Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Футбольна філософія Лобановського

2015-05-15 18:33 40-річчю першої європейської перемоги київського Динамо та пам'яті Валерія Васильовича Лобановського Футбольна філософія Лобановського Повторна публікація ... Футбольна філософія Лобановського

40-річчю першої європейської перемоги київського Динамо та пам'яті Валерія Васильовича Лобановського

Футбольна філософія Лобановського

Повторна публікація 14.05.2014 Published: Thursday 14 May 2015, 9.20CET

           У кінці 2001 року Валерій Лобановський дав відверте і щире інтервю офіційному сайту УЕФА.
Відзначаючи 40-річчя першого тріумфу команди Динамо Київ у Кубку кубків, сайт повторно опублікував його.

У грудні 2001 року, усього за шість місяців до своєї смерті Валерій Лобановський дав відверте і щире інтерв'ю офіційному сайту УЕФА. І через сорок після першого європейського тріумфу динамівців ми знову слухаємо тренера, чий інноваційний науковий підхід допоміг зробити революційний переворот у грі та вигравіював його ім'я на скрижалях футбольної історії.

UEFA.com: Ви винайшли бренд футбольної науки в Динамо із спеціальними тестами та комп'ютерами. Що надихнуло Вас зробити це?

Лобановський: Люди завжди запитували мене, чому я перетворив футбол у науку, що ти намагаєшся робити – грай так як ми завжди звикли і навчилися грати. Але ж більше не можливо грати «як нас навчили грати». Футбол – це постійний еволюційний процес. Остання революція в футболі відбулася у 1974 році, коли Нідерланди і Західна Німеччина представли нам філософію тотального футболу.

UEFA.com: Деякі люди критикують Ваші команди за те, що вони не грають у привабливий видовищний футбол. Чи вважаєте Ви, що краса футболу, його привабливість мають завжди бути на першому місці?

Лобановський: Привабливий футбол? Я не розумію такої концепції. Немає жодного керівника клубу чи фаната, який би хотів видовищної поразки своєї команди. Футбол це війна. Кожна команда має тільки одну мету – перемагати.

UEFA.com: Тобто, Ви жертвуєте видовищністю футболу заради результату?

Лобановський: Як кажуть, добрий скульптор це той, що відкидає все, що не є зайвим. Деякі речі та деяких гравців ми маємо відкидати. Все, що не підходить для моєї моделі гри є надмірним і непотрібним. Наприклад, однією з рис футболу є біг з мячем – у сучасному футболі нею слід користуватися дуже рідко. Якщо команди за гру виконують цей прийом 140 разів, то гра дуже погана, а команди, які виконують цей прийом 30 разів за матч – команди топ класу! Хто це не може усвідомити, той швидше за все програє.

UEFA.com: Виглядає, що у Вас є дуже суворі принципи стосовно гри.

Лобановський: Принципи є принципи, нехтувати ними є бездумним. Мої принципи пов'язані з еволюцією футболу. Якщо я не можу реалізувати свої ідеї, то це не тому, що ідеї мають недоліки, а тому, що вони не належним чином вроваджуються у практику.

UEFA.com: Ви зустрічали багато критиків чи людей, які думають по-іншому за свою довгу кар'єру?

Лобановський: Я маю проблеми тільки з дурнями – і я нічого не хочу мати спільного з тими людьми. Давайте після публікації цього інтерв'ю хтось заявить: "Лобановський неправий!" Ніяких проблем, виконуйте роботу по своєму. Я не перестаю пояснювати людям, що нові речі не мають бути популярними і навіть ефективними тут і зразу. Як сказав один мікробіолог: «Усе, що ми не розуміємо, ми вважаємо підозрілим. Але до цього нерозуміння ми ставимося з великим розумінням»

©UEFA.com 1998-2015. All rights reserved. Last updated: 14/05/15 9.38CET Переклад MykMyk

http://www.uefa.com/memberassociations/news/newsid=2245946.html

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

15.05.2015, 18:33
myluch
Автор:
(myluch)
Статус:
Эксперт (15228 комментариев)
Подписчиков:
6
Медали:
Выбор редакции × 11
Топ-матчи
Чемпионат Германии Унион Фрайбург 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Лечче Аталанта - : - 18 мая 19:00
Торино Милан - : - 18 мая 21:45
Чемпионат Испании Алавес Хетафе - : - 18 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть