Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Пригоди бразильців в Україні

2012-05-08 11:53 Для "Динамо" сезон вже фактично заершився.Він мало в чому відрізнявся від попередніх десяти.Як завжди,по традиції Ігор ...

Для "Динамо" сезон вже фактично заершився.Він мало в чому відрізнявся від попередніх десяти.Як завжди,по традиції Ігор Михайлович скаже,що в літку ми будемо підсилюватися кфаліфікованими виконавцями,а баласт(який продають кожне трансферне вікно) буде розігнано.Правда,так ніхто і не назвав жодного  призвіща яке б входило до цього баласту.

Я,якщо чесно,то вже боюся цього " підсилення".Дуже часто виходить навпаки.Купили то купили,а от що робити з цим далі не знають.

Якщо вже не вийшло придбати потрібного гравця,то напевно не слід купувати аби що.Спартанці говорили:"Краще бути голодними ніж харчуватися помиями".Приблизно так я можу охаректеризувати трансферну діяльність "Динамо".Спочатку хотіли Вайсса,потім аргентинця  (не пригадую призвіща)з " Крузейро",а взяли з тогож клубу,тільки з молдіжної команди Дуду, та щей за велику ціну("Борусія" купила Перішіча за 5 в "Брюге").

Зараз ходить багато розмов,чому "Динамо" не піти по шляху по якому пішли "Шахтар" та "Металіст".Особисто я проти такого шляху.Спробую аргументувати свою позицію:

Бразильці -люди своєрідні.Вони вже народилися апріорі з думкою,що вони - найкращі гравці в світі,і доводити  їм вже нічого нікому не потрібно.Вони повинні завжди відчувати,що на них розраховують,що вони є кращі,в іншому випадку - нічого  не буде.Їм постійно потрібно шукати нову мотивацію.

Я раніше не міг зрозуміти,чому в бразильській перешості так багато відбувається внутрішніх переходів.Гравець не затраимується в клубі на довго.Команда,яка досягла успіху в минулому сезоні сильно змінює свій склад.Можливо,це не стосується зірок накшталт - Неймара,чи Гансо.Раніше це пояснювалося економічною кризою в країні,мовляв, гравці шукають кращі умови,але зараз коли економіка Бразилії на підйомі,так відмазка не пройде.Я думаю,що справа в мотивації.Бразильцям потрібні нові виклики.

Подивіться на топ клуби світу.Бразильці там не відіграють сутєвої ролі.За вилюченням "Барси" де є Дані Алвеш,і "Мілана" де лідер оборони - Тіаго Сілва."Реал"- Марсело,який не має постійного місця в основі,"Юве"-0,"Баарія"-Луіс Густаво,"МЮ"-Рафаель(Андерсон та Фабіо майже не грають в основі),"Борусія" -0,"МС"-0,"Тотенем"-Сандро,але без гаранотованого місця в складі.

Винятком може називатися Португалія.Збірна цієї країни --- складається з багатьох гравців які прийняли португальське громадянство,а самі є бразильцями.Багато спільких речей поєднують ці країни:починаючи від мови,закінчуючи схожістю клімату.

Взірцем роботи на бразильському ринку є "Порту".Робота президента клуба - да Коши є майже досконалою  цьому напрямку.Він дуже точно відчуває молодих талановитих гравців,які можуть вирости в зірок,а також відчуває час коли потрібно розпрощатися з зіркою.Я думаю,що з Халка він перетримав.

ФК "Шахтар" придбав головного селекціонера футбольного клуба "Порту" в 2010 за 10 мільйонів.Але результат не вражає Дентіньо,Патрік.

Першу бразильську команду на просторах СНГ стоврив,як не дивно Валерій Газаєв.Ви всі добре пам"ятаєте Рамона,Дуду,Жо,Карвальо,Вагнера.Схема її гри була дуже проста:росіяни захищаються,а бразильці атакують.Ця схема дала результат,правда короткочасний.Вся Європа стояла в черзі за цими барзильцями,але через два роки їм стало просто не цікаво,не отримавши нових викликів вони просто здулися.Замісь "Реалу" Даніель Карвальо поїхав в свій рідний "Інтернасіональ".Тільки заява про відставку Газаєва змусила їх видати шедевральний кінець сезону - перемогти в 12 матчах поспіль.

Бразилець не мислить свого життя позза власною країною.Європа для нього це вьсого лише можливість забезпечити безбідну старість.При першій можливості він готовий повернутися до дому

В Україні два клуби пішли "бразильським" шляхом.Голвний принцип роботи в цих клубах доволі прстий:не заважати грати бразильцями в футбол..

Я думаю,що всі зрозумілаи,що "Шахтра" досяг свого максиму в 2010-11 роках.Далі вже пішов спад.Що і довела цьогорічна ЛЧ.Для прогресу портібні були зміни,але вони не відбулися.Чемпіонство виграли,завдяки позза футбольним моментам.

За цей час виросла ціле покоління "будяків" ,тобто власних вихованців.ЯКі виявилися нікому не потрібні

"Металіст" пішов схожим шляхом.Латиноамериканці грають,тренер їм не заважає.Марко Девіч сильніший фарвард ніж Крістальдо,але грає останній,незважаючи на ліміти.Можливо,призвіще тренера команди не Маркевич...

Я думаю,що і на "Металіст" в цьому сезон чекає спад.Вони вже відчувають себе зірками,особливо комусь щось доводити в них бажання не має.

Якби  "Метал" потрапив до ЛЧ то це був би новим викликом для всієї команди.А ЛЄ я думаю вже їм набридла.

Я не вважаю,що бразильці є вирішенням проблем для українських клбів.Можливо,це короткочасний результат,але не преспектива.

Керівництву нашого клубу слід добре подумати,коли вони будуть відсилати мішки з грошима в Бразилію:чи потрібно таке підсиляння?

В Харкові і Донецьку ображаються,що європейці дуже часто не можуть індифікувати до якої країни належать ці міста.Футбольні клуби цих міст асоціюються з величезними грошима і великою кількістю легіонерів в складі.Про якісь національні традиції мова не йде.

Насамперед,вони представляють власне бачення гри,власну філософію,власне мислення.А в цих командах воно чуже,купляна за гроші

Чому вся Італія вболіває за "Юве"?Бо там грають італійці.Звичайно Турин - праве місто,родина Анєллі прекрасно розуміє це.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

08.05.2012, 11:53
sergiy_tyschenko
Автор:
(sergiy_tyschenko)
Статус:
Старожил (632 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Германии Унион Фрайбург 0 : 0   18 мая 16:30
Чемпионат Италии Лечче Аталанта - : - 18 мая 19:00
Торино Милан - : - 18 мая 21:45
Чемпионат Испании Алавес Хетафе - : - 18 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть