Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Франція проти України перед чвертьфіналом ЄВРО-2023, U21.

2023-06-30 14:15 Франція проти України перед чвертьфіналом ЄВРО-2023, U21.

Раян Шеркі, 2019.

Франція на груповому етапі (AFP, Getty Images)

Франція проти України перед чвертьфіналом ЄВРО-2023, U21.

Франція та Україна зустрінуться в останньому чвертьфіналі Чемпіонату Європи серед молоді до 21 року на арені Клуж.

Команди також грали в одній кваліфікаційній групі.

Франція здобула домашню перемогу з рахунком 5-0 – найбільша поразка України на цьому рівні проти суперників, яких їм вдалося обіграти лише раз за дев’ять спроб – до нічиєї 3-3 у Стамбулі.

Проте Україна вперше за 17 років вийшла в нокаут і не потрапила на перше місце в групі B лише через те, що Іспанія зрівняла рахунок (2:2) на 90-й хвилині у 3-му турі.

Франція виграла всі три ігри в групі D і фінішувала першою, набравши на шість очок більше, ніж Швейцарія, Італія та Норвегія.

Французи були найкращими бомбардирами групового етапу з сімома голами.

Попередні зустрічі

Франція розгромила Україну з рахунком 5:0 на стадіоні «Франсіс-Ле Бле» у Бресті 8 жовтня 2021 року, хоча Україна більше години грала вдесятеро після червоної картки Максима Таловєрова на 27-й хвилині. Голи Арно Калімуендо (40), Софіан Діоп (43) і Амін Адлі (54) забезпечили перемогу перед дублем Матіса Раяна Шеркі (68, 80).

9 червня 2022 року на стадіоні «Есенюрт Неджмі Кадіоглу» в Стамбулі - 3:3. Маттіс
Аблін забив на третій хвилині. За чотири хвилини Владислав Ванат зрівняв рахунок, але на десятій хвилині Хефрен Тюрам відновив перевагу гостей. Амін Гуїрі (25) зробив рахунок 3-1, але автогол Бенуа Бадіашіля за хвилину до перерви повернув Україні надію, і Артем Бондаренко здобув нічию 3-3 через п'ять хвилин після перерви.

Франція фінішувала на першому місці з 26 очками, на три більше, ніж Україна, яка посіла друге місце.

Єдина перемога України у восьми матчах проти Франції була здобута з рахунком 1:0 на «Оболонь Арені» у вересні 2016 року. Франція виграла попередній матч з рахунком 2:0 у Страсбурзі завдяки пізнім голам Томаса Лемара (70) і Адрієна Рабіо (77), але обидві сторони не потрапили у фінальний турнір. Франція посіла друге місце в Групі 3, відставши від Північної Македонії на один бал, а Україна - ще на шість і фінішувала четвертою.

У відбірковому турнірі 2011 року команди двічі зіграли внічию з рахунком 2:2, що допомогло Україні посісти перше місце в Групі 8 – і зрештою вийти до фінального турніру через плей-оф – а Франція вилетіла - фінішувала на третьому місці.

Це призвело до трьох поспіль нічиїх на між командами після нічиєї 0-0 у Києві у вересні 1999 року. Того березня Франція перемогла в Парижі з рахунком 4:0, Давид Трезеге забив усі чотири голи, але жодна зі сторін не потрапила до фіналу, Україна вилетіла, посівши третє місце в групі 4, а Франція програла Італії з загальним рахунком 3:2 у плей-офф.

Команди зустрічалися лише в одному товариському матчі U21, 5 червня 2011 року - 1:1 в Києві.

25 березня 2017 року капітан збірної Франції Максенс Какере відкрив рахунок у поразці проти України з рахунком 3:1 в еліт-раунді Чемпіонату Європи УЄФА серед юнаків до 17 років. Гуїрі вийшов на поле у ​​збірній Франції, а Олексій Кащук вийшов у стартовому складі збірної України.

Гуїрі пізно вийшов на заміну, коли Франція програвала Україні з рахунком 2:1 у 1-му турі Чемпіонату Європи 2018 року серед юнаків до 19 років, хоча обидві команди вийшли з групи B.

У чвертьфіналі Франція має три перемоги та чотири поразки. Вони програли свої перші три матчі, останній з них проти Іспанії в 1986 році, але виграли три поспіль, перш ніж програти 2-1 Нідерландам у 2021 році. Це був їхній перший чвертьфінал після перемоги 1996 року над Німеччиною.

Чемпіон 1988 року (Лоран Блан, Ерік Кантона, Франк Созе та Жослен Англома); це сьомий виступ Франції у фінальному турнірі та третій поспіль.

Пропустивши шість турнірів поспіль з 2007 року, Франція потрапила до півфіналу після повернення в 2019 році та до чвертьфіналу два роки тому. Відтоді, як у 2000 році було запроваджено груповий етап, Франція п’ять разів проходила кваліфікацію, і щоразу виходила до плей-офф.

У 2021 році команда Сільвена Ріполя фінішувала другою в групі C після Данії, перш ніж програти Нідерландам у одній восьмій фінала; вирішальний гол був забитий за три хвилини доданого часу.

Цього разу Франція не зазнала поразок і стала переможцем групи H, вигравши вісім своїх ігор і забивши 31 м’яч, пропустивши лише п’ять, три з них під час нічиєї проти України (3:3) у фінальному матчі.

Гуїрі став найкращим бомбардиром «Ле Блю» у кваліфікації, забивши п’ять голів. Бадіашіле, якого немає у складі фінального турніру, стартував у всіх десяти матчах, тоді як чотири інші гравці – Калулу, Какере, Діоп (ще один прогульник) і Калімуендо – також брали участь у кожній грі.

Україна втретє виходить у фінальний турнір і вперше з 2011 року, коли вона зайняла останнє місце в групі В, не вигравши жодної гри.

П’ятьма роками раніше вони дебютували у фіналі, вигравши свою групу та обігравши Сербію та Чорногорію з рахунком 5-4 по пенальті після нульової нічиєї в півфіналі перед поразкою 3-0 у фіналі від команди Нідерландів.

Україна була третьою у кваліфікаційній частині турніру 2021 року, поступившись Данії та Румунії.

Цього разу підопічні Руслана Ротаня кваліфікувалися, здобувши перемогу над Словаччиною в плей-оф (2-3, 3-0); у матчі-відповіді Данило Сікан оформив хет-трик.

Україна посіла друге місце в групі H з 23 очками, відставши від Франції на три. Вони виграли сім із десяти матчів і програли лише одну – 5-0 на виїзді від Франції.

Дмитро Криськів, який забив у першому матчі зі Словаччиною, став найкращим бомбардиром України у кваліфікації з чотирма голами.

На фінальному турнірі Україна обіграла Хорватію (2-0) і Румунію (1-0). Порівнявшись із Іспанією, яка мала шість очок; пенальті, який реалізував Георгій Судаков на 81-й хвилині, дозволив Іспанії лише зробити нічию 2-2 на останній хвилині.

Перемоги над Хорватією та Румунією стали першими поспіль перемогами України у фінальному турнірі ЄВРО U21, за винятком перемог у серії пенальті.

Михайло Мудрик забив гол у ворота «Лейпцига» Мохамеда Сімакана в переможному матчі донецького «Шахтаря» в Німеччині (4:1) у 1-му турі групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА 6 вересня 2022 року. Сімакан забив гол німецької команди повз Анатолія Трубіна, а Бондаренко та Судаков вийшли в старті «Шахтаря».

Сімаканський «Лейпциг» переміг з рахунком 4:0 у 6-му турі-відповіді, Трубін, Мудрик, Бондаренко та Судаков вийшли у складі «Шахтаря».

Бондаренко та Дмитро Криськів вийшли на поле, коли "Шахтар" переміг "Ренн", за який вийшли Гуїрі та Калімуендо, у Варшаві з рахунком 2:1 у першому матчі плей-офф Ліги Європи УЄФА 16 лютого. Трубін і Судаков також почали гру; на поле вийшов Сікан.

Через тиждень Трубін став героєм «Шахтаря», відбивши три удари, коли «Шахтар» переміг з рахунком 5-4 по пенальті. Пенальті вдало реалізували Судаков і Бондаренко, а Сікан пробив у поперечину; Гуїрі забив свій пенальті за Ренн.

Воротар Руслан Нещерет і захисник Олександр Сирота почали матч київського "Динамо" (0:1) у Кракові проти команди "Ренн" з Калімуендо у складі та Гуїрі, який вийшов на заміну, на груповому етапі Ліги Європи УЄФА 13 жовтня 2022 року.

Олександр Сирота не вийшов на заміну в обох іграх кваліфікації, коли Україна двічі зіграла внічию 1-1 проти Франції на Чемпіонаті світу з футболу 2022 року.

Наставник збірної України Ротань програв чотири з шести ігор проти Франції як гравець. Навіть єдина перемога виявилася марною: перемога України з рахунком 2:0 у першому матчі плей-офф Чемпіонату світу 2014 була скасована поразкою на виїзді з рахунком 3:0 через чотири дні.

https://www.uefa.com/under21/news/0282-185feb04db25-b1be481b6755-1000--france-vs-ukraine-facts/

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.06.2023, 14:15
Internat
Автор:
(Internat)
Статус:
Наставник (3798 комментариев)
Подписчиков:
7
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Италии Фиорентина Наполи 2 : 2 Закончился
Чемпионат Украины Динамо Кривбасс - : - 18 мая 15:30
Чемпионат Германии Унион Фрайбург - : - 18 мая 16:30
Байер Аугсбург - : - 18 мая 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть