Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

СК Дніпро-1 vs Динамо Київ | Детальний розбір ключових моментів Выбор редакции

2024-04-30 12:30 СК Дніпро-1 vs Динамо Київ | Детальний розбір ключових моментів

Пропоную до вашої уваги відеорозбір вогняного за накалом пристрастей матчу Дніпро-Арені. Пройдемося переважно голами, але також подивимось, як схематично команди підготувалися одна до одної. Дніпряни грали від захисту, тому має сенс розібратися у структурі пресингу, яку застосовувала команда Юрія Максимова. Найважливіша відмінність від класичної структури Дніпра-1 – інша схема гри проти м'яча при розіграшах суперника. Коли динамівці володіли м'ячем на своїй половині поля – СК ставали у 4-2-3-1, хоча базовою схемою у грі проти м'яча для цієї команди є 4-4-2 (із двома гравцями попереду, як правило – це Філіппов та Піхальонок, яких у цьому матчі не було).

Тож, номінально єдиним гравцем у першій пресинг-лінії, яка протидіяла розіграшам динамівців, був Гуцуляк.

Він рівномірно розподіляв сили та не біг у інтенсивний відбір, а зазвичай просто позначав тиск, перекриваючи прості варіанти передач. Тараса Михавка важко назвати слабким на м'ячі, але саме він з якоїсь причини був обраний як цільовий гравець пресингу штабом Максимова. Можливо, для Юрія Вілійовича дійсно вік значить більше, ніж якості футболіста, і він гадав, що Михавко має почати помилятися під таким тиском тiльки через брак досвiду. А за нього, тобто за тиск на Михавка, відповідав Олег Очеретько, який у фазі тримання м'яча Поповим або Бущаном, працював ще по Шапаренку, але як тільки м'яч доходив до Тараса, швидко зближувався та виконував спробу відбору.

У цьому випадку, Бабенко та Рубчинський забирали на себе Андрієвського та Шапаренка, а фланги (Вівчаренко та Тимчик) вже були накриті Мірошніченком та Лєднєвим відповідно. Тому зрозумілих та легких варіантів пасів у Динамо не було, окрім як перепасовки між Бущаном та Поповим, тож задля виходу із цього "вакууму", доводилося грати або у боротьбу на фланги, або лонгболами вперед. Нижче можете побачити статистику лонгболів у Попова та Михавка.

Бачимо, що статистика довгих передач у ЦЗ Динамо не найкраща, бо попереду все було щільно перекрито, а під тиском виконати прицільну довгу передачу не завжди легко. Проте Михавку час від часу вдавалося проходити Очеретька самотужки, з чого одного разу киянам вдалося створити свій найбільш небезпечний момент у першому таймі - Кабаєв продерся флангом пiсля розрiзної Михавка, та вiддав точну передачу у штрафну на Ваната.

Гол Гуцуляка не був випадковістю – дніпряни хоч і мають дефіцит ідей попереду, все одно вміють атакувати простір за спинами центральних захисників, чим і займався Гуцуляк, відгукуючись на передачі у ситуаціях відкритого м'яча.

У трьох із чотирьох таких епізодів, які Я зміг найти, Олексію вдавалося прийняти м'яч, ще одна передача була заблокована Поповим. Тут треба відзначити, по-перше, сам скіл Гуцуляка, по-друге – ЦЗ Динамо не завжди діяли правильно, через що і програвали позицію. В епізоді з голом Михавко розташовувався правильно – під час передачі вже знаходився на зігнутих ногах, готовий бігти, та тримав у полі зору Гуцуляка, що дозволяло бачити його переміщення. Іншими словами, Тарасові було не потрібно витрачати зайвий час на те, аби розвернути корпус до суперника, він вже попередньо підготував собі умови для вдалого єдиноборства.

Але і Гуцуляк також зробив все те саме, тому далі шанси гравців залежали від їх швидкості та вміння тримати "удар" на випадок, якщо знадобиться поштовхатися. Знадобилося і те, і інше. Михавко хитро пробіг перед Гуцуляком, намагаючись збити того з кроку, але Олексій без втрати швидкості оббіг суперника та продовжив претендувати на м'яч. Тут вже знаходження поряд Попова здавалося дуже доречним для команди, що захищається, бо Михавку було відверто важко грати плече в плече з Гуцуляком, але Попов ніби теж злякався тиску Гуцуляка, і замість того, аби зіграти у м'яч, почав його закривати, сподіваючись на те, що той вийде за межі поля швидше, аніж до цього дістанеться Гуцуляк.

І дарма, бо на той момент м'яч вже суттєво зменшив силу свого руху і підскакував. Тож Гуцуляк пошив обох у дурні, і опинився першим на м'ячі, після чого елегантно перекинув Бущана.

Дивіться повне відео:

Автор: SpielRate | Iнший Футбол Телеграм-канал про неочевидну сторону футболу. Пiдписуйтесь

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.04.2024, 12:30
30.04.2024, 12:30
574733 4 Devi, iet, bodr12, sender.neotesa
Автор:
Статус:
Начинающий писатель (60 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 12
Топ-матчи
Чемпионат Испании Реал С-дад Валенсия 1 : 0 Закончился
Чемпионат Италии Фиорентина Наполи - : - 17 мая 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть