Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Готуючись до Євро-2012, Україна планує вкластися у 5 млрд євро

2010-08-31 12:33 Віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Вікторович Колесніков в інтерв’ю виданню «Газета по-киевски» детально розповів про ...

Віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Вікторович Колесніков в інтерв’ю виданню «Газета по-киевски» детально розповів про нинішній стан підготовки нашої країни до футбольного турніру.

Інформаційний центр «Україна-2012» наводить найцікавіші фрагменти інтерв’ю.

– Кожна делегація УЄФА відзначає фантастичні успіхи України в підготовці до Євро. Чому нам не вказують на недоліки, невже їх немає?
– Це ж дипломатія, зауваження в ході візиту не висловлюються. Їх озвучать 21 вересня, коли відбудеться засідання Наглядової ради. Що стосується слабких місць: зараз ми лише в процесі підготовки менеджменту. У нас чомусь вважають, що завдання номер один – побудувати, як експлуатувати – справа другорядна.

– Як інспектори поставилися до того, що замість будівництва готелів українська влада збирається орендувати квартири, гуртожитки?
– Всі питання щодо готелів для сім'ї УЄФА (спортсмени, тренери, судді, інвестори і так далі) вирішені. Є група вболівальників, для яких кожне з міст передбачило гуртожитки і приватні апартаменти. Тут немає нічого незвичайного – це світовий досвід.

– Наскільки обґрунтованим є чергове підвищення кошторису «Олімпійського» з 3 до 4 млрд гривень?
– Кошторис не може бути нижче 3,9 млрд і вище 4,5 млрд гривень. Зараз, щоб не зупиняти роботи, він затверджений на рівні 3 млрд. Чому «Донбас-арена» вміщує 50 тисяч глядачів і коштує $400 млн, а київський стадіон на 69 тисяч повинен коштувати $150 млн – як запланував уряд Тимошенко? В першу чергу була допущена змістова помилка: треба було не реконструювати, а зносити і будувати заново. Зараз від старого комплексу залишилася лише опора другого ярусу. Дешевше було б звести трибуни сучасної форми, під іншим кутом. Або взагалі шукати інше місце для нового стадіону.

– Загалом на проведення Євро-2012 Україна збиралася витратити 6,5 млрд євро. Ця цифра поки не змінилася?
– Вона може змінитися, але у бік зменшення. Річ у тому, що не всі заплановані дороги будуть побудовані – не встигаємо по термінах. Прокладемо лише найнеобхідніші дороги: до аеропортів, стадіонів, готелів, що примикають до державного кордону. А також довкола приймаючих міст і населених пунктів, пов'язаних з місцями проживання. Таких, як Трускавець, Святогірськ. Думаю, вкладемося в 5 млрд євро.

– Поляки підрахували, що проведення футбольної першості 2012 роки принесе польській економіці більше $9 млрд за рахунок туризму та іноземних інвестицій. В той же час, кажуть, що для ПАР чемпіонат був збитковим. На що може розраховувати Україна?
– Україну відвідають не менше 750 тисяч гостей. Хто зможе достовірно відповісти на питання: «Скільки кожен з них витратить?». А те, що ПАР залишилася без прибутку – не об'єктивно. Не можна підходити до цього питання, рахуючи лише прибуток і збитки! Наприклад, до 2012 року Україна отримає 4 нові аеропорти. За 20 років незалежності, за винятком Маріуполя, у нас не побудовано жодного повітряного порту! Плюс з'являться два нові стадіони, три кільцеві дороги, транспортні розв'язки.

– Які висновки зробили для себе після чемпіонату в ПАР?
– Я був там двічі. Враховуючи досвід африканських колег, будемо серйозніше готувати в Києві мультимедійний центр для преси. На час проведення Євро виділимо для роботи журналістів Палац спорту. Як і в ПАР, у нас з'явиться багато правоохоронців – не лише на спортивних об’єктах, але і на вулицях міста. Для роботи в патрульно-постову службу залучимо курсантів: наступного року в вузах МВС буде введений відповідний спецкурс.

– Як вирішили питання з волонтерами, які повинні володіти іноземними мовами?
– Міносвіти навчить побутовій англійській 120 тисяч чоловік. Окрім цього, готуються по тисячі чоловік в кожному приймаючому місті, які володітимуть німецькою, іспанською, французькою, польською. Ці люди увійдуть до кожної бригади служб порятунку, що працюватимуть на чемпіонаті.

– Чим плануєте вмотивовувати волонтерів?
– Це безкоштовне вивчення англійської мови і основ менеджменту, можливість відвідати основні матчі чемпіонату. Не маю сумнівів в тому, що знайдуться молоді люди, які захочуть долучитися до Євро-2012.

– Судячи з ваших відповідей, ви впевнені, що Євро-20102 пройде в Україні. Пригадаєте «сумнівні моменти»?
– Перший тиждень віце-прем’єра був найважчим. Пам'ятаю, приїхали ми на львівський стадіон в березні, а там стоять лише кам’яні стовпи. І підрядник весь час лається з проектувальником. Були, звичайно, сумніви. Але ми не могли навіть натякнути, що у нас залишиться три міста. Таким чином наша країна виявилася б дискредитованою на багато десятиліть.

Джерело: http://ukraine2012.gov.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

31.08.2010, 12:33
31.08.2010, 12:33
38538 0
fanat_kiev
Автор:
(fanat_kiev)
Статус:
Начинающий писатель (51 комментарий)
Подписчиков:
0
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть