карпати» на виїзних матчах. Тиснуть зі всіх боків – приїжджають додому в неділю, о 7-ій ранку, везуть в райвідділ. Один з наших фанатів підписав цей папір, щоб йому дали спокій і поїхав в Луганськ. Після повернення до нього прийшли і показали фото, на якому він підтримує команду у грі проти «Зорі». Сказали, що цього разу нічого не буде, але наступного...» – розводить руками Гладіатор.

«Так от, ніхто не знає чи є він в цих списках. Ми, наприклад, купимо квиток за 100 євро і прийдемо на стадіон. Але нас туди не пустять, бо ми небажані гості» – підтримує товариша Брілок.

«Справді, фанати ігноруватимуть Євро. Але якщо цей закон приймуть, ми побалакаємо з нашими друзями з інших країн. А у нас їх багато... То ми розкажемо їм про ціни, про готелі, про те, що насправді їх чекає в Україні. Не думаю, що в них з’явиться бажання їхати на Євро. Ми розуміємо, що збірна залишиться без справжньої підтримки. Так, буде якийсь шумовий ефект, але не більше. Сподіваюся, гравці, яких нам у цій ситуації шкода, вислухавши нашу позицію, також все зрозуміють» – підсумував Ангел.

Как мне кажется, было бы верным и правильным, чтобы на подобный призыв истинных патриотов футбола, откликнулись и иные фан-группы, тем самым показав и доказав, что фаны это не быдло бескультурное, а вполне самодостаточное, образованное и адекватное сообщество.

Хотелось бы узнать Ваше мнение на сей счёт.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.03.2012, 18:48
Bolyukh
Автор:
(Bolyukh)
Статус:
Старожил (636 комментариев)
Подписчиков:
34
Медали:
Выбор редакции × 4
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть