Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Вистачить нам вже цих збитих льотчиків! Выбор редакции

2018-06-06 20:16 Життя повинно вчити. Навіть якщо не хочеш вчитись на помилках інших команд, то варто вчитись на ... Вистачить нам вже цих збитих льотчиків!

Життя повинно вчити. Навіть якщо не хочеш вчитись на помилках інших команд, то варто вчитись на власних. Здавалось би, що скільки вже всього нароблено за останні роки, та ми продовжуємо з року в рік і далі битись об ті самі граблі. Я все ж маю надію на те, що цього літа ми не будемо повторювати помилок зими 2018, зими 2017, та й помилок багатьох інших етапів.

Я просто прочитав вчора про Бен Арфа. І про те, що його активно прагнуть працевлаштувати зараз. Дійсно, це знаковий гравець, який вважався дуже талановитим. У юні роки він починав разом із Бензема. І Хатем був значно більш перспективним, ніж Карім. У француза прекрасний агент, чудова преса. Та неправильно обрана команда, я маю на увазі Ньюкасл. Де по суті Хатем так і не заграв. Саме в Англії пройшли найкращі футбольні роки. Та гравець так і не розкрився на тому рівні, який йому пророчили. Потім був шикарний сезон 2015/2016 в Ніцці. Ця команда вміє реабілітувати. Зараз цю ж процедуру пройшов Балотеллі. І знову надія, аванси майже в 30. І ПСЖ, і повний провал там. Такий провал, що в цьому сезонні Бен Арфа взагалі не провів жодної гри. І от зараз підбитого льотчика намагаються працевлаштувати. Та варто пам’ятати чим закінчились для Динамо попередні спроби підписати таких гравців.
Все почалось у 2004 році. Хоча могло розпочатись трохи раніше. Саме тоді Давор Шукер публічно запропонував свої послуги Динамо, бо хотів грати у ВВЛ. Та Маестро були потрібні готові бойові одиниці, а не зірки далеко за 30-ть. У 2004 році Динамо зробила перший помпезний трансфер. Перица Огненович, який пограв у Реалі, перейшов вільним агентом. Було багато розмов. Те, що він майже 2 роки на той момент вже не грав – мало кого турбувало, бо ж взяли на шару. У підсумку його декілька разів випустили, але толку від гравця було ніякого.
Наступний трансфер був достатньо гучним. І стався він влітку 2012 року, коли Динамо активно скуповувало достатньо якісних гравців. За зіркового хорвата Ніко Кранчара Тоттенхем отримав 7 млн. євро. А ми отримали гравця із славетним минулим у віці 28 років, який вже був на зльоті, бо останні роки більше лікувався, ніж грав. Сезон в Києві Ніко також більше лікувався, а коли грав, то ми не отримували гравця, за якого були заплачені пристойні кошти. Потім були оренди, митарства і розрив контракту у 2016 році. Останні 8 років Кранчар майже не грає. Хоча вперто продовжує кар’єру.
Але в останні роки такі гравці пішли вже не поодинокими варіантами. Ми почали підписувати пачками вільних агентів. Як не диво, ми навіть в такій ситуації знайшли ще одних, таких як і ми, які купились. А ми Радослава Петровича взяли вільним агентом. В юні роки він був гравцем із величезними перспективами, потім був трансфер в Блекберн. Та в Туреччині він вже грав на тому рівні, на якому ми його взяли, тобто аванси не оправдались. А ми купились. Лише в реальності рівень гравця виявився занизьким. Спортінг і зараз ламає собі голову як його позбутись, а ми ще й заробили.
До того ж ще одним зірковим льотчиком, який прийшов точно не на маленькі гроші, став «свой в доску» Олександр Яковенко. Не так давно можна було почути, що він так і не зрозумів те, чому йому в Динамо на давали шансів. Та він прийшов у лютому 2016, а до того за 3 роки зіграв не більше двох десятків матчів. Людина після 25 років вже майже не грала. А у 29 взагалі закінчила кар’єру. Навіщо було підписувати такого гравця? Кумівство? Бо ж і так було зрозуміло, що толку від нього вже не буде. Тому і не дивно, що сезон в Динамо став для Яковенко останнім. Можливо, що подарунком від нашого ІМСа.
Та життя не навчило. І 1,5 роки тому ми підписали ще одного серба, який на той момент вже півроку не грав. Хоча Олександр Пантіч також подавав надії, був у молоді роки підписаний Вільяреалом. Та не виправдав авансів, пішовши по орендам. В Алавесі він взагалі не заграв. Динамо ж шукало гравця, який би створив конкуренцію Хачеріді. І тому якимось дивним чином переконало іспанців дати гравці статус вільного агента. Та у нас Пантіч за останній рік взагалі не грав, скільки там, один –два матчі? Динамо ще взимку прагнуло позбутись гравця, але в Ізраїлі, вдумайтесь у такому слабкому чемпіонаті, його забракували. Тепер ми або знову знайдемо тих, хто поведеться на красиву історію про талановитого юнака, або розірвемо контракт.
Та взимку Хацкевич двічі «здивував», приємно так. Ми підписали одразу двох гравців на зльоті. І якщо із Ротанем ситуація була ще зрозуміло, що гравець в 37 дограє і особливих амбіцій не має. Тобто взяли діда, щоб підтримав команду у важкі моменти досвідом. Не підтримав. Так, Руслан трохи пограв, але червона у матчі із Вересом – ті 3 очка, яких нам не вистачило для золотих нагород. Жодного голу, жодної гольової передачі. Навіть Алібеков за ті лічені хвилини, які зіграв цього сезону, встиг гольову одну заробити. Краще б дійсно награвали молодих, там би хоча б перспектива була. А от трансфер Самбрано, людини, яка колись була в Бундеслізі перспективним гравцем, став повним провалом. Бо він не зіграв, а гроші і далі стабільно отримує. Так ще й контракт у нього на 5 років)) Оце ми собі привезли.

І от ця інфа про Бен Арфа. А ще ж ми знаємо, що є Папа Гуйє. Він тренується із першою командою з квітня. І напередодні останнього туру із Шахтою Гуйє тренувався в основній групі, на рівні із усіма. Ми продовжуємо наступати на ті ж самі граблі. Зараз шукаємо форвардів. Підбитих льотчиків тут дуже багато. Особисто я більше за все хвилююсь, що привезуть Леандро Дарміана. Якому зараз також 28. Він 6-8 років тому коштував шалені гроші. Та здувся. Але ж грає в Серії А бразильський. І його із задоволенням нам за 2-3 млн поставлять. А ми отримаємо чергові граблі.

Я закликаю керівництво Динамо у погоні за досвідченими гравцями не купувати збитих льотчиків. Не повторювати власні помилки. Розумію, що гроші не мої. Та Динамо – команда життя і все пропускається через серце. Кожна помилка – зіпсований імідж, гірший мікроклімат, втрата важливих очок. Зрозуміло, що вберегтись від помилок при трансферах важко. Однак, якщо відомо, що гравець за останні роки сильно здав, що у нього багато травм, то навіщо ж підписувати із такими ризиками?

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.06.2018, 20:16
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть