Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ліель Абада. Чи варто Динамо ризикувати? Выбор редакции

2021-01-05 14:23 Трансфери люблять тишу. Це всім добре відомо. Ви ж помітили, що з боку Динамо немає абсолютно ... Ліель Абада. Чи варто Динамо ризикувати?

Трансфери люблять тишу. Це всім добре відомо. Ви ж помітили, що з боку Динамо немає абсолютно жодних чуток, жодних спекуляцій. Ми не чуємо від тренера чи президента імена. Нам не влаштовують перфоменсів. Все те, що відбувається зараз із можливим переходом в Динамо Ліеля Абада – схоже на істерію людини, яка 5 років не була на побаченні.

І тут отримала запрошення на побачення. Невідомо чи вийде щось з цього побачення. Може воно так і залишиться єдиним. Цілком можливо що партнер по побаченню абсолютно не хоче афішувати такі факти. Та ми бачимо істерію. Від шаленого щастя, що да, да, да побачення… ура!!! А потім розписується з ким, в якому ресторані і які трюфеля, під яким соусом і з якими рябчиками подадуть. І тут бац з’ясовується, що побачення таке, що можливо соус буде не тартюф, а бешамель. І що для відвідин ресторану треба навчитись мити руки, бо з немитими не пускають. Та ще й запізнюватись не можна. Як так? Щоб баришня і немала можливості запізнитись? Всі ці нові обставини так засмутили баришню, що вона же і не знає чи треба їй це побачення? Та й ініціатор побачення тепер також має сумніви чи брати собі таку скандальну баришню, яка ніяк не визначиться…
Але всі ті, хто бачив вчорашній матч чемпіонату Ізраїлю, благо в наш час це не проблема, навіть з моїм знанням івриту, почули, що Абада прощається з командою, переходить в Динамо Київ. Сам матч став можливістю побачити потенційного новачка Динамо не тільки в режимі ютуб нарізочки.

Я також вивчив декілька попередніх матчів Ліеля, для розширення власних знань про цей чемпіонат. Та й подивився на самого гравця. Дійсно є багато песимізму, негативу навколо хлопця. Нікому не відомий і одразу за 5 млн євро. Тут можна сказати і про інше. Вся гра Маккабі будується виключно через Ліеля Абада. 3 місце для команди, яка в минулому сезоні грала в місцевій першій лізі, це все виключно завдяки наявності в ротації людини, яка вміє робити різницю. Так, це слабкий чемпіонат. І сам ізраїльтянин дуже молодий, по суті проводить свій перший сезон в дорослому футболі. Багато індивідуальних помилок. Це все ще дуже сирий матеріал. Однак талант важко не помітити. Як і легко зрозуміти те, що без Абада його команда почне поступове падіння в чемпіонаті.

Давайте пройдемось по плюсам Ліеля Абада. Як я вже написав – вміння робити різницю. Хоча він грає правого вінгера, але при позиційних атаках часто стає другим форвардом, який шукає вільні зони в штрафному майданчику суперника. Тому цілком можливо те, що у хлопця є потенціал скласти конкуренцію Буяльському. Він хорошо читає гру. Має швидкі ноги. І вибуховий стиль. Так собі повільно біжить, а потім бац і вибухнув. Можна сказати, що це раціональне використання своїх ресурсів. Має якісно поставлений удар з обох ніг з середньої відстані, нестандартне мислення. І індивідуалізм помірний. Тільки в тих моментах де варто взяти відповідальність і ініціативу на себе Ліель стає індивідуалістом. Це природня оцінка моменту. В інших ситуаціях м’яч не перетримує, якісно граючи з партнерами. У вчорашній грі він знайшов 5 гольових моментів. Частину він створив сам, частину створили йому партнери. Цілком можливо те, що гравець відчував, що це можливо остання гра за рідну команду, що присутні покупці, це відобразилось на його діях в завершальній стадії.

Що можна було побачити у вчорашньому матчі з негативних моментів? Абада грає достатньо високо, бо орієнтований на швидкісний відрив. По суті саме на це орієнтована вся гра його команди. Та така висока позиція призводить до того, що він втрачає свій фланг і дуже часто правий захисник залишається один проти двох суперників, який розігрує чисельну перевагу. Відповідно гра в обороні – далеко не краща риса ізраїльтянина. У всіх компонентах позиційної оборони, роботи на захист, відпрацюванню по всьому флангу – ті компоненти, над якими ще працювати і працювати. Цілком можливо, що саме фізична слабкість призводить до того, що Абада звільняється від оборонної роботи. Силову боротьбу він програє. І саме рішення, коли він обіграє в силовій боротьбі призводять до помилок. Здивувало мене і те, що він абсолютно не приймає участі при розіграшах стандартних положень як виконавець. Він не подає кутові, не пробиває штрафні.

Про що це говорить? Гравець з вузькою спеціалізацією. Я б порівняв його із Шакірі. Маленький, вибуховий, технічний, агресивний у завершальній стадії, з вмінням знайти простір в оборонних порядках. 5 створених 100% можливостей за матч – багато. Нульова реалізація – погано. 19 років – перспектива. У такому віці можна додавати у всіх компонентах гри. Вочевидь, що Ліель Абада – талановитий молодий гравець. Як і легко побачити інше, що з ним треба ще багато працювати, щоб довести до основної обойми Динамо. Впевнений, що Луческу це розуміє. Як і вся селекційна служба Динамо. Але іскра Божа в гравці є. Це дуже важливо. Наразі це гравець для дублюючого складу. Треба бути реалістом. Той же Цитаішвілі, на мою суб’єктивну думку, цікавіший. Тому якщо Абада не підпишуть – я не засмучусь. А поки навколо цього трансферу забагато галасу.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

05.01.2021, 14:23
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть