Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Знову про Ірисок Выбор редакции

2015-03-09 16:40 Хочу запропонувати колегам по Шурику ще один матеріал, присвячений супернику Динамо у 1/8 ЛЄ. У суботу ... Знову про Ірисок

       Хочу запропонувати колегам по Шурику ще один матеріал, присвячений супернику Динамо у 1/8 ЛЄ.
       У суботу на порталі газети Liverpool Echo оглядач Ian Doyle опублікував достатньо обширний матеріал про те, що може зробити наставник «ірисок» Роберто Мартінес для врятування цьогорічного сезону.
Оригінал матеріалу можна знайти за адресою: http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/five-things-roberto-martinez-can-8794373

П’ять речей, які може зробити Роберто Мартінес, щоб врятувати сезон для евертона (скорочено)

Вечір на стадіоні в Стоку зробив мало людей щасливими. Але Роберто Мартінес мав особливу причину бути насупленим, коли він чвалав у тунелі Britannia Stadium після болісних для Евертона 90 хвилин. Це була 3-я поразка в чотирьох останніх матчах АПЛ. Йогоклуб перебуває тільки в 6 пунктах від зони вильоту з Прем’єр ліги. І це ставить багато питань вперше з часу перебування на чолі команди.

Так що може зробити бос Ірисок, щоб абезпечити команду від пониження в класі? Покладайся на власний досвід... і грай з трьома захисниками Усі забули, що три зі своїх чотирьох сезонів у Wigan Athletic він боровся за виживання команди в останній чверті сезону. Врешті-решт це сталося у 2013, але в двох попередніх сезонах каталонець зумів рятувати свою команду.

Ключем до його успіху був перехід на гру в 3 захисники. Чому б це зараз не повторити? У Мартінеса є гравці – до John Stones і Phil Jagielka можуть приєднатися Antolin Alcaraz позаду з фланговими гравцями, серед яких Leighton Baines, Bryan Oviedo, Luke Garbutt і Seamus Coleman.

Це може вирішити проблему, щоб не-вінгери грали ширше і Мартінес може вибрати таких 2 гравців серед Gareth Barry, James McCarthy and Mo Besic в опорній зоні і мати велику кількість опцій для двох центральних атакуючих гравців і зупинити свій вибір на комусь з нвступних гравців: Kevin Mirallas, Steven Naismith і Ross Barkley. Звичайно, знову будуть великі вимоги до Romelu Lukaku. Але при такій тактиці бельгієць буде не настільки ізольованим і це буде для нього перевагою.

_ Посилення тиску уболівальників_

Чи хтось пам'ятає, коли згадка про наступний матч на стадіоні Ірисок наганяла страх на будь-яку гостьову команду? Звичайно, це траплялося в минулому сезоні, коли такі команди як Chelsea, Arsenal і Manchester United покидали Goodison Park з «хвостами засунутими між ногами», і їм навіть не вдавалося забити хоча б один гол. У цьому сезоні Сині (the Blues) виграли тільки 3 із 13 домашніх матчів. Три інших матчі вони виграли в інших турнірах (2 з яких у групі ЛЄ, а один в 1/32 – прим. Моя, автор навіть не вказав турнір!!!, що на мій погляд свідчить про надважливість АПЛ!)

Так що ж сталося?

Домашній стадіон може бути справжньою «ведмежою ямою» (пасткою) для противників Евертона, коли уболівальники віднайдуть свій голос. Але уболівальники в цьому сезоні отримують мало причин для радості від своєї команди. Тільки деякі матчі заставляли уболівальників своїм хором підтримувати команду. Були також певні прояви такої підтримки в матчі, коли Евертон розійшовся миром у січні з Манчестер Сіті 1-1.

Натовп на стадіоні надихає гравців, а нестача темпу і тиску на суперників команди Мартінеса в домашніх матчах подавили уболівальників на стадіоні.

Сині мають повернутися і не боятися дивитися в очі своїм суперникам на домашній арені. Їхня велика повага до суперника дорівнює малій кількості очок!

Атакувати прямо

Це витікає з попереднього і очевидно є одним з аспектів тієї кампанії, що привела прихильників команди до розбрату.

Тенденція грати у пас. Пасувати, пасувати і ще раз пасувати. Нема нічого поганого у володінні мячем. Але в цьому сезоні Евертон попав у пастку «тримання мяча», не роблячи нічого цінного з цього. Опоненти майже щасливі від того, що Евертон володіє мячем далеко від їх карного майданчика (25-30 м) і вони встигають перекривати всі підходи до нього. Евертон важко проявити креативність, щоб розкрити таку оборону, не забивши у 9 з останніх 14 мвтчів у АПЛ. А коли появлялися можливості, то гравці або були уже стомлені, або надто безпечні у передачах. Від гравців треба вимагати більше темпу, більше поздовжніх передач і пасів уперед. Евертон має талант і темп болісно бити оборону противників. Розганяючи гру якомого швидше – завдяки прямішим шляхам до воріт противника – вони заставлять його значно більше помилятися і це принесе вигоду.

Нема нічого поганого, якщо ти міняєш свою думку

«Упертий Роб» - цей ярлик може приклеїтися до Мартінеса, якщо він продовжуватиме дотримуватися своїх методів.‘

Це трапилося в Евертоні і тому це потрібно вирішити

Слід пригадати, що така сама ситуація була у Брендана Роджерса в Ліверпулі перед Різдвом. Ліверпуль ішов у нікуди. Роджерс змінив схеми на полі і людей. І в той час як у Евертона і Ліверпуля було порівну очок 15 грудня, то після того Червоні взяли очок більше в наступних 12 матчах, ніж сусіди мають протягом сезону.

Це демонструє наступне правило – ти винагороджений, якщо ти гнучкий у своїх поглядах. Теж можна сказати і про воротарів у команді. Мартінес необережно заявив, що Tim Howard був його першим номером і повернеться у ворота після травми. Joel Robles зіграв три підряд сухих матчі в АПЛ під час відсутності №1, але з того часу як Тім повернувся у ворота, Сині пропускали у кожному матчі.

На думку автора, Robles заслуговує бути повернутим у гру. І це може привести до добра.

Пора грати у розумові ігри

Психологія в футболі відіграє величезну роль і пройшла довгий шлях з того часу як Sir Alex Ferguson отримав величезне задоволення від того як він розлютив Кевіна Кігана, що той посмів виграти у Manchester United.

Деякі клуби не розгублюючись наймають на роботу провідних спортивних психологів для того, щоб вони допомагали гравцям досягти нову мотивацію.

Можливо уже пізно в цьому сезоні, щоб Евертон робив такі спроби. Але Мартінесу потрібно когось привести в команду, навіть на тимчасовій основі, щоб залізти в голови його гравців, які мають проблеми. Тим часом існує певна кількість способів, щоб каталонець витягнув своїх гравців з колективного ступору.

Мартінесу може добре допомогти перегляд найкращих тріумфів Евертона минулого сезону, щоб струсонути своїх гравців і повернути їх до життя, нагадуючи їм, якими сильними вони були!


Як ви бачите, у Евертона одна проблема зараз - повернути минулорічну гру. У матеріалі жодним словом не згадувалися матчі ЛЄ, де Іриски показали дуже добру гру. Британська преса не звертає увагу на ЛЄ. Але не думаю, що від таких матеріалів змінюватимуться плани Евертона дістатися в наступному сезоні ЛЧ через перемогу в ЛЄ. Динамо може завадити в цьому Евертону. Бо наша команда має сама великі амбіції.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.03.2015, 16:40
myluch
Автор:
(myluch)
Статус:
Эксперт (15228 комментариев)
Подписчиков:
6
Медали:
Выбор редакции × 11

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть