Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Селекція Динамо на прикладі Юнеса Баланда

2016-02-19 19:44 Думаю, що всі вчора бачили матч Шахтаря. Гра Юнеса Беланди не залишилася не поміченою. Буквально за ...

Думаю, що всі вчора бачили матч Шахтаря. Гра Юнеса Беланди не залишилася не поміченою. Буквально за два місяці відбулася дивовижне перетворення з немотивованого, конфліктного, роздратованого, байдужого, невпевненого в собі, ледачого гравця, який не хотів відпрацьовувати на оборону, на мотивованого, впевненого в своїх силах футболіста, який знає, що йому робити на полі.

Справжня Попелюшка.

До переліку Мехмеді, Раффаеля, Рубена, Лукаса та інших можна сміливо додавати і прізвище Беланда

Був на матчі. Можливо в мене враження трохи ширші. Склалося таке враження, що Беланда все життя грав в Шальке. Тут не тільки мова про його три гольові моменти, але і про величезну роботу без м’яча. А статистика тільки підтвердила мої думки.

Причина цього перетворення тільки одна –Беланда повернувся на позицію на якій він грав майже все своє життя. Тобто, на позицію « 10 номера», на якій він ще виступав в Монпелье. Неначе декількох років в Динамо і не було.

Проблема Динамо в селекції не в тому, що команда запрошує поганих чи неякісних футболістів, а насамперед, в тому, що беруть футболіста, а вже потім думають, як його будуть використовувати, і чи підійде він під систему гри команди, ніхто не звертає увагу.

Так було з багатьма гравцями, перераховувати всі буде довго. Але той же Тремулінас в Бордо і зараз в Севільї грає зовсім в інших футбол, ніж в Динамо, чи той же Раффаель. Або приклад Селіна та Безуса. Футбол Ворскли майже нічого не мав спільного з тим, що було в Динамо.

Дуже важливо запрошувати футболістів, які будуть розуміти філософію гри команди, чого від них хочуть тренери. Насправді, це дуже важливий момент. Не тільки важлививо індивідуальні якості гравця, але і вміння його змінюватися, або приблизні навики схожої гри в попердньому клубі.

Навчити гравця можна, але перевчити – дуже рідко

На такі самі граблі свого часу наступив і Шахтар, коли запрошував до команди вже сформованих гравців. Вони індивідуально були дуже сильні, набагато сильніші від тих, хто вже був в команді, але ніяк не могли заграти на високому рівні. Це насамперед стосується Лукареллі, Кастільо, Елано

Луческу вирішив брати молодих гравців, і вже їх привчати до стилю гри Шахтаря. Цей процес став набагато ефективнішим, ніж величезні витрати на вже сформованих футболістів. Хоча, в певних випадках вимагав багато часу.

Так і Динамо потрібно вивчати весь свій попередній досвід, і підбирати гравців для своєї системи гри.

На жаль, так буває не завжди. Підписали влітку Петровіча. Може він і гарний опорник, але в Динамо функції опорника не тільки включають в себе руйнування атак суперника та пресинг, але і ведення гри, контроль м'яча. А з цим в Петровіча -величезні проблеми. Перевчитися в 26 років, чи змінитися він не зможе. Аналогічно Федорчук. Якби його підписав Шахтар – я б навіть не здивувався. В Луческу є на полі гравець, який виключно займається тільки руйнуванням. Це - Степаненко. В Динамо система гри інша. Навіщо було тоді відпускати Вукоєвича, щоб підписати Петровіча та Федорчука? Не розумію.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

19.02.2016, 19:44
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть