Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Наш суперник: збірна Румунії (історія і сьогодення) Выбор редакции

2024-06-12 12:24 Вперше збірна Румунії вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи в 1984 році. Це був справжній прорив, ...

Вперше збірна Румунії вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи в 1984 році. Це був справжній прорив, адже з 1970 року румуни на елітних турнірах не грали. А вивів ту збірну на такий пристойний рівень, тоді ще молодий тренер Мірча Луческу. Вони виграли дуже складну відбіркову групу (Італія, Чехословаччина і Швеція).

Та й у фінальній частині команда була досить-таки боєздатною. Нічия 1:1 у стартовій грі з Іспанію, потім мінімальна поразка 1:2 від віце-чемпіонів світу ФРН, і лише за десять хвилин до кінця матчу пропустили гол від Португалії.

Вдруге румунську збірну побачили вже на Євро-96 в Англії, коли відбулося розширення кількості учасників до 16. Ангел Йорданеску (батько теперішнього тренера) повіз зіркове покоління на турнір. Петреску, Хаджи, Радучою, Попеску, Мунтяну – були помітні на європейській арені. Але незважаючи на велике бажання, Румунія програла всі три гри Франція (0:1), Болгарія (0:1), Іспанія (1:2). Все-таки за рівнем трішки поступалися своїм суперникам.

Через чотири роки, на полях Бельгії, вже очікування були меншими. Досвідчений Емерік Еней мав ту ж обойму плюс ще кількох молодих перспективних (Ківу, Муту, Іліє). Знову Румунія чіплялася в кожній грі - Німеччина (1:1), Португалія (0:1), Англія (3:2). Десь не дотерпіли з Португалією, за те фарт повернувся в останній грі, коли англійці вели в рахунку після першого тайму і їм було достатньо не програти. Чвертьфінал з Італією (0:2) програли без шансів

Четвертий Євро для Румунії був в 2008 році. У Віктора Піцурке вже не було таких зірок як раніше, але жодну гру вони не провалили. Франція (0:0), Італія (1:1), Нідерланди (0:2). Виступ всі визнали успішним.

Ну і востаннє румуни грали на чемпіонаті Європи в 2016 у Франції. Цьому звісно посприяло чергове розширення кількості учасників до 24. Збірну повіз старий знайомий - генерал Йорданеску. З групою здавалося пощастило і не зважаючи на скромний склад цілком було до снаги вийти до плей-офф. І все йшло за сценарієм: Франція (1:2), Швейцарія (1:1), але в останньому матчі залишилися без сил і програли Албанії (0:1). І адью.

Тепер про сучасні справи. Румунія виграла свою відбіркову групу, показавши досить обережну гру. Це не дуже властиво їхньому менталітету. Зате амбіцій вистачає. Я думаю для них це вітрина і вони будуть себе продавати та намагатись запам'ятатись скаутам.

Орієнтовний основний склад Румунії

Воротар

Гораціу МОЛДОВАН. 26 років. Атлетіко М

Був основним воротарем весь відбір. Як наслідок засвітився і отримав запрошення від іменитого іспанського клубу. Звісно ще жодної хвилини в Мадриді не зіграв. Але статус запасного в такій команді вже заслуговує на увагу.

Захисники

Андрєй РАЦІУ. 24 роки. Райо Вальєкано.

В Мадриді прописався ще раніше ніж голкіпер. Правда в скромнішій команді. Та і в Райо він лише запасний і йому поки там перепадають крихти.

Раду ДРЕГУШИН. 22 роки. Тоттенгем.

Румунський Забарний. По статусу вибився у головну зірку збірної. Взимку переїхав в АПЛ за 25 млн. Таких грошей за румунського футболіста давно ніхто не давав. Хоча знову-таки такому інтересу посприяла саме його гра за збірну.

Йонуц НЕДЕЛЧАРУ. 28 років. Палермо.

Хто буде грати в центрі разом з Дрегушином важко прогнозувати. Травми завадили кільком центральним захисникам зіграти у фінальній частині. Серед всіх здорових я б виділив саме захисника Палермо. Так команда грає в Серії Б. Але Йонуц там принаймі основний.

Нікусор БАНКУ. 31 рік. Університатя.

Майже всю кар'єру провів у скромній, навіть за румунськими мірками, Крайові. Виділяється плеймейкерськими навичками. Але фолить дуже багато. То ж вмінь захисних бракує.

Півзахисники

Резван МАРІН. 28 років. Емполі.

До Дрегушина вважався головною зіркою. Спочатку «Аякс», а потім «Кальярі» платили за нього пристойні гроші. Та в результаті оренда в більш скромний «Емполі». Доречі це добре говорить про рівень виконавців збірної Румунії в порівнянні з нашими, якщо гравець другої половини Серії А є основним, а у нас Малиновський навіть не перший запасний.

Маріус МАРІН. 25 років. Піза.

Другий Марін взагалі з Пізи. То є Серія Б. Типовий пітбуль. Жовтих карток через матч. Забиває по святах. Хоча все ж зазначу, що середній рівень Серії Б точно не поступається нашій прем'єр-лізі.

Нікулає СТАНЧУ. 31 рік. Дамак.

Наймастерніший румунський футболіст останнього десятиліття. Зараз вже заробляє добрі гроші в Азії (спочатку в Китаї, а потім в Аравії). Спокуса велика для таких гравців.

Нападники

Денніс МАН. 25 років. Парма.

Ще один представник Серії Б. Люблять румуни Італію, люблять! Кілька років тому за нього заплатили більше 10 млн. «Парма» впевнено виграла дивізіон і повертається в еліту.

Валентин МІХЕЙЛЕ. 24 роки. Парма.

Інший пармезанець. Також коштував десятку. Поки забиває менше. Навіть Гасперіні на нього поклав око. Правда до трансферу не дійшло.

Флорінель КОМАН. 26 років. Стяуа

Головна зірка сезону в Румунії. Найкращий бомбардир ліги. Його «Стяуа» повернула собі чемпіонський титул.

Ще є Хаджи. Але то не «карпатський Марадона», а його син. Хоча дещо він таки вміє і виходить на заміну, як правило .

Тренер

Едуард ЙОРДАНЕСКУ. 45 років.

Син славетного Ангела, генерала Йорданеску, що виводив збірну на два чемпіонати світу і один ЄВРО. Та то було зіркове покоління. Але тепер й у сина є досягнення. Команда не програла жодної гри у відборі. Правда з суперниками їм пощастило. Швейцарія, Ізраїль та Косово це аж ніяк не Англія, Італія та Македонія.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.06.2024, 12:24
12.06.2024, 12:24
586026 3 Skyf, ExplorerYG_fkDK, Borya111
sergiomole1
Автор:
(sergiomole1)
Статус:
Старожил (816 комментариев)
Подписчиков:
5
Медали:
Выбор редакции × 146
Топ-матчи
Евро-2024 Австрия Франция 0 : 1 Закончился
Турция Грузия - : - 18 июня 19:00
Португалия Чехия - : - 18 июня 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть