Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Коньков і сьогоднішні преговори в Ньоні

2014-09-18 11:02 Переговори Конькова по "кримському питанню": три сценарії для України Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА в Ньоні відбудуться ...

Переговори Конькова по "кримському питанню": три сценарії для України


Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА в Ньоні відбудуться переговори по "кримському питанню" за участю представників ФФУ, РФС, УЄФА та ФІФА. Президент ФФУ Анатолій Коньков втратив шанс для блискавичної перемоги над Росією у питанні кримського футболу, тому переговори з УЄФА, ФІФА та РФС не дадуть бажаного результату.

Але є невеличкий шанс наостанок "вколоти" росіян. Українська делегація на чолі з президентом ФФУ Анатолієм Коньковим ставить собі за мету домогтися жорстких санкцій проти Росії. Як відомо, включивши кримські клуби у свій чемпіонат, РФС порушив норми статутів ФІФА та УЄФА.

За словами президента ФФУ Анатолія Конькова, сьогодні українська делегація буде жорстко захищати інтереси України. Але справа в тому, що головною ударною силою у переговорах має стати віце-президент УЄФА Григорій Суркіс. Це і не дивно, бо самостійно Коньков не здатен вести переговори на такому рівні. Григорій Суркіс буде лобіювати інтереси України, але домогтися дійсно жорстких санкцій сьогодні буде вкрай важко через те, що Анатолій Коньков втратив дуже багато часу. Якби ці переговори відбулися влітку, шанси перемогти Росію і захистити імідж України були б значно вищі. Але Коньков тягнув кота за хвіст досить довго. Його неоднозначна позиція наштовхувала на думку, що він грає на боці росіян. Коньков дуже довго нічого не робив для того, щоб покарати Росію за "анкесію" кримських клубів. Ще влітку потрібно було вести інформаційну війну проти Росії, постійно наголошувати на тому, що вони порушують футбольні закони, писати скарги в УЄФА та ФІФА, висловлювати свій протест. Але нічого серйозного зроблено не було. Навіть сьогодні Коньков чітко не обгрунтував позицію ФФУ. Він не може сказати, яких саме санкцій хоче домогтися. А у спілкуванні з пресою каже, що "там є люди, які нам допоможуть". Тому результати переговорів спрогнозувати важко, але ми спробуємо.

Сьогоднішніми переговорами історія не закінчиться

Врахровуючи складність нинішньої ситуації, можна припустити, що сьогоднішні переговори - лише перший етап. Потім буде другий, третій.. Цілком можливо, що сторони прийдуть до якихось певних рішень і домовляться щодо продовження переговорів. Потім зустрінуться через місяць-два і так до тих пір, поки це буде вигідно всім.

Розраховувати на те, що УЄФА та ФІФА вирішать жорстко покарати Росію за результатами зустрічі, досить важко. Здавалося б, за порушення статутів можна виключити російські клуби з єврокубків. Звичайно, можна було б зробити це влітку, але команди вже зіграли у єврокубках. Пітерський "Зеніт" 16-го вересня здобув першу перемогу у Лізі чемпіонів. Клуби отримали гроші за участь у турнірах. Якщо такі санкції і можливі, то тільки не у цьому сезоні.

Але, мабуть, всі сторони сьогодні влаштує затягування переговорів на довгий час, наприклад, до наступного року. УЄФА і ФІФА не готові до жорстких дій проти Росії. Вже досить давно відомо про добрі стосунки президента ФІФА Йосефа Блаттера з Володимиром Путіним, тому тактика цієї організації, за якою вона перекинула доленосне рішення на плечі УЄФА, цілком зрозуміла. УЄФА також залежить від російських грошей ("Газпром" є спонсором Ліги чемпіонів). РФС зробить все, щоб затягнути процес на довгий час, бо це збільшить шанси на вирішення проблеми без суттєвих втрат. Конькову також вигідні "річні переговори". Звичайно, йому потрібно буде сказати щось суспільству, але тут, мовляв, не його вина. У всьому винні УЄФА та ФІФА, які затягують процес. І з Росією він не посвариться.

УЄФА та ФІФА покарають Росію з перспективою

Звичайно, в УЄФА та ФІФА також розуміють, що за порушення норм статутів треба карати, бо інакше суспільство не зрозуміє і в майбутньому можуть виникнути прецеденти у інших країнах. Здавалося б, потрібно призупинити членство Росії в УЄФА та ФІФА, але це означає виключення клубів і збірної з усіх турнірів під егідою цих організацій, а також позбавлення Росії ЧС-2018. Але таке рішення зашкодить не тільки росіянам, а й всьому футболу. УЄФА та ФІФА втратять російські гроші, доведеться ламати голову над єврокубками.

Цілком можливо, що російським клубам заборонять грати у єврокубках в наступному сезоні. Також можна накласти фінансовий штраф на РФС за порушення футбольних законів, кримським клубам заборонити участь у чемпіонаті Росії, а також зобов'язати Росію, наприклад, сплатити Україні штраф за використання та "анексію" футбольної інфраструктури в Криму.

Після переговорів у ЗМІ можна запустити гучні заяви про те, що Росію через деякий час можуть позбавити членства у ФІФА та УЄФА, а переговорний процес щодо жорстких санкцій продовжити.

Членство Росії в УЄФА та ФІФА призупинять

Такий варіант найменш вірогідний. За результатами переговорів УЄФА та ФІФА оголосять рішення щодо призупинення членства Росії в УЄФА та ФІФА за порушення статутів та неповагу до футбольної спільноти. Російські клуби виключать з єврокубків, а рішення щодо нового господаря ЧС-2018 прийматимуть згодом. Звичайно, фантастика, але невже Ви не вірите в дива.


Головна причина можливої невдачі

Президент ФФУ Анатолій Коньков, як вже зазначалося вище, втратив слушний момент для захисту українських інтересів. Якби він дійсно хотів захистити імідж країни, то ініціював би такі переговори ще влітку. Ось тоді можна було б домогтися жорстких санкцій, як мінімум, по відношенню до російських клубів у єврокубках.

Андрій Коваленко, Espreso.tv, http://espreso.tv/article/2014/09/18/perehovory_konkova_po_quotkrymskomu_pytannyuquot_try_scenariyi_dlya_ukrayiny

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.09.2014, 11:02
18.09.2014, 11:02
188837 0
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37748 комментариев)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Италии Фиорентина Наполи 2 : 2 Закончился
Чемпионат Украины Динамо Кривбасс - : - 18 мая 15:30
Чемпионат Германии Унион Фрайбург - : - 18 мая 16:30
Байер Аугсбург - : - 18 мая 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть