Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

"Динамо" і "Шахтар"... нові аспекти протистояння!

2019-07-30 00:02 Матч за Суперкубок не міг не викликати бурхливої лавини думок, спричиненої і самим поєдинком, і згустком ...

Матч за Суперкубок не міг не викликати бурхливої лавини думок, спричиненої і самим поєдинком, і згустком вражень про нього. Вражень, вихлюпнутих людьми, небайдужими до «Динамо». І думки, що при цьому виникали, були досить суперечливими. Отож і хотілося б їх, ці думки, усе ж звести до певного порядку.

Так, динамівці перемогли... Але і «Шахтар» зміг виявити свої сильні якості. Коли розглядають ту чи іншу шахову партію, беруть до уваги не тільки те, що реально відбувалося на шахівниці, а і те, що могло б відбутися.

І інколи те, що могло відбутися, ще важливіше, аніж те, що було.

Минулорічний поєдинок наших грандів, коли «Динамо» ще могло поборотися за золото, «Шахтар» провів у вельми обережній манері, бо гірників і нічия влаштовувала. Фонсека вирішив не ризикувати, І таке рішення себе виправдало. Киянам тоді не вдалося знайти вагомі аргументи проти цієї «обережності». Але у Суперкубку треба перемагати...

При всій критиці щодо роботи Олександра Хацкевича і його соратників (і критиці загалом абсолютно виправданій!) слід відзначити, що тренерському штабу «Динамо» удалося привити гравцям своєї команди уміння гостро, стрімко, упевнено контратакувати.

Отож... що суперники можуть цьому протиставити?! Ну, скажімо, новий португальський тренер «Шахтаря» намагався використати високий пресинг. І це до певного часу давало свій результат. Стрімко і результативно контратакувати певний час динамівцям просто не вдавалося.

Але ж високий пресинг – метода вельми енергозатратна... Використовувати її весь матч – ну, це майже нереально!

Хтось вважає, що динамівцям у матчі – удача допомогла. І справді ж – як же без удачі?! Але до цього додалося і те, що витримувати власний високий пресинг не зміг і сам «Шахтар».

Додалося і те, що використовувати розіграш кутових ударів динамівцям за плином часу удається усе результативніше. Додалося і те, що у команді є гравці, здатні дати точний, гольовий пас. Додалося і те, що є у «Динамо» футболісти, які одержавши такий пас, зможуть і свій шанс, і шанс команди реалізувати.

Бо дуже вже багато розмов – потрібен забивний форвард... потрібен забивний форвард... Але ж що той форвард, коли він не одержує вчасних і точних передач?! Або взагалі сидить на лаві запасних. Або відправили його у оренду.

Але ж ще Лобановський казав – група атаки... То є вона, ця група... чи немає? Чи чекає, коли забивного форварда, нарешті, привезуть...

Та і «Шахтар» у поєдинку за Суперкубок зміг виявити свою силу, бо спрацювали не лише техніка і витривалість гравців, але ж... і тренерська думка. Щоправда спрацювала не до кінця. Бо довести свою більшу футбольну силу «Динамо» усе ж змогло у фіналі зустрічі.

На динамівському сайті є немало дуже цікавих шахових публікацій. У публікації, де було приведене інтерв’ю Володимира Крамника, одного з шахових чемпіонів, були такі ще не чуті і не читані мною слова – сила гри... Слова, що стосуються не лише шахів. Так, сила гри! Наша сила гри...

Отож і складається враження, що подальше протистояння «Динамо» з «Шахтарем» проходитиме не тільки у руслі неабиякого спалаху футбольних пристрастей, а і під знаком... упертого протиборства тренерських думок.

Отож чекаймо на несподіванки. З обох сторін. Які саме?! Побачимо...

Таке враження, що португальський дядько, який нині тренує «Шахтар», у матчі за Суперкубок зробив усе ж вдалий хід, але... програв.

Що ж залишається динамівському тренерському штабу?! Робити менш вдалі ходи, але... вигравати.

Отож удачі їм на цьому нелегкому шляху.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.07.2019, 00:02
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть