Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Путін висунув ультиматум Порошенку: або вічна війна, або ... - джерело в Кремлі .

2014-08-31 12:12 Про це пише відомий російський політексперт Марат Гельман у виданні "Новое время". "Поговорив з Володимиром Лукіним, ...

Про це пише відомий російський політексперт Марат Гельман у виданні "Новое время".

"Поговорив з Володимиром Лукіним, він з путінської команди найпристойніший. Це він не підписав ту мирну угоду між Януковичем і опозицією в лютому цього року, бо вважав її нездійсненною.

Тому замість моїх роздумів, які і так всім відомі, сьогодні буде практично дослівний переказ.

З нами був ще один чоловік, наш спільний друг. Близький і мені, і Лукіну. Тому думаю, він говорив, що знає і що розуміє цілком щиро.

"Нікому в Кремлі ні ДНЛ, ні ДНР, ні Новоросія не потрібні. Тобто настільки не потрібні, що Стрелкова і Бородая прибрали саме через те, що ті в якийсь момент повірили в можливість відокремлення від України і почали рух не в той бік. Отримати Донбас і втратити Україну - для Кремля поразка. Краще було тоді не починати. Риторика тих, хто сьогодні там заправляє, нікого не повинна обманювати".

Війська вважай, не запроваджували. Але введуть рівно стільки, скільки потрібно, щоб Порошенко це зрозумів і сів за стіл переговорів з тими, з ким Путін вирішить.

На моє запитання: «А як вони збираються не втратити Україну, якщо накал взаємної ненависті настільки високий?». Лукін відповів: «А як французи з англійцями після 100-річної війни помирилися? А як росіяни з німцями?».

Вони мислять великими відрізками часу. У тому ж дусі була відповідь на питання про негативне ставлення всього світового співтовариства, наслідки для країни і особисто для Путіна. «Марат, історія це не людське життя, коли треба за 70 років все встигнути. Сьогодні так ставляться, а через п'ятдесят років - по іншому. Яка конституція? Ніхто не збирається озиратися на папірці, коли твориться історія», - сказав Лукін.

Питаю: «Що тоді є метою? Навіщо зараз ввели війська? Навіщо округлюють контрольовану територію, якщо не для майбутньої ДНР?»

Лукін: «Забудь про ДНР і ЛНР. Завдання полягає в тому, щоб пояснити Порошенку, що він не може перемогти. Ніколи. Війська вважай, не запроваджували. Але введуть рівно стільки скільки потрібно, щоб Порошенко це зрозумів і сів за стіл переговорів з тими, з ким Путін вирішить. З людьми, які повністю підпорядковуються. Ці ж люди паралельно створять політичне крило нинішніх сепаратистів в Києві (може вже створюють, я не в курсі)».

За словами Лукіна, і Донецьк і Луганськ будуть у складі України як гарантію невступу країни в НАТО. Сенс вимог федералізації в тому, щоб референдум про вступ у ті чи інші блоки проходив окремо по кожному регіону, і якщо хоч один проти - країна не вступає.

Асоціація з ЄС, упевнений він, сама по собі не заважає. Але в цілому завдання «синхронної європеїзації» важлива. Всі ці розмови про зміну вектора - нісенітниця. «Нікуди крім Європи Росія інтегруватися не хоче і не буде. І Путін тут перший європеєць. Обаму ігнорувати. Сильно наїжджати теж не можна, щоб республіканці не виграли. Потрібна Хілларі. А в Європі ми ні з ким не посварилися», - каже Лукін.

Питаю, як довго це триватиме, схиляння Порошенко до переговорів.

«А нам поспішати нікуди. Це йому треба поспішати. А то його дівчина з косою з'їсть як миленького. Це у Порошенка крісло під дупою горить, а не у нас. Взагалі в ідеалі все має повернутися, як при Януковичі, але без Януковича », - відповів Лукін.

Питаю: «Тобто люди будуть гинути весь час?»

«Ні, тепер не будуть. Це все через помилкову впевненість українців, що вони можуть перемогти, вони так активно АТО розгорнули. Тепер, коли всім очевидно - їм не перемогти, запалу поменшає. Будуть щось зображати максимум до виборів. Електорат обманювати. Вважай, що найактивніший, у військовому сенсі, етап пройшов».

Після цієї зустрічі я раптом зрозумів, що ось ми за українців переживаємо, а переживати треба за нас. Всім очевидно, що влада в історії з російськими військовими в Донбасі порушила конституцію.

А це означає, що будь-яка наступна влада може почати процес суду над усіма до цього причетними. Доказів море і ще море буде. «Порушення конституції, що призвело до загибелі громадян».

В свою чергу, це означає, що Путін прагнутиме залишитися при владі назавжди. І наступником буде той, хто разом з Путіним конституцію порушував. Шойгу, швидше за все. І ніяка виборна активність сенсу не має. Ніякі легальні партії сенсу не мають. І ніяким мирним способом вони владу не віддадуть".

Експрес онлайн

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

31.08.2014, 12:12
dima739
Статус:
Наставник (2051 комментарий)
Подписчиков:
29
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Испании Реал С-дад Валенсия 1 : 0 Закончился
Чемпионат Италии Фиорентина Наполи - : - 17 мая 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть