Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Епітафія... тренерському штабу

2019-08-15 01:03 Повідомлення, яке я зміг почути по радіо, було несподіваним. Отож і назва цієї публікації відповідна. Хотілося ...

Повідомлення, яке я зміг почути по радіо, було несподіваним. Отож і назва цієї публікації відповідна. Хотілося б поміркувати... ну, не уголос... а рядками, що з’являються на екрані монітора, про причини такого енергійного ріщення.

Бо і справді ж... По завершенні минулого сезону було немало сумнівів – продовжать контракт з Хацкевичем і, відповідно, з тренерським штабом чи.

.. цього не станеться. Сталося... Хоча реакція динамівської торсиди і була до певної міри... нервовою. Контракт було продовжено на два роки, що свідчило про не таку вже і малу довіру до тогочасного тренерського штабу.

Що ж саме привело до кардинально іншого рішення?! Через порівняно невеликий інтервал часу... Може, замало сенсацій у наших ЗМІ? Нуднувато стало їх читати, слухати і переглядати?! Бо навіть людина далека від футболу, прослухавши цю інформацію по радіо чи прочитавши її в газеті, відразу відчула б... це бомба. Ну, як частенько висловлюються тепер.

То що усе ж змінило ситуацію?! Два матчі у Львові були переможними. І рахунок був не традиційним – 1:0. Рахунок був – 2:0 і 3:0. Що свідчило про те, що запас міцності у теперішнього «Динамо» значно більший, аніж у «Динамо» минулорічного.

Матч «Динамо» з «Шахтарем» я, на жаль, не бачив. Тому буду говорити про матч «Динамо» – «Брюгге». Кияни почали дуже енергійно і змогли відразу ж забити гол. Відомий футбольний знавець Артем Франков зміг цього разу передбачити абсолютно точно – «Динамо» доведеться забивати... три голи. Три голи і було забито.

Але цього виявилося недостатнім. Отож ні хід матчу, ні його несприятливий результат загалом не можна було б назвати убивчими. Убивчим було відчуття, що інколи виникало під час матчу – у «Динамо» недостатньо ігрових аргументів, щоб усе ж подолати «Брюгге». І інше відчуття – щось треба таки робити.

Саме так було чи ні – дізнаємося дуже скоро. Років через двадцять. З мемуарів дійових осіб. І сподіваюсь, що ці видання будуть вельми читабельними.

Коли ж говорити про Хацкевича і його соратників, то слід сказати, що вони таки зуміли навчити «Динамо» умінню гостро атакувати і контратакувати. І у цьому компоненті гри «Динамо» ніскільки не поступалося «Брюгге». І навіть до певної міри переважало. Бо пропустивши м’яч, бельгійці значно притишили темп гри. Бо зрозуміли – граючи на реактивних швидкостях, вони можуть поступитися киянам.

Хацкевич і його соратники створили нове «Динамо», де змогли по-справжньому засяяти ще невідомі футбольному світу імена. «Динамо» активніше стало грати «на другому поверсі» – при цьому забивалися голи. І забивалися майстерно. Були нестандартні ходи у грі на флангах, а це є одним з визначальних моментів у футболі. Були цікаві і результативні розиграші стандартних положень.

Чого не вистачило, на мою думку, цьому тренерському штабу? Насамперед уміння досягати більш упевненої гри команди у середині поля. Бо саме півзахист – це хребет команди. Бо саме завдяки півзахисту команда може нав’язати свою гру супернику. І саме це у грі, що пройшла у Києві, змогли продемонструвати не динамівці, а гравці команди «Брюгге».

Отож на зміну Хацкевичу і його соратникам прийдуть інші люди і дай їм, Боже, більших досягнень, аніж їх попередникам!

Так, уже колишньому тренерському штабу втриматися на висоті динамівських чемпіонських традицій, на жаль, не вдалося. Щодо роботи штабу вихлюпнуто було немало і злих слів, і гострої критики. Але маю надію, що... як писав наш великий поет... усе ж їх невтомну діяльність за плином літ ще згадають... незлим тихим словом.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

15.08.2019, 01:03
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть