Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

6 причин, чому США не введуть в Україну армію

2014-03-15 22:47 Навіть нинішній конфлікт у Криму не змусить Америку почати військове протистояння з Росією Прем'єр-міністр тимчасового уряду ...

Навіть нинішній конфлікт у Криму не змусить Америку почати військове протистояння з Росією

Прем'єр-міністр тимчасового уряду України Арсеній Яценюк побував на цьому тижні у Вашингтоні й просив адміністрацію тільки про одне. Він сказав, що в якості сторони, що підписала договір 1994 року, який гарантує безпеку України, Америка повинна захистити незалежну суверенну державу Україну.

Утім, до чого не закликала б Україна, застосування військової сили США у цій країні є неможливим з огляду на шість причин. Про це пише виконавчий директор дослідницького центру Lexington Institute (США) Лорен Томпсон у статті для Forbes, яку цитує "Інопреса". Томпсон відкидає звинувачення у слабкості, висунуті республіканцями проти Обами. "Якщо Обама і виглядає слабким, це здебільшого тому, що він бачить небезпеку рішучих дій на території, яка значить набагато більше для Росії, ніж для Америки", – вважає автор. Застосування США військової сили в ході поточної кризи стало б стратегічним прорахунком грандіозного масштабу, пише автор.

Прична перша. Росія має здатність повністю знищити Америку. "Росія має тисячі ядерних боєголовок, і єдина міра захисту, яку може застосувати Америка проти такої зброї, – це аналогічний удар у відповідь. Задумайтеся про наслідки", – закликає автор.

Прична друга. Україна життєво важлива для російської безпеки. "Якщо ви не розумієте, чому введення американських військ в Україну може призвести до війни, подумайте про реакцію Вашингтона на розміщення радянських ракет на Кубі", – пише Томпсон.

Причина третя. Союзники США по НАТО не зацікавлені у військових діях. Вони знаходяться в економічній залежності від поставок енергії зі сходу і стоять перед лицем тривалих демографічних проблем, схожих до тих, від яких страждає Росія. Європейська цивілізація може ніколи не оговтатися від чергової регіональної війни.

Причина четверта. У Росії є військова перевага на місці. Географічні умови зажадають того, щоб американські воєначальники або спиралися на бази союзників, або направляти військово-морські сили через Босфор у Чорне море. При цьому союзники можуть ухилитися від надання своїх баз, побоюючись помсти Росії, а військові кораблі США в Чорному морі виявляться вразливими для російської авіації наземного базування і ракет.

Причина п'ята. Розстановка політичних сил є неясною. "Хоча Крим формально є частиною України, він перебував під контролем Москви протягом кількох останніх сторіч і велика частина проживаючого там населення – етнічні росіяни", – йдеться у статті. "Східні області України також тісно пов'язані з Росією. Американські війська навряд чи будуть вітати в обох регіонах", – пояснює автор.

Причина шоста. Американські виборці різко виступають проти військових дій. "Існує невідповідність між рівнем зацікавленості Москви відносно будь-якого конфлікту через Україну та керівництва США. Путін знає це і буде маніпулювати настроями в обох країнах, щоби перемогти", – вважає Томпсон. "Таким чином, якщо ви думали, що Україна – це та держава, на захист якої повинна встати американська армія, подумайте про це ще раз", – підсумовує автор.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

15.03.2014, 22:47
15.03.2014, 22:47
172246 0
iwanttobelieve
Автор:
(iwanttobelieve)
Статус:
Опытный писатель (373 комментария)
Подписчиков:
1
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Германии Унион Фрайбург 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Лечче Аталанта - : - 18 мая 19:00
Торино Милан - : - 18 мая 21:45
Чемпионат Испании Алавес Хетафе - : - 18 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть